Моля, влезте или се регистрирайте.
23 Май, 2012, 01:53:45
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Общ раздел
| |-+  Актуално
| | |-+  Вяра Орг
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 [2] Разпечатай
Автор Тема: Вяра Орг  (Прочетена 3316 пъти)
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #10 : 17 Февруари, 2008, 12:11:13 »

Който е силен в практиката да си стои там и да не се навира в теорията, както и обратното. Аз не съм тръгнал по събиранията на шибендовците да ги уча как се правят асани, както и няма да позволя да ми размахват под носа недоразумението, наречено шибендов превод на Йога-сутра. Всяка жаба да си знае гьола. Иначе няма съмнение, че и последният глупак има ум в главата си. Въпросът е дали и как го използва.

Цитат
Когато обаче реших да не робувам на концепции идва свободата, лекотата.

Интересно как сте защитили дисертацията си, без да робувате на концепции. Ако нямахте собствена концепция, нямаше изобщо да Ви допуснат до защита. Емотикон
Активен

yogimax
Вивекин
Публикации: 776

« Отговор #11 : 17 Февруари, 2008, 12:38:32 »

Интересно как сте защитили дисертацията си, без да робувате на концепции. Ако нямахте собствена концепция, нямаше изобщо да Ви допуснат до защита. Емотикон
Да, в този случай умът е полезен и трябва да се използва. Емотикон Имах концепция но имах свобода каква тема да пиша и как да направя нещата. Тогава се проявява творчество. Първоначално нямах никаква идея какво ще пиша и как ще го пиша. Чаках прозрение, докато проучвах литературата. Дори цяла една година, след това нещата от само себе си започнаха да се напасват. Разбира се, на всичко сложих необходимите етикети, иначе няма как, всяко нещо си беше строго определено. Да, признавам, че тогава използвах предимно умът си и имах концепции. Пък може и Шри Шри да ми е помогнал Емотикон, защото всичко беше толкова гладко, че няма накъде, 20 от 20 бяха ЗА на публичната, свърши точно за час и половина, на предварителната също гладко и без спънки (а на други колеги дори по-възрастни и опитни от мен от катедрата защитите още на вътрешна бяха жестоко трудни, с много критика, някои не стигнаха изобщо до публична, отрязаха ги) Изводът е, че трябва да сложим умът на мястото му и да го използваме когато е необходимо. Да си го държим в джоба. Намигване И да знаем, че имаме и подкрепа свише.
Активен

Кой съм аз?
Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #12 : 19 Февруари, 2008, 02:26:04 »

Чудя се и се мая на заниманията на интелигентни хора, които уважават себе си и своя авторитет.

Не знам какво разбираш под думата „интелигентни хора”. Най-важното условие за да кажеш, че някой е интелигентен е въпросният човек да има ЗДРАВ РАЗУМ – тоест да не се подава на дребни заблуди, да може да разсъждава правилно. Всичко друго е второстепенно. Ако това условие не е изпълнено, останалите неща не чинат пукната пара и в крайна сметка човекът НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОПРЕДЕЛЕН КАТО ИНТЕЛИГЕНТЕН!! Та ако гледаме определението, не виждам как може да ме слагаш на един кантар с Оро Емотикон Единственото обяснение за мен е че и на теб ти липсва способността да различаваш правилно, тоест липсва ти здравият разум!?

Хабене на толкова енергия в безсмислени неща, в спорове, хвърляне на кал (четох в Дир-а някакви грозни нападки между Брахман и Авакен от преди години, толкова продължителни и злостни, направо щях да падна от стола, бях шокиран..абе честно казано и се смях до насита Ухилено) След всичко това може да зачеркнат всички тези години на пътеката на йога като напразно губене на време, и двамата. Щом не са научили емелентарна етикеция на отношения...

Ако знаеш поне малко правилно йога, ще разбереш че няма хабене на енергия поне от моя страна. Аз действам с бездейно действие ЕмотиконЕмотикон За мен критикуването на този или онзи учител е част от моята практика. Аз научавам повече по този начин, не само теорията но и практиката. За теб това може да е „плюене”, за мен е работа. Работя със заблудени хора като Оро и теб.  Ако не разбираш какво приказвам, и ако не си чел ПРАВИЛНО Бхагават Гита, питай ще ти обясня. Нито пък е било безсмислено, защото след като писах по повод бай Оровите глупости и неговите реклами на Прем Рават, в дира има поне  5-6 човека които напълно вече не обръщат внимание нито на Оро, нито на неговият учител. А това не е малко.

Това че си щял да паднеш от стола от смях не е лошо но... зависи за какво си се смял. Ако си се смял защото си разбрал абсурдността на Оровите реклами, и на неговият циркаджия гуру Прем Рават, това е добре. Но струва ми се че си се смял на нещо друго. Егото ти е голямо и раздуто от четене на Шри-то. Въобразяваш си че си станал „йога” защото може да се въздържиш да не „плюеш” и всичко което си видял е само че двама човека се плюят един друг. Веднага раздутото ти его започва да се кефи от тази работа, че виждаш ли ти самият си толкова „напреднал” че ти става весело да гледаш как се „плюят” другите хора. Толкова си видял толкова си оценил.
Активен
yogimax
Вивекин

« Отговор #13 : 19 Февруари, 2008, 08:44:15 »

Цитат
не виждам как може да ме слагаш на един кантар с Оро
Във въпросния спор абсолютно по нищо не се различавате по грубост. Съжалявам. Като йога казвам това, което виждам. Едно към едно. Няма значение какво е вътрешното ви състояние в момента на спора. Кришна казва на Арджуна: "Действай, но бъди вътрешно спокоен". Да, обаче дали действието включва грубост и вулгарност?
Всички тук и в другия форум са достатъчно интелигентни, включително и Оро. Е, може да си има странности. Йога насърчава да приемаме всички хора такива, каквито са, а не каквито ние искаме да ги видим.
Цитат
Егото ти е голямо и раздуто от четене на Шри-то.
Напротив. Групите учат на споделяне, учат на смирение, учат на любов. Хората с голямо его не могат да виреят в духовни групи водени от учител. Това е несъмнен факт. При първия момент, в който учителят предложи нещо, което излиза извън твоите представи, казваш "Не съм съгласен, няма да го направя". Той иска да те повдигне, да израстнеш в нещо, ти сам се спираш с подобно мислене, което е плод на голямо его. Природата на егото е такава, че то не желае да се вгледа в самото себе си, но когато имаш учител, той ти показва недостатъците, за да ги осъзнаеш. Иначе няма кой да ти ги открие и покаже. Не говоря конкретно за Вас, говоря по принцип по мои наблюдения. Егото е като скала, която е непоклатима и ти пречи да израстнеш. Да, аз наистина имам сравнително голямо его, и точно затова оставам в група, за да го държа под контрол, за да се уча на смирение, остана ли сам, ще се раздуе до небето. Намигване
Цитат
Въобразяваш си че си станал „йога” защото може да се въздържиш да не „плюеш” и всичко което си видял е само че двама човека се плюят един друг.
Ами факт е, че хора с претенции се плюят злостно (каквито и оправдания и обяснения да ми представяте), а аз досега не съм излязъл от рамките на благоприличието. Ако го направя, това означава да зачеркна всички години, в които съм се учил от Шри Шри. Би означавало, че нищо не съм научил. Емотикон
Активен

Кой съм аз?
Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #14 : 19 Февруари, 2008, 11:24:40 »

Във въпросния спор абсолютно по нищо не се различавате по грубост. Съжалявам. Като йога казвам това, което виждам. Едно към едно. Няма значение какво е вътрешното ви състояние в момента на спора. Кришна казва на Арджуна: "Действай, но бъди вътрешно спокоен". Да, обаче дали действието включва грубост и вулгарност? 

Малкото знание е опасано знание. Прочети Махабхарата ако може да я намериш изобщо на български! Има я на английски в интернет.

Кришна не само че държи „неприличен” език когато се наложи но дори си служи с ИЗМАМА! Дори учи Арджуна да УБИВА чрез измама! Чрез „подла измама” по съвет на Кришна!!! Арджуна убива своят любим чичо  Бхима, своят любим учител Дрона, дори своят брат Карна! Когато обстоятелствата налагат, и когато човек не вижда друг начин за разрешение на проблемите всичко е разрешено. Онова което не е разрешено да спре човек да следва своята съвест! Нито пък му е позволено да затвори очите си и да промени своите възгледи когато вижда че е постъпил неправилно! Човек трябва да бъде понякога жесток за да прояви любов! Това казват англичаните!

С Оро не се познавахме изобщо. Когато започнах да пиша в Дира, той мушморочеше, пишеше с много никове, заяждаше се без дори да знам с кого говоря!

Аз критикувах учителите тарикати гурувци. Критикувах ги така както те самите се критикуват по между си. Със същите епитети! За пример спомни си какви приказки е казала Нирмала Деви срещу Сай Баба. Наричала го е идиот, лъжец и какво ли не, при това са го писали във  вестниците! Нирмала Деви не е изключение! Всички така наречени „гурувци” в Индия го правят. Но по умерено, само когато говорят пред своите ученици. Те плюят против конкуренцията и то много ама много здраво. Аз съм бил в доста ашрами и знам как стоят нещата, не  съм наивен като теб. Дори и твоят любим Шри също го прави това, няма начин, той е също мафиот. Но просто се съобразява и не се изпуска официално, само така на ушенце, скрито зад завесата.

Затова аз не си спестявах епитетите. Оро го взе това като лична нападка. Той започна да мушморочи заедно с другите. Аз му отговорих както се подобава. Събрах му на едно всички негови епитети и му ги ВЪРНАХ по будистки ЕмотиконЕмотикон Доста неща станаха там, не само с Оро но и с другите. И ако говориш с тях те самите ще ти кажат че все пак е имало полза от моята грубост.

Дирът беше една мафия на няколко човека които се ядяха един друг без дори да знаят кой е писал какво. След моето идване в Дира се НАЛОЖИ да се сложи модератор. Това което аз исках от самото начало. Сега нещата са далеч по добри там. Сега там може да се работи до някъде. Просто трябва да се сложи модератор който разбира от тази материя за да тръгнат съвсем в релсите.
Активен
yogimax
Вивекин

« Отговор #15 : 19 Февруари, 2008, 01:19:56 »

Цитат
Аз критикувах учителите тарикати гурувци. Критикувах ги така както те самите се критикуват по между си. Със същите епитети! За пример спомни си какви приказки е казала Нирмала Деви срещу Сай Баба. Наричала го е идиот, лъжец и какво ли не, при това са го писали във  вестниците! Нирмала Деви не е изключение! Всички така наречени „гурувци” в Индия го правят. Но по умерено, само когато говорят пред своите ученици. Те плюят против конкуренцията и то много ама много здраво. Аз съм бил в доста ашрами и знам как стоят нещата, не  съм наивен като теб. Дори и твоят любим Шри също го прави това, няма начин
Докажете, че Шри Шри е критикувал други учители. Аз нямам данни за подобно нещо, колкото и много да съм чел от него. Той прави конференции за мир, на които събира на едно място духовни лидери от различни течения и религии които преди това никога не са били събирани на едно място и не са си подавали ръка.
Активен

Кой съм аз?
Seeker
Ведик
Йогарадж
**
Публикации: 3432

Сахаджа йога

« Отговор #16 : 19 Февруари, 2008, 02:32:33 »

Кришна не само че държи „неприличен” език когато се наложи но дори си служи с ИЗМАМА! Дори учи Арджуна да УБИВА чрез измама! Чрез „подла измама” по съвет на Кришна!!! Арджуна убива своят любим чичо  Бхима, своят любим учител Дрона, дори своят брат Карна! Когато обстоятелствата налагат, и когато човек не вижда друг начин за разрешение на проблемите всичко е разрешено. Онова което не е разрешено да спре човек да следва своята съвест!

Брахмане има една малка подробност.

Кришна е отвъд Гуните, Времето и Дхарма, затова може да върши всички тези неща.

Всички тези, които се опитват да оправдават своите действия с Кришна, т.е. да се оприличават с него бих казал са за специализиран преглед.
   Широка усмивка
Активен

Imago
Домакин
Йогарадж

« Отговор #17 : 19 Февруари, 2008, 03:08:51 »

When the master's on a conference away,
The apprentices start to play.

С други думи, докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват.
Активен

rtsvet
Основател
Йогарадж
Публикации: 2185

« Отговор #18 : 19 Февруари, 2008, 03:35:02 »

Вържи попа за да ти е мирно селото!
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж