Моля, влезте или се регистрирайте.
23 Май, 2012, 02:04:11
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Общ раздел
| |-+  Актуално
| | |-+  Календар
| | | |-+  Отзив и снимки от курс ИЖ - част 2, СЗ минерални бани, 27.02. - 2.03. 2008
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 Разпечатай
Автор Тема: Отзив и снимки от курс ИЖ - част 2, СЗ минерални бани, 27.02. - 2.03. 2008  (Прочетена 2411 пъти)
yogimax
Вивекин
Публикации: 776

« : 04 Март, 2008, 05:41:49 »

Курсът беше фантастичен! Всичко беше за отличен. Отидохме в базата 1 ден преди началото на курса 4 човека в сева-група, за да приведем всичко в готовност, да изчистим и подредим. Курсът беше международен, с участници от Румъния, Гърция, Англия и Македония, освен от България. Общо имаше 80 човека. Това е най-големия курс на ИЖ в България. Думите са слаби, за да опишат преживяването. Получи се просто празник. А учителят, който ни изпрати Гуруджи се оказа един от първите му ученици още от 80-те години. Казва се Кристофър Бърт с духовно име Киран. Учител с безброй достойнства-много чист, искрен, дълбок и скромен човек. По народност е англо-германец. Но в момента живее и провежда курсове в Осло и цяла Скандинавия. Учител в ИЖ е от 1989 г. Овладял е воденето на курсове до съвършенство, знанието просто се лее от него. Обикновено съм критичен, но в него не открих нито един недостатък. Същината на курса е слизане от главата към сърцето. Това се получава чрез комбинация от няколко процеса мълчание и медитации, които успокояват мисловните вълни, а вечер пеене на санскрит, което те отвежда в сърцето. Отваряш се и накрая на курса си готов да прегърнеш целия свят. Чувстваш безкрайна вътрешна лекота и широта. Покрай всичко това още много и разнобразни процеси, видеолекции, знания... Впрочем двата албума със снимки най-добре ще илюстрират онова което се случи в тези незабравими дни.
http://picasaweb.google.bg/thesunlover/ArtOfLivingPart2CourseWithKiran
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=224295&view=1&photo=1
 Емотикон
изненада: този човек на снимката е с никът mengel който е писал 1-2 пъти в този форум преди време, курсът много му хареса Емотикон http://picasaweb.google.bg/thesunlover/ArtOfLivingPart2CourseWithKiran/photo#5173855385115476402
Активен

Кой съм аз?
Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #1 : 04 Март, 2008, 08:56:11 »

Портрета на Нирмала Деви има хиляда пъти по силно излъчване и по мощни вибрации от портрета на Шит Шит. Питай търсача ако не ми вярваш. В същност Шри Шри има негативно излъчване и взема енергия от теб. Хмм има нещо вампирско в него. Изглежда затова всички участнци в ретриита изглеждат толкова изтощени и усмивките им са като изкуствени и насила Емотикон
Активен
yogimax
Вивекин

« Отговор #2 : 04 Март, 2008, 09:02:33 »

Портрета на Нирмала Деви има хиляда пъти по силно излъчване и по мощни вибрации от портрета на Шит Шит. Питай търсача ако не ми вярваш. В същност Шри Шри има негативно излъчване и взема енергия от теб. Хмм има нещо вампирско в него. Изглежда затова всички участнци в ретриита изглеждат толкова изтощени и усмивките им са като изкуствени и насила Емотикон
Така ти се иска. Усмивките са съвсем истински. Хората казваха на края на курса, че са посещавали много различни тренинги и духовни школи, но никъде не са видяли любовта да се живее в последователите, и никъде с никакви техники и медитации не са постигали такъв вътрешен мир като на този курс! Макар че са обиколили Европа и Индия в духовните си търсения. Такава е истината.
Активен

Кой съм аз?
Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #3 : 04 Март, 2008, 09:03:09 »

.... Чувстваш безкрайна вътрешна лекота и широта. ....

С колко му олекна джоба да средно статистическият посетител в ретриита?
Активен
yogimax
Вивекин

« Отговор #4 : 04 Март, 2008, 09:10:11 »

Със 130 лв. за 5 дни заедно с нощувките и храната в хотел.  Емотикон  Добре ли е? В замяна получи нещо толкова ценно, което няма откъде другаде да получи. Приведе в хармония и баланс всички нива на своя оранизъм, изхвърли стреса и си върна усмивката, любовта и благодарността заизвира от сърцето.
Активен

Кой съм аз?
Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #5 : 04 Март, 2008, 09:11:18 »

Така ти се иска. .... Хората казваха на края на курса, че са посещавали много различни тренинги и духовни школи, но никъде не са видяли любовта да се живее в последователите, и никъде с никакви техники и медитации не са постигали такъв вътрешен мир като на този курс! Макар че са обиколили Европа и Индия в духовните си търсения. Такава е истината.

Така ти се иска и на теб, ама Нирмала Деви е къде къде по добра. Аз само като и видя фотографията и веднага ми се вдига кундалини, изпълвам се с мир, блаженство, любов и ми се разкриват тайните на света. От фотографията на Шрит Шит не мога да си пия чая.Само като му видя брадата и си представям един коъсм от нея в моя чай !??!! Ужас. Говорих веднъж с един мой познат който бил лично с Шит Шит на ретриит. Каза че ако се вгледа човек внимателно в брадата му можел да открие там следи от месечното меню с което той се е хранил - парченца от боб, леща, къри, варени картофи и т.н.

Както и да е питай който искаш дори и Търсача всички ще ти кажат едно и също, излъчването е негативно и взема от енергията ти Емотикон
Активен
yogimax
Вивекин

« Отговор #6 : 04 Март, 2008, 09:25:22 »

Нищо подобно не се случва Емотикон ПРиказвай си каквото си искаш. Ти си този, които се опитва да вземе от енергията на другите чрез провокации, които са си чиста проба енергиен вампиризъм. Само че няма да ти се удаде, просто тренинга на Шри Шри така ме е стабилизирал, за да не бъда податлив и да не излизам от центърът си така лесно. По-добре се откажи Широка усмивка
Активен

Кой съм аз?
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #7 : 04 Март, 2008, 09:30:04 »

135 лв за пет дена пансион е направо без пари. А иначе самият курс колко струваше?
Активен

Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #8 : 04 Март, 2008, 09:31:13 »

А, чак сега прочетох коментарите на Брахман. Как беше чаят? Емотикон
Активен

yogimax
Вивекин

« Отговор #9 : 04 Март, 2008, 09:41:14 »

Не знам колко струва курса, всичко е пакет, калкулирано. Курсът сам по себе си също струва, има цена, няма да си кривя душата. Хотелът беше мизерен, с евтини нощувки, може би самият курс идва около 80 лв. Веднъж-два пъти годишно ходиш на такова събиране, 160 лв за знание за цяла година са нищо, ако трябваше да даваш десятъци щеше да излезе много по-солено. Чаят беше ментов и шипков Намигване Много хубав.
Активен

Кой съм аз?
Страници: [1] 2 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites