Моля, влезте или се регистрирайте.
23 Май, 2012, 01:40:34
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Общ раздел
| |-+  Отзиви
| | |-+  За книгата "Ти си това"
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 3 ... 7 Разпечатай
Автор Тема: За книгата "Ти си това"  (Прочетена 11025 пъти)
Shanti
Шравак
*
Публикации: 17

« : 31 Януари, 2008, 10:03:29 »

книгата е на разположение в спиралата.нет и е компилация от следните книги
1.    “Божествена йога”, Шанкара Ачаря
2.   “Приказния живот на Шанкара”, Мадхава Видараня
3.   “Живот сред Хималайските учители”, Свами Рама
4.   “Дзенски трактати”
5.    “Пътуване извън тялото”, Робърт Монро
6.   “Схемен анализ на 9 позиционна скала, дипол- енергия”, Кръстьо Минев
7.    “Ходилата които говорят”, Еонис Д. Ингам
8.   “Диагностика на кармата”, С.Н. Лазарев
9.    “Змийската сила”, Артур Авалон
10.    “Чакрите – колелата на живота”, Енодиа Джудит
11.     “Веди, Упанишади, Бхагавад гита”
12.    “Самкхя Карика”
13.     “Шримад Брагаватам”, Свами Прабхупада
14.     “Неи Гун на костния мозък”, Мантак Чиа, Мениуон Чиа
15.     “Скъпоценност в лотоса”, С. Сарасвати
16.     “Философия на Самкхя- Йога”, С. Радхекришн
17.     “Фините сили в природата”, Рама Прасад
18.     “Шаманската мъдрост и сила”, Томас Майлс
19.     “Пътят на шамана”, Майкъл Хантър
20.     “Вибрационно лечение”, Тед Андрюс
21.     “Техника на медитация”, Ошо
22.     “Лекуване чрез минали прераждания”, Ингрид Валие
23.     “Ти лечителят”, Хосе Силва
24.     “Ти просто не разбираш”, Дебора Танен
25.     “Търсач на видения”, Куция елен
26.     “Нектарът на наставленията”, Шри Шримад
27.     “Животът на Махавира”, Бхадрабаху
28.     “Шри Ишопанишад”, Бхактиведанта, Свами Прабхупада
29.     “Йога Даршана”, П.Градинаров
30.     “За вярата”, Кришнамурти 

има имного жива дискусия относно съдържанието й с автора и тъй като обсъждането касае Веданта, Йога, Самкхя, Будизъм ... и т.н. и т.н
http://www.spiralata.net/bb/viewtopic.php?t=89&postdays=0&postorder=asc&start=0

реших да пейстна тук адреса на дискусията, за да може да се запознаете с нея и ако намерите за нужно да се включите където и с каквото е необходимо.

Активен

om shanti shanti shanti
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #1 : 31 Януари, 2008, 11:35:29 »

Не вярвам да е компилация, защото не си спомням да съм давал разрешение на някого да използва материали от изброените по-горе четири книги, на които държа авторските права. Може би са цитирани като използвана литература.
Активен

rtsvet
Основател
Йогарадж
Публикации: 2185

« Отговор #2 : 01 Февруари, 2008, 11:51:38 »

Прегледах книжката. Това е само списъка с книжките, които човека е прочел, докато се е блъскал над екзистенциалните си проблеми.

Когато списъка с книжките стане поне 10 пъти по дълъг, а екзистенциалните проблеми се променят както сезоните в годините които ще преминат покрай него, тогава ще е интересно да разбера какви са резултатите от изследванията му.

Радвам се за Румен, младост,, философски разговори под звездите с младо момиче ...  Щастливите минават по-този път.
Активен
Zweifel
Гост
« Отговор #3 : 01 Февруари, 2008, 06:03:09 »

книгата е на разположение в спиралата.нет и е компилация от следните книги

3.   “Живот сред Хималайските учители”, Свами Рама
5.    “Пътуване извън тялото”, Робърт Монро
8.   “Диагностика на кармата”, С.Н. Лазарев
10.    “Чакрите – колелата на живота”, Енодиа Джудит
13.     “Шримад Брагаватам”, Свами Прабхупада
15.     “Скъпоценност в лотоса”, С. Сарасвати
18.     “Шаманската мъдрост и сила”, Томас Майлс
19.     “Пътят на шамана”, Майкъл Хантър
20.     “Вибрационно лечение”, Тед Андрюс
21.     “Техника на медитация”, Ошо
22.     “Лекуване чрез минали прераждания”, Ингрид Валие
23.     “Ти лечителят”, Хосе Силва
26.     “Нектарът на наставленията”, Шри Шримад 

Е на т'ва му се казва научна литература!
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #4 : 01 Февруари, 2008, 06:07:38 »

Кой ти чете научна литература у нас?!
Активен

Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #5 : 01 Февруари, 2008, 06:12:35 »

Е на т'ва му се казва научна литература!

Списъка е наистина впечатляващ. Не съм вярващ но ще му дръпна една молитва тук.
БОЖЕ ПАЗИ НАУКАТА

По някой неща мненията ни съвпадат  Намигване

Активен
rtsvet
Основател
Йогарадж
Публикации: 2185

« Отговор #6 : 02 Февруари, 2008, 10:51:23 »

Всъщност проблема, не е че принципно има несериозни заглавия. Аз съм за широка култура, сигурно е добре да е прегледал 1-2. Проблема е че те са преобладаващата част от списъка. Но това си е мое мнение.
Не мога да си спомня дали либерализма беше една от йам-ите.

При лорд идва слугата и му казва:
"милорд, жена ви е бранена!"
"това е неин проблем."
"милорд но детето е от любовника й!"
"това е негова проблем."
"а вие как ще постъпите?"
"това си е мой проблем!"
Активен
Way
Садхак
Публикации: 66

« Отговор #7 : 15 Април, 2008, 11:17:24 »

Здравейте на всички във форума!
Интересно ми стана, когато попаднах на беседата ви относно книгата "Ти си това" и автора й Румен Чорбаджийски.

Книгата съм я чел доста задълбочено и според мен знанието заложено в нея заслужава повече внимание. То е като едно въведение, изграждане на солидна основа, както относно терминологията, така и относно подреждането на "елементите" в структурата Човек. Книгата е така нужната основа, която може да се превърне в трамплин за всеки търсещ, отвеждащ го в действителността отвъд Съзнанието.

В тази връзка някой тук беше споменал, че ще е интересно да се разбере какви са резултатите от изследванията на автора... Ами според мен са впечатляващи. И са от ниво, за което се съмнявам някой някога да се е опитвал да обяснява. Тука там в някои древни документи има по нещо загатнато, но колко хора могат да ги разберат... колко от нас носят разбирането за тази Истина?!
За това е и втората книга на Румен Чорбаджийски - "Ти си това 2-Разбирането", която искрено ви препоръчвам. За мен тя е своеобразно обръщение към всеки търсещ, отправено за да пробуди истинската ни същност, както и да покаже на бял свят Истината за Човека и неговия произход.
Книгата отскоро вече е публикувана и на сайта на Спирала.

Ето линк:
http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%F7%EE%F0%E1%E0%E4%E6%E8%E9%F1%EA%E8

Желая ви успех по Пътя!
Активен
Way
Садхак
Публикации: 66

« Отговор #8 : 16 Април, 2008, 01:44:30 »

Здравейте отново!

В предишния си пост забравих да спомена още нещо много важно.
В края на книгата "Ти си това 2 - Разбирането" Румен Чорбаджийски прави анализ върху прочутото вече "Евангелие от Юда". Този анализ ми направи силно впечатление, защото не съм срещал никъде досега някой, който да се е опитал да коментира и разсъждава върху този текст. Изуми ме и нивото, до което г-н Чорбаджийски отвежда в анализа си , както и начинът по който свързва информацията в евангелието със познанието, което той самият дава в двете си книги.
Реших да цитирам един малък откъс от книгата му, за да онагледя думите си:

Цитат
..."И още един акцент върху частта за "Адамас и светилата".
Шестте небеса за всяка Вечност - какво представляват?
Моят отговор: първото небе е Вират; Брахман е второто, Пара- Брахман е третото небе, Вишну - четвъртото, петото е Шакти, а шестото е Шива. И тези обожествени шест небеса са в Непроявения Бог, който прозира във Времето.
Във вселената, според евангелието, има дванадесет Вечности с дванадесет Бога. Във всеки един океан /Вечност и Бог/ има по шест небеса/Вират, Брахман, ПараБрахман, Вишну, Шакти и Шива/. Тези шест небеса присъстват и в другите 11 океана. Това означава, че в цялата вселена има общо 72 Вечности и 72 Бога.
А какво е "петкратната небесна твърд"?
Моят отговор: пет материални свята като нашия!
Умножени по 72 /Вечности-Богове/, става ясно посланието, че в нашата вселена има общо 360 материални свята, на които има вероятност да съществува живот...
А кой властва над Боговете и кой над Вечностите?
Отговорът е в следващата част:
"Множеството на тези безсмъртни е наречено космос - сиреч вечна гибел - от Отеца и седемдесет и двете светила, които са заедно със Самогенерирания и неговите седемдесет и две вечности."
Тоест - Отеца властва над Боговете, а Адамас над Вечностите или по друг начин казано - Времето. "...

По-нататък в разсъжденията си, използвайки пасажи от Евангелието от Юда, авторът пресъздава пълната картина на цялото МИРОЗДАНИЕ, такова каквото е.
Аз лично разбрах за първи път от този Човек, че Вселената има край, има форма, каква е тя.. какво има отвъд.. и т.н.
Това е от мен, което исках да споделя.
Поздрави на всички!

Активен
Някой
Гост
« Отговор #9 : 19 Април, 2008, 11:52:47 »

Поздрав на всички членове и четящи този форум, който ми беше препоръчан от приятел, като място даващо множество изключително полезна информация, на всеки тръгнал по пътя на духовно самоусъвършенстване. От материалите в сайта които до този момент съм успял да прегледам, се уверих, че това е наистина така. За себе си преценям,  че съм все още в началото на Пътя и се радвам, че толкова бързо попаднах на този богат източник на знание в областта на йога-ученията и себепознанието като цяло. Причината да се включа в точно тази тема е, че съм чел книгата, която е тема на дискусията тук. Едно от нещата които ме впечатлиха особено силно в тази книга, е, че в нея попаднах на описания и елементи, които поне досега не съм срещал в други писмени източници (но все пак не мога да се похваля с голям брой прочетени книги в тази област). Бих искал да цитирам един пасаж от главата „Кундалини-практика”, защото в него откривам моменти, сходни с моята лична опитност.
   „При събуждането на Кундалини се усеща силна топлина. При възхода й долните крайници се обездвижват и стават ледени като труп, изстива и всяка друга част от тялото, след като Кундалини мине през него. Това се дължи на обстоятелството, че Кундалини е напуснала своя център като енергия, която поддържа тялото в органична цялост. Горната част на тялото – главата – просветлява, което съвсем не означава излъчването на светлина, видима от друг човек отстрани. “Просветляването”  е в смисъл на изостряне на мисълта, затопляне и ускоряване на процесите. След осъществяване на целта на ученика, той стои в избраната поза и единственият  белег за топлина е останал само на върха на главата, където Шакти се е сляла с Шива.
   Изстиването на тялото е белег, че от съответните части нещо си отива, нещо което ги е затоплило преди. Тялото изглежда безжизнено и са налице всички признаци, че енергията, която подържа живота в него го напуска. Аналогично, обратния път на Шакти е белязан с постепенното затопляне на тялото от горе надолу, както и с възвръщането на жизнеността и съзнанието.”

Бих искал да помоля четящите тази тема, да споделят, ако са имали сходни преживявания и дали евентуално са срещали подобно описание на това състояние и в други писмени източници. Надявам се, че молбата ми не е от твърде елементарен характер, но ако е така, моля за снизходителното ви отношение към един „новобранец”.
   Желая ви успех по Пътя.
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 7 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites