Моля, влезте или се регистрирайте.
23 Май, 2012, 01:38:51
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Общ раздел
| |-+  Актуално
| | |-+  Помощ
| | | |-+  Трудно възстановяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 Разпечатай
Автор Тема: Трудно възстановяване  (Прочетена 1926 пъти)
Imago
Домакин
Йогарадж
*****
Пол: Мъж
Публикации: 7679



« : 23 Януари, 2008, 12:33:51 »

Сървърът е преинсталиран с множество хардуерни и софтуерни защити, което затруднява автоматичното възстановяване на сайтовете. Основните проблеми са свързани с пренаписването на адресите, mod_rewrite. Някои от правилата работят добре, като например форумните, докато правилата за пренаписване на сайтовите адреси явно куцат.

Най-важното е, че нищо не е загубено. Всички данни се пазят до последната минута.
Активен

Imago
Домакин
Йогарадж
*****
Пол: Мъж
Публикации: 7679



« Отговор #1 : 23 Януари, 2008, 01:17:35 »

Паралелният сайт за философията на будизма работи нормално, когато се изключат опциите за пренаписване на адресите.

http://buddha.eurasia.bg
Активен

rtsvet
Основател
Йогарадж
****
Пол: Мъж
Публикации: 2185



« Отговор #2 : 23 Януари, 2008, 02:31:27 »

Стискам палци Емотикон
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж
*****
Пол: Мъж
Публикации: 7679



« Отговор #3 : 23 Януари, 2008, 04:06:19 »

Помага.

Оправихме фронтенда. То бива защита, ама да не можеш да си влезеш в сайта е вече прекалена защита. Емотикон
Активен

Zweifel
Гост
« Отговор #4 : 26 Януари, 2008, 07:15:47 »

Здравейте отново г-н Градинаров,
 научихте ли нещо за хакера? Моето Интернет-разследване показа, че това, по всяка вероятност, е 21 годишен украинец от Киев, но ако предпочитате можем да го попитаме лично на адрес: S.L.F.A.R@hotmail.com.

P.S. В първия момент помислих, че е някой ваш "фен" от Дир.бг, но видях, че е хаквал сайтове из цял свят.
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж
*****
Пол: Мъж
Публикации: 7679



« Отговор #5 : 26 Януари, 2008, 08:44:40 »

IP-то беше от Саудитска Арабия, Sahara Network. Работеха в комбина със сайбър_ерър, от Индонезия.
Активен

Zweifel
Гост
« Отговор #6 : 26 Януари, 2008, 11:56:24 »

Виждате ли сега вашите приятели азиатците каква беля ви докараха! То, не знам дали знаете, но и в Индонезия също има йоги, даже познавам един българин, който беше в тантристки ашрам в Индонезия... поне Дикшата, която ми описа беше тантристка, иначе се преподавало и Дханур-Веда...  Ама това момче "Сайбър_ерър", явно би хакнало даже тайната мантра на всеки тантристки гуру.

Интересно защо е хакнал толкова ваши сайтове, не само форумите, но и "ориенталия" и "йогадаршана"Какво?

А, и още нещо! Току що засекох лек проблем. Преди няколко часа излязох от сайта, без да натисна бутона "изход". Преди сесията ми изтичаше за около 30 мин. Сега виждам, че съм "останал" във форума няколко часа, без да съм бил активен. Дори компюъра ми беше изключен!   Какво?
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж
*****
Пол: Мъж
Публикации: 7679



« Отговор #7 : 27 Януари, 2008, 12:14:56 »

Те дори и не са подозирали за съществуването на подобни сайтове. Намерили са пробоина на едно място и са потопили целия кораб. Сега вече защитата е построена по такъм начин, че уязвимости на един сайт могат да засегнат само този сайт, нищо друго.
Активен

Imago
Домакин
Йогарадж
*****
Пол: Мъж
Публикации: 7679



« Отговор #8 : 27 Януари, 2008, 12:52:27 »

Продължават проверките по различните системи на сървъра, затова от време на време сървърът може да се оттегля в нирвана за около 20 минути.
Активен

Zweifel
Гост
« Отговор #9 : 27 Януари, 2008, 04:18:06 »

Mда, наистина е арабин Slfar-чо! Опитах се да му отворя пощата в хотмаил, но тайният въпрос, който се появява е този:

اسم أول حيوان أليف

Има ли арабисти наоколо?  Ухилено

P.S. За пръв път чувам за ислямски хакери!  Тъжно
Активен
Страници: [1] 2 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  


запомни име и парола
Top Oriental Sites