Моля, влезте или се регистрирайте.
23 Май, 2012, 02:01:21
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Общ раздел
| |-+  Отзиви
| | |-+  Нова книга на Шри Шри Рави Шанкар
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 3 ... 7 Разпечатай
Автор Тема: Нова книга на Шри Шри Рави Шанкар  (Прочетена 9269 пъти)
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« : 21 Февруари, 2008, 12:35:50 »

Днес поръчвах да ми отпечатат две книги и докато чаках оферта, видях, че е отпечатана книга на Рави Шанкар, която чака да бъде обрязана.

Мъдрост за новото хилядолетие, изд-во Шанкара Европа

Напечатана, корицата изглежда значително по-добре.
Активен

yogimax
Вивекин
Публикации: 776

« Отговор #1 : 21 Февруари, 2008, 01:04:09 »

Цитат
Мъдрост за новото хилядолетие
О, значи вече е почти готова. От кога я чакам. Трябваше сега да пратят бройки по Бавеш, но явно се е забавило отпечатването. Виждал съм я само на английски преди. Тя е сбор от негови лекции, изнасяни през последните години, но английският ме е спирал да я преглеждам по-обстойно. Иначе обложката а българския превод изглежда примамливо Намигване
http://www.artofliving-bg.org/img/wisdom-th.jpg
Скромни сме, до сега има само 2 заглавия на български, тази ще е трета.
Активен

Кой съм аз?
yan
Садхак
Публикации: 50

« Отговор #2 : 21 Февруари, 2008, 03:19:29 »

А кои две книги поръчахте да и ги отпечатат? Емотикон
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж

« Отговор #3 : 21 Февруари, 2008, 03:33:26 »

Нямат отношение към Йога. Лингвистика.
Активен

yan
Садхак
Публикации: 50

« Отговор #4 : 21 Февруари, 2008, 04:54:29 »

А какво мислите за математическата лингвистика? ЕмотиконЗнаете ли,че се провеждат олимпиади по математическа лингвистика?
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж

« Отговор #5 : 21 Февруари, 2008, 05:11:46 »

Чувал съм за компютърна лингвистика, за математическа чувам за първи път.  Засрамено
Активен

yogimax
Вивекин

« Отговор #6 : 26 Март, 2008, 03:32:35 »

Възползвах се от пътуването до София и най-после успях да си взема книгата Мъдрост за новото хилядолетие от Шри Шри. Готова е вече. Във влака на обратно я изчетох до половината. Много е хубава. Ето съдържанието:
Въведение
1. Обръщение по повод честването на 50-я юбилей на ООН.
2. Ново хилядолетие-нова епоха.
3. Да създадеш най-висшата връзка.
4. Любов, его и целта на живота.
5. Лекуване със съзнанието.
6. Човешките ценности в класната стая  - лекция за учители.
7. Карма и прераждане.
8. Смъртта и отвъд нея.
9. Исус, въплъщение на любовта.
10. Буда, проявление на тишината.
11. Шестте изкривявания на любовта.
12. Да живееш всички възможности в живота.
13. Какво е медитация?
14. Шест типа богатство и четири стълба на познанието.
Сканирах въведението:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5463790
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5463792
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5463793
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5463794
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5463795
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5463799
 Емотикон

Активен

Кой съм аз?
чери
Йогарадж
Публикации: 2029

« Отговор #7 : 30 Март, 2008, 11:09:36 »

Не искам да кажа нещо специално за Шри Шри, освен, че никой обикновен човек, какъвто той може би е, няма право да се нарича по такъв начин. Бях впечатлен от активността, разпространението, взаимодействието с много институции и пр, затова бих искал да предложа един алтернативен поглед.

Нашият свят е много пропаднал. В този пропаднал свят - тези които обират най-много овации - те също биха били счетени да бъдат най-пропаднали. В този свят честните хора са низвергнати и не могат да спечелят популярност или да пожънат успех.

Затова Господ е наречен Господарят на невинните, бедните и пр. Той идва за да ги закриля. Той създава такава организация която по никакъв начин не търси да извлече дивиденти от контакта си с някой друг човек или организация. Казва се - може ли божественото правителство да се регистрира в това дяволско правителство. Затова тази организация дори не се регистрира официално. Разбира се, обществените законите се спазват дотолкова доколкото да не се създава хаос, но това са недобри, човешки закони.

Тези организации които организират различни събития - тяхната работа е само да се събират и да приказват - докато пропиляват време, сили и средства, от което нищо не следва. Там или в духовните събирания или в беседа хората ще питат какво работиш, колко си богат, кой си, какво си направил, на кого си познат и спрямо това ще те съдят. Ако си по-богат, по-интелигентен, по-интересен ще си по-добре дошъл, но не бихме ли могли да се равняваме по отношение на принадлежността си към един и същи духовен принцип. Всички са различни, но имат равни права.

Затова и тези гурута и учители може да изглеждат издигнати и добри, но се оказва, че тези позиции им правят лоша услуга. Кой от тях би имал смелостта да слезе от трона си, да се откъсне от последователите и обожателите си, ако осъзнае кой е и къде е върховната душа. Дори да го осъзнаят вътрешно, те са заклещени да играят този театър да лъжат другите и да ги държат настрана от истината. Затова тези хора които отиват при Най-висшата душа са най-обикновени хора. Измежду тях няма богати, няма известни личности, но поради това че отиват при него, а не при някой друг, в последствие стават най-богатите хора и най-известните личности, както е и казано в библията, че последните ще станат първи. Но това не става по силата на ръкопляскането на мнозинството. Тези които успяват да напипат пулса на тълпата и да кокетничат с нея попадат в капана на собствените си амбиции. Те се разкриват като богове пред другите, но пред самите себе си остават обикновени, докато поведението на върховната душа е като на най-обикновен човек, но много хора не мислят така.
Активен
yogimax
Вивекин

« Отговор #8 : 30 Март, 2008, 03:31:36 »

Чери, съгласен съм с всичко в твоите разсъждения, с изключение на това:
Цитат
Тези организации които организират различни събития - тяхната работа е само да се събират и да приказват - докато пропиляват време, сили и средства, от което нищо не следва.
Ако беше на тези курсове, щеше да говориш по различен начин. Едва ли има други тренинги, в програмата на които е включена сева (безкористен труд). Всеки ден по два пъти на ден в рамките на курса има по 1 час време, през което правиш сева, всеки без изключение. Излизахме по централните улици на София и пълнихме найлонови чували с отпадъците, които намирахме. Свършихме по едно малко добро дело за света. Това не е инцидентно. Ето днес току що се прибрах от почистване на платото край града, повече от 10 човека се събрахме и няма да ви кажа колко чувала с боклуци събрахме. Следващия уикенд ще залесяваме. За Великден ще ходим в дом за деца с умствена изостаналост и ще правим дарение и празнична програма. Имаме шефство над този дом, от години ходим. Лично за себе си знам, че никога нямаше да направя нито това, нито някаква екоакция, ако тази школа не ме беше научила на труд за обществото. Ти правил ли си нещо от това, Чери? Аз съм излизал срам не срам пред блока и съм събирал всички боклуци съвсем сам. Кой друг прави това?
Активен

Кой съм аз?
чери
Йогарадж
Публикации: 2029

« Отговор #9 : 30 Март, 2008, 04:29:33 »

Всичко това би било добре ако нещо следваше от него. Това което следва е, че хората само придобиват някакво измамно чувство за пълноценност. Идеята е, че не е това пътя. Не е, че днес аз ще събера 10 чувал, утре ти 10 и така ще се оправят нещата. Разбира се, че всеки трябва да следи личната си хигиена (и на непосредственото си обкръжение)и това е добре, но хората се подвеждат, че така ще се изчисти света. Ни сме преминали предела от който няма връщане назад. този свят е обречен и това не е проблем. Напротив. Да се опитваш да го спасиш по наивен начин е губене на усилие и време. Вместо това човек може да инвестира енергията си в създаването на един нов свят тук на земята където няма да има боклуци.

Човек има силата да замърси земята но не и да я изчисти. Той е като бебето което има нужда от грижи. Няма да стане, че светът ще се обедини, всички ще плеснем с ръце и пр. Трябва някой да дойде и да ни оправи бакийте. И земята дори сама по себе си има силата да се очисти. Когато това стане ще падат сгради. Човекът сега не мисли за това, малко са тези коит омислят за това, много са тези неща които вървят към разрушение. Но душата която е заета със собственото си пречистване и пречистване на природата защо да няма право да живее в един чист свят. Имам предвид, че този чист свят е друг свят. Този е нечистия. Другия е нов малък свят. Много от хората няма да ги има. Те са отделни светове - както когато е ден не е нощ и обратното. Сега е нощ. Сами виждате, че от вашите незначителни усилия нищо не следва. Вие сте 10 коиото чистите и има хиляди които изхвърлят 10 пъти повече, как ще се справите.
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 7 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites