Моля, влезте или се регистрирайте.
23 Май, 2012, 01:53:21
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Общ раздел
| |-+  Актуално
| | |-+  Вяра Орг
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 Разпечатай
Автор Тема: Вяра Орг  (Прочетена 3316 пъти)
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« : 14 Февруари, 2008, 10:35:09 »

Форумите на Вяра Орг, част от които бяха положени в основата на нашия специализиран форум по Йога, са прехвърлени изцяло на евразийски домейн и могат да бъдат "достъпени" ( Широка усмивка - точно така се изразяват неопитните преводачи) на адрес http://logos.eurasia.bg

Отделните форуми, теми и съобщения се пренасочват автоматично към новия си адрес.

Ориентацията на новия форум ще бъде повече философска, отколкото религиозна - религиозни форуми има, слава богу, колкото искаш в българското виртуално пространство. Религиозните теми при нас ще бъдат застъпвани само доколкото подходът към тях е филоосфоски. Религиозна екзегетика, филаретика и рекламни съобщения от типа "Господ е с теб" ще бъдат изтривани безпощадно.

Добре дошли на тези, които обичат философията, и довиждане на онези, за които сляпата вяра е над разума.
Активен

Seeker
Ведик
Йогарадж
**
Публикации: 3432

Сахаджа йога

« Отговор #1 : 14 Февруари, 2008, 03:42:07 »

Направил си го много "Екологичен", с черен Background.

Хубаво е да се пести енергия. Аз го правя винаги, когато мога. 

Също както Google.  Емотикон

http://black-google.blogspot.com/
Активен

Imago
Домакин
Йогарадж

« Отговор #2 : 14 Февруари, 2008, 04:00:32 »

Ха-ха, добър гугъл.

Пробвах две чернотии, избрах втората с Гаруда. Емотикон

http://logos.eurasia.bg
Активен

Seeker
Ведик
Йогарадж
**
Публикации: 3432

Сахаджа йога

« Отговор #3 : 14 Февруари, 2008, 04:23:50 »

Ето как Google и новия Логос сайт пестят енергия в съзвучие с назрялата енеpгийна криза.

http://ecoiron.blogspot.com/2007/01/black-google-would-save-3000-megawatts.html

http://www.microtech.doe.gov/EnergyStar/info.htm#display
Активен

Imago
Домакин
Йогарадж

« Отговор #4 : 15 Февруари, 2008, 10:54:05 »

Специално за Брахман обявявам ловът на учители за открит. Намигване

http://logos.eurasia.bg/forum26.html

Това, което не е позволено тук, на Логос е задължително.
Активен

Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #5 : 16 Февруари, 2008, 10:52:02 »

Благодаря ще се възползвам от тази възможност  Ухилено
Активен
Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #6 : 16 Февруари, 2008, 10:58:10 »

....избрах втората с Гаруда.

Тъкмо щях да питам каква е тази разярена кокошка която изглежда като, че ли се опитва да отърве тенджерата ЕмотиконЕмотикон
Активен
yogimax
Вивекин
Публикации: 776

« Отговор #7 : 16 Февруари, 2008, 11:31:32 »

Специално за Брахман обявявам ловът на учители за открит. Намигване
http://logos.eurasia.bg/forum26.html
Чудя се и се мая на заниманията на интелигентни хора, които уважават себе си и своя авторитет. Хабене на толкова енергия в безсмислени неща, в спорове, хвърляне на кал (четох в Дир-а някакви грозни нападки между Брахман и Авакен от преди години, толкова продължителни и злостни, направо щях да падна от стола, бях шокиран..абе честно казано и се смях до насита Ухилено). А ето че сега се насърчава и плюенето на учители. След всичко това може да зачеркнат всички тези години на пътеката на йога като напразно губене на време, и двамата. Щом не са научили емелентарна етикеция на отношения...И на мен не ми хареса как Шибендо критикува на поразия в едно интервю по ТВ и никакво излъчване не усетих от него, което гледах преди няколко години, ама чак да плюя брутално този и онзи по форумите, няма да го направя. Енергията може да се канализира далеч в по-полезна насока.
Активен

Кой съм аз?
Imago
Домакин
Йогарадж

« Отговор #8 : 17 Февруари, 2008, 10:49:43 »

За всяка работа си има майстор. Дълг на знаещите е да разобличават мошениците, както обоснованата научна критика е дълг на учения. Незнанието е представяне на невечното за вечно, недобродетелното за добродетелно и не-Аза за Аз. Учител, който поради незнание казва на черното бяло, който изопачава писанията и представя собствените си ментални конструкции за класика на духа, трябва да бъде посочен като източник на незнанието, а следователно и като зло, което трябва да бъде избягвано. Печално е, когато интелигентни хора си затварят очите за разликата между знание и незнание, и по този начин - водени единствено от абстрактни хуманни съображения - стават проводници на незнанието. Печално е, когато знаеш и виждаш, че нещо не е наред, но си затваряш очите за него. Това ли е доблестната гражданска позиция?!

Понякога си мисля, че мълчанието на интелигентните е по-опасно от лъжите на псевдоучителите...
Активен

yogimax
Вивекин
Публикации: 776

« Отговор #9 : 17 Февруари, 2008, 11:50:57 »

За всяка работа си има майстор. Дълг на знаещите е да разобличават мошениците, както обоснованата научна критика е дълг на учения. Незнанието е представяне на невечното за вечно, недобродетелното за добродетелно и не-Аза за Аз. Учител, който поради незнание казва на черното бяло, който изопачава писанията и представя собствените си ментални конструкции за класика на духа, трябва да бъде посочен като източник на незнанието, а следователно и като зло, което трябва да бъде избягвано. Печално е, когато интелигентни хора си затварят очите за разликата между знание и незнание
Не е сигурно кое е признак за знание и за незнание. Някой може да е силен в теорията като Вас, а други да са силни в опита, в медитацията, в изживяването на знанието без интелект! Интелектът е само един от източниците на познание и чрез него не може да се получи цялото знание. Докато четях, трупах теория, книгите моментно ме вдъхновяваха, но нищо повече. Реален прогрес не постигнах чрез интелектуални знания в областта на йога. Разбира се, че трябва да се познават и писанията, но това далеч не е всичко, опитът тежи повече. Неслучайно казват, че един тон теория не струва колкото един грам практика. Хората посещавайки различни групи и следвайки даден учител са щастливи, за да са там, това означава че имат ефект в израстването си, а Вие тръгвате да ги убеждавате, че грешат, без да познавате техния опит. Всеки носи ум на раменете си, не само Вие. Умът мисли, че нещо е еди как, че трябва да е така и така... Това са ограниченията, които сам си поставя. Лично аз съм се противопоставял в живота си на определин неща, точно заради такива застинали концепции, които съм създал и съм сметнал "това е ето така, няма да направя ето кое, защото не е правилно". Това ме е спъвало много пъти, усещането е за вътрешно свиване и ограничаване, сковаване, като скала. Когато обаче реших да не робувам на концепции идва свободата, лекотата. Критикувал съм на поразия, и разбрах че от това няма никакъв смисъл. Само на мен ми вреди.
Активен

Кой съм аз?
Страници: [1] 2 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites