Моля, влезте или се регистрирайте.
23 Май, 2012, 02:21:43
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Индийска философия
| |-+  Будизъм (Модератор: dagpo)
| | |-+  История на випассана
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 Разпечатай
Автор Тема: История на випассана  (Прочетена 2738 пъти)
rtsvet
Основател
Йогарадж
Публикации: 2185

« : 18 Март, 2008, 06:29:59 »

Ето едно изследване за историята на т.нар. mindfulness или випасана медитация в контекста на Сатипаттхана сутта.
За по-сериозният изследовател, който иска да се ориентира в практиката, историческото и развитие и промени.

Кой, кога какво е разбирал ...
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #1 : 18 Март, 2008, 07:20:13 »

Благодаря. Има ли начин да го конвертираш в doc, че е по-удобен за четене и цитиране. Пък и колкото пъти отварям Акробата, толкова пъти ми забива компютърът. Много скапана програма.
Активен

Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #2 : 19 Март, 2008, 02:17:07 »

mindfulness или випасана медитация ...

mindfulness или на пали се казва Сати или на санскрит Смрити е нещо различно от Випасана. Випасана медитацията е тази която трябва да води до Правилно Сати - Сама Сати (пали) или Самяк Смрити (санскрит)! Сама Сати е  по обширно понятие от колкото Випасана, която е само една медитация, едно упражнение.

Сати е вид будност, внимание, осъзнаване на това което става около нас, външните и умствените обекти. Когато човек има съзнание да даден обект той го ЗАПОМНЯ! Без да имаме съзнание за обекта, той не съществува за нас и ние не може да го задържим в памета си. Сама Сати е ПРАВИЛНА БУДНОСТ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ДАДЕН ОБЕКТ ТАКА, ЧЕ ДА ГО ЗАПОМНИМ БЕЗ ТОВА ДА ВОДИ ДО ОБРАЗУВАНЕТО НА НОВИ САМСКАРИ. На практика това означава да се гледа на обектите безпристрастно, без его, без очакване, без лични интерпретации, обективно, без РЕАКЦИЯ, без да се влага емоционалност, без да се осъжда, без да се поставят табели, без да се дават оценки, и т.н. и т.н. Когато има подобен вид будност към обектите, тогава те биват задържани в паметта правилно и знанието за тях не създава проблеми след това.
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж

« Отговор #3 : 19 Март, 2008, 07:37:03 »

То пък една памет - цяла секунда трае. И маймуните помнят повече. Намигване
Активен

rtsvet
Основател
Йогарадж

« Отговор #4 : 19 Март, 2008, 12:40:38 »

конвертирането ще трае малко време фаила не е прост, а е голям. При мен се отваря чудесно...
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж

« Отговор #5 : 19 Март, 2008, 01:07:52 »

При мен също се отваря, но тръгнеш ли да правиш нещо из файла, и хоп, Акробатът забива, при това толкова яко, че ангажира 100% от CPU-то.
Активен

rtsvet
Основател
Йогарадж

« Отговор #6 : 19 Март, 2008, 01:27:29 »

Забелязах, че проблемни са кодировката и/или шрифтовете.  Тъжно И адобе не го конвертират
Активен
Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #7 : 19 Март, 2008, 01:36:36 »

При мен също се отваря, но тръгнеш ли да правиш нещо из файла, и хоп, Акробатът забива, при това толкова яко, че ангажира 100% от CPU-то.

Аз го отварям файла и мога спокойно да го чета и т.н. но не мога да го конвертирам от PDF в DOC? След като го отворя въобще нямам никави проблеми нищо не забива и процесора почти не е натоварен?? Хммм ... интересно защо имате подобни проблеми?
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж

« Отговор #8 : 19 Март, 2008, 01:37:37 »

Няма смисъл тогава. Всеки да се оправя сам.
Активен

Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #9 : 19 Март, 2008, 01:43:48 »

Забелязах, че проблемни са кодировката и/или шрифтовете.  Тъжно И адобе не го конвертират

Сигурно е така, проблем има в кодировката или шрифтовете. Имал съм и друг път подобни проблеми и не знам как се решават. Но ми се струва че в случая самият оригинален файл включвя в себе си оригиналните кодировки и шрифт, иначе не бих могъл да го отворя. Ако знае някой как се извилча кодировката и шрифта от самият PDF файл мисля че може да стане конвертирането тогава? Просто трябва да се добавят същите кодировки и шрифт във Офиса и като се отвори файла от там да се направи с нормални след това?? Не съм сигурен но ми се струва че би трябвало да може?
Активен
Страници: [1] 2 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites