Моля модераторът да премести горното мнение на Брахман в отделна тема, както и моя отговор сега към него, защото те не са за тази тема. Нека спазваме структурата на форума и темите.
Вече мога да започна по същество. Първо видях предния постинг на Брахман от 31 октомври, но умишлено не отговорих. Ей така, да видим дали той ще издържи. Но не издържа, реагира като автомат, написа повторен постинг, който по същество нарушава правилата на форума, и по-точно в точката, която гласи да не се нападат учители. Прави го не за първи път. Жалко е, че човек който има "собствен" раздел във форума и му е модератор сам не спазва правилата на поведение тук.

И не само че ги нарушава, но и вече показва нескрита агресия (която се усещаше поначало още преди да започне да я показва явно зад маската на уважителните обръщения). От което още повече се убеждавам относно "нивото" което е постигнал в практиката си. Но това не е моя работа, всеки си отговаря сам за себе си...
Първо начинът по който аз пиша и говоря в случая е същият по който говорят хиляди гурувци в Индия. Те сочат заканително с показалеца към своите ученици и последователи и казват какво трябвало да се направи и какво не, кое било правилно и кое не. Говорят НАЗИДАТЕЛНО, говорят ПОУЧИТЕЛНО, говорят ГРУБО.
Не, вие не говорите по техния начин. За другите не знам, но за този който знам ще кажа. Шри Шри не говори грубо, нито назидателно, както правите вие. И двете са факт.

Но той се обиди, взе го навътре много и дори каза, че нямало повече да пише и да ми отговаря!?!
Няма за какво да се обидя, просто нека нещата бъдат представяни такива, каквито са, а не да се изказвате неподготвен. Просто защото нито познавате Шри Шри, нито сте практикували неговата система, нито желаете да прочетете на руски каквото пуснах от него

А и на български има нещо, но и то е без коментар. Разбирате ли, че не звучите сериозно.
Те са просто неспособни да бъдат критични към своите гурувци. Защото и самите гурувци не биха ги толерирали.
Когато виждаме, че нещо е добро, на кое отгоре трябва да критикуваме? За разлика от други групи, за които пише че са секта, култ, че има контрол от страна на гуру върху посладователите, за нас такова нещо няма да намерите. Просто защото има СВОБОДА, Шри Шри никого не контролира, за какво му е на един истински просветлен да контролира някого, та той знае че цялата вселена е негова? Е може да намерите нещо, че било комерсиално учение, и че нямало достатъчно доказателства за ефектите от техниките. Само това

Какво не струва в днешно време? За да научим английски или компютър даваме безропотно пари, или за да си оправим зъбите или да ни направят операция...Защо тогава решаваме, че за мъдрост не трябва да плащаме? Но дори и това не е задължително, ако отидеш 1 месец на сева в Германсикя център, после караш безплатно курс какъвто си избереш. Къде е комерсиалността и при положение, че с тези пари се правят редица благотворителни акции за нуждаещи се?! Виждал съм се с Шри Шри неведнъж и лично чрез преводач сме разговаряли. Той отделя внимание на всички, никой не е пренебрегнат.
Когато съм виждал че някои неща в организацията не са ми по вкуса, съм ги казвал открито, едно към едно. Няма идеално общество, вижте какъв е "свободният" свят, и колко са проблемите в него...Казвам "съгласен съм това, но не съм съгласен с онова, затова не го приемам". Дори се противопоставих на инструктор от школата. Ще ви изненадам, но не последваха никакви "възпитателни" мерки. Което вече разклаща сериозно вашата концепция относно тези движения.
Ако отидете в ашрама на въпросният гуру Шри Шри (шри на квадрат?) и той ви приеме там за ученик. И след това му кажете това което yogimax е писал по горе на мен, ще бъдете най безцеремонно изритан – с гръм и трясък. Защото подобни гурувци богочеловеци умеят да сочат с пръст към другите и да порицават, НО НЕ УМЕЯТ ДА ТЪРПЯТ НИКАКВА КРИТИКА! Те са безгрешни, съвършени, като една Нирмала, или като един Сай Баба или който и да е.
Като не сте ходил при него защо приказвате глупости? Хе хе, един просветлен ще приеме всичката кал, която хвърлят върху него с отворени обятия.

Каквото и да направим, отношението му няма да се промени към вас, защото той обича душата ни, а не действията ни...Просветленият е тук за това, за да събира онзи боклук който всички хора трупаме и който ни тежи. Трябва да се разбере, че в групата на Шри Шри няма никаква избраност, всеки е добре дошъл, и никой няма да бъде изгонен. Мен понякога ме дразни, че хора от групата продължават да ядат месо или да пушат, независимо от това че учението популяризира вегетариански начин на живот и здравословен без алкохол и цигари. Но дори това показва, че на никого нищо не се налага, просто са дадени предписания, а всеки сам решава дали да ги спазва или не. Никой не го преследва да го вразумява

Никой никого няма да изключи от групата. И тук е добре да посоча една мъдрост: "Глупавият не се чувства добре с умните, защото се чувства принизен сред тях. Умният не се чувства добре с глупавите, защото ги чувства недостойни за неговото ниво. Но мъдрият се чувства еднакво добре както с мъдрите, така и с умните и с глупавите също. Той е като небето, в което има място за всички птици".-автор Шри Шри

Шри Шри никога не сочи с пръст, защото казва: "Ако аз кажа че си лош, то тогава аз съм 3 пъти по-лош. Защото единият пръст показалец сочи към теб, но останалите три са свити и сочат към мен самия". Но вие който не сте просветлен и явно не рабирате доста неща, е нормално да сочите с пръст, не разбирайки че останалите три сочат към вас самия. Това важи и за мен. Но човекът си го е казал, само трябва да го помним.
И така, не знам как е при Нирмала и Сай Баба и който и да е там още, за тях не мога да говоря, мога да говоря за този, който знам. И всеки, който е бил в допир с него ще ви потвърди същото. Той не се нуждае от защита, фактите са достатъчно красноречиви: среща се с президенти на държави (Джърдж Буш, Александър Квашнйевски, Стипе Месич и т.н.), говори на конференции в ООН, Нато, организира мащабна социална дейност, по CNN, по Дискавъри са давали не веднъж репортажи за него и движението му, които винаги са били позитивни и никога критични (има ги тези записи в you-tube), той е основател на форнадия за Човешки ценности, в последните 3 години поред беше номиниран за Нобеловата награда за мир. И още много много плюсове. Няма нужда да ги изреждам, има достатъчно материали, снимки и видео от въпросните мероприятия и са напълно скрепени с доказателствен материал, за да не си помисли някой че си измислям. В България фондацията му има официална регистрация, има разрешение от правителството за провеждане на рехабилитационни програми в затворите на България, с общински съветници са провеждани курсове по йога...