Моля, влезте или се регистрирайте.
23 Май, 2012, 01:56:50
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Общ раздел
| |-+  Актуално
| | |-+  Календар
| | | |-+  Предстоящи интересни лекции в Шумен
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 2 3 [4] Разпечатай
Автор Тема: Предстоящи интересни лекции в Шумен  (Прочетена 4100 пъти)
yogimax
Вивекин
Публикации: 776

« Отговор #30 : 23 Февруари, 2008, 09:44:29 »

Сега ти създаде стремглаво търсене на Бамако.  Ухилено
Само един географ може да знае къде се намира.  Намигване
Знам къде се намира. Какво си правил чак там? Да не би Нирмала Деви да е правила забележително посещение в тази Сахарска страна?
Активен

Кой съм аз?
Seeker
Ведик
Йогарадж
**
Публикации: 3432

Сахаджа йога

« Отговор #31 : 23 Февруари, 2008, 10:02:06 »

Не съм и сънувал, че ще стигна чак до Тамбукту.  ВъртиОчи

Като практикуваш Сахаджа йога мога да ти се случат какви ли не неща. Една жена тук се оплакваше с болки в глезените, коленете и главата. Само с двуседмична практика и всичко изчезна. Сега тя обикаля, събира хора и им обяснява как да практикуват.Сахаджа йога се практикува и в Бамако. Не е нужно физически Шри Матаджи да е тук. Хората усещат издигането на Кундалини само от нейната снимка.
Активен

yogimax
Вивекин

« Отговор #32 : 23 Февруари, 2008, 03:55:00 »

Цитат
среща-разговор с практическа насоченост на тема "Астрологични параметри на проблемните човешки отношения".
Да се върна на темата. Лекцията беше интересна. Ето основните моменти:
В началото няколко човека трябваше да нарисуват каквото чувстват свързано с думата надежда, а останалите да напишат с 1-2 думи какво е за тях надеждата в момента.
-Да се научим да мислим асоциативно, а не линеарно.
-Ние си избираме родителите, при които да се родим.
-Поезията изразена в движения чрез движенията на Евритмията. Опитахме да пресъздадем отделни стихове имайки предвид коя гласна буква с какво движение се изразява.
-Показани и разяснени бяха примерни рожденни астрологични карти.
-В нас е заложено да сме в единение винаги с някого, с нещо. (точно това си мислех преди дни-стремим се към сливане с нещо, повечето хора смятат че крайното сливане е с човешката им половинка от другия пол, но моето виждане отива по-далеч и беше потвърдено от лекторката) Това е като отделянето на Адам и Ева от Рая. Затова винаги, когато някой си отиде от нашия живот, го чувстваме като загуба, ставаме самотни и започваме да търсим заместител. А истината е, че никога не сме оставали сами, защото силата е вътре в нас. Трябва да се завърнем вътре в своя Аз, в своя център, а не да търсим навън.
-Вкопчваме се в някого и го наричаме любов. Това не е любов, а вкопчване, търсене на обединение с нещо отвън.
-Крием чувствата си, това започва още в ранна детска възраст когато започват забраните "не прави това, не ходи там..." Заради това не успяваме да се себеизразяваме правилно. Заложено ни е да го правим, но поставянето на такива препятствия пречат на реката на живота ни да тече правилно. Себеизразяването бива затъкнато. Започват проблеми първо на духовно ниво, и чак по-късно се превръщат във физически болести.
-Когато създадем семейство става сложно преплитане на карми. Нещата които са ни проблемни започваме да виждаме в другия, това е т.нар. проекция, или огледалото.
Лекторката има един интегрален подход, насочен към израстването, познанието на човека и взаимоотношенията, съчетавайки методи от различни духовни традиции и от съвременната наука: молитва, медитация, евритмия, астрология, психология и др. При наличие на група провежда курс обучение, всеки месец в един уикенд по 8 часа на ден.
Активен

Кой съм аз?
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #33 : 23 Февруари, 2008, 04:14:24 »

Цитат
- Ние си избираме родителите, при които да се родим.

Не че имам нещо против родителите си, но не си спомням да съм ги избирал. А и, честно казано, и те не са ме питали. Намигване
Активен

yogimax
Вивекин

« Отговор #34 : 23 Февруари, 2008, 06:54:49 »

Смятам, че конкретно за това тя е права. Шри Шри казна същото - ние си избираме родителите, при които да се родим. Или поне онези от нас, които са постигнали някакво ниво в предишни животи, т.е. заслужили да имат силата и свободата да изберат сами. Останалите биват пратени в семейства без избор. Аз съм медитирал върху този момент и знам, че точно тези са най-подходящите родители за мен, които имам. Просто не би могло да се намери по-подходяща двойка от тях, която да пасва за мен. Емотикон Всичко е на мястото си. Знам, че аз съм ги избрал. Никога не мога да ги отхвърля и да се отрека от тях.
Активен

Кой съм аз?
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #35 : 23 Февруари, 2008, 07:40:15 »

И аз смятам, че добре съм ги избрал, защото имаме почти същите гени. Емотикон
Активен

Seeker
Ведик
Йогарадж
**

Сахаджа йога

« Отговор #36 : 23 Февруари, 2008, 08:24:31 »

Много хора обясняват проблемите си с гените на родителите.

Основния въпрос е обаче е коя е причината да се родят в семейство с такива гени?
Активен

yogimax
Вивекин

« Отговор #37 : 23 Февруари, 2008, 08:38:01 »

И аз смятам, че добре съм ги избрал, защото имаме почти същите гени. Емотикон
Гените са само едната страна на нещата. Подсетихте ме, вчерашната лекторка спомена и това, гените определят физическите ни сходства с родителите, както и възможно интелектуалните, но не и душата! Тя идва чиста и те там пръст нямат. А ние сме душата, не друго. Другото е придатък, нещо насложено - тяло, темперамент...
Ако избираме свободно, няма да изберем родители, които да ни оставят в дом, или да останем сираци, или да ни изхвърлят от вкъщи. Т.е. по-скоро има души, които могат да изберат, има и такива които идват по силата на негативна карма без право на избор на семейство.
Не бих казал, че отношенията ми с родителите са идеални, но те са хората. Най-подходящите. Без да е необходимо всичко да е по мед и масло.
Дори и с това, че са ме планирали, че са се грижили винаги перфектно за мен като дете и за моето възпитание, че не са ми пушили на главата да ме тровят Емотикон че са от интелигенцията висшисти с уважавани професии, че са ми осигурили жилище (с тези мизерни преподавателски хонорари направо ще си умра от глад ако ме оставят на произвола, камо ли да си купя жилище). Вижте само колко хубаво и хармонично семейство сме четиримата члена през 1976 г: Намигване http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4675957
Активен

Кой съм аз?
Seeker
Ведик
Йогарадж
**

Сахаджа йога

« Отговор #38 : 23 Февруари, 2008, 08:53:29 »

Започват проблеми първо на духовно ниво, и чак по-късно се превръщат във физически болести.
Точно това беше последната тема, която публикувах в раздел Сахаджа йога. Докато не разберем какви са проблемите ни на духовно ниво те винаги ще се превръщат във физически.

На финно ниво проблемите се пораждат, когато не зачитаме енергиите в чакрите и не развиваме техните качества. Енергията в чакрите се изтощава и се появява болестта.

Влиянието на външните фактори като храна и въздух могат да натоварят много бързо чакрите, но и бързо да се пречистят. Но това което трудно се пречиства са тези Вритти/модификации, темперамент, обусловености/, които сме приели за свои.

Т.е трябва да се разделим с нещо "свое", което ни дърпа надолу.

Цитат
Когато създадем семейство става сложно преплитане на карми.

Те затова в Индия, задължително ходят при астролог след това да не се мъчат.  Намигване
Активен

Страници: 1 2 3 [4] Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites