Брахмане, на мнение съм че има полза от ученето на стихчета на санскрит,...
Напълно съм съгласен

Това че съм писал за Ом по такъв начин доказва това
http://www.yoga.eurasia.bg/forum/index.php/topic,436.msg4262.html#msg4262От друга страна една популярна английска авторка беше казала, че пеенето на санскрит е "немският на църковното пеене". Повечето хора намират ритмиката и звученето на санскритските химни за твърде грубо.
Който е без предразсъдъци и слуша санскритски в оригинал от някой добър свами не може да не се впечатли. Ефекта е далеч по добър според мен от един английски език. Санскрит позволява различни видове стихотворни форми които го правят ненадминат за поетическо изразяване. Не съм специалист, но са ми го обяснявали специалисти. Ако сега съм млад първо ще се опитам да науча санскрит а след това нещо друго.
Онова което исках да каже е че в Санскрит няма нищо свръхестествено, това си е език както всички други езици малко или много. Така както има и различни компютри например. Някой са по добри, някой са по лоши, но в крайна сметка всички са все компютри. Не може да се използват за да прави човек магии с тях и да гледа бъдещето какви числа от тотото ще излезнат