Моля, влезте или се регистрирайте.
23 Май, 2012, 02:24:44
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Индийска философия
| |-+  Веданта и Миманса (Модератор: Брахман)
| | |-+  Целта на гуру - да убие егото на ученика
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 ... 6 7 [8] Разпечатай
Автор Тема: Целта на гуру - да убие егото на ученика  (Прочетена 6754 пъти)
Painkiller
Гост
« Отговор #70 : 26 Януари, 2009, 08:01:09 »

По въпроса на Източен за Хритос, ние вярваме, че Исус и Христос са две отделни души. За установяването на всяка религия има религиозен Баща, Мохамед, Буда, Христос. До тяхното идване няма такава религия. Те идват заедно със своите последователи и влизат в телата на вече стари души, които са взимали много прераждания и ги обръщат в своята религия. По същия начин нови души идват напр. в Ощо, сигурно Дънов, и това се вижда ясно и на снимка, че лицата са променени, в начина им на говорене, а и в приемането на ново име. Върховната душа идва по същия начин, но защото е по-фина не се разбира по нищо друго освен по познанието което дава. Този в когото идва дори не разбира кога идва, кога си отива.

Това къде го пише? Шокирано Да не сте го прочели във вестник "ШОК"? Ухилено Между другото, лицето на Ошо се е "променило", защото след като понатрупал малко кинти, започнал да се друса като изтърван. Ошо е наркоман, а на всички наркомани лицата им се променят. Черният му дроб е станал на каша, как да не му се промени лицето? Винаги съм се чудил, как е възможно, човек умрял от наркотици да има последователи и след смъртта си?!? 
Активен
Брахман
Модератор
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #71 : 26 Януари, 2009, 09:43:34 »

хм, Буддизма пък е хем индийска религия (даже wiki'световна религия...), хем е покровителствана от царе (както и другите световни), а пък не е авраамическа Какво?

Не разбирам какво точно искаш да кажеш, мисълта ти е накъсана, непоследователна и някак си объркана? Както и да е, будизмът не прави разлика в това отношение от останалите индийски даршани. Буда е НАЙ ПО от всички - тоест един вид абсолютен бог! И Всеки може да стане Буда, тоест всеки може да стане бог.  Тоест това което аз казвам по принцип. Така че будизма не прави изключение. Иначе си е верно, няма абсолютно нищо общо с еврейските религии.

В същност, доста будисти твърдят, че будизма в неговият чист вид не е религия и няма нищо общо с религиите, и аз съм склонен на приема това твърдение Емотикон Струва ми се че за по начинаещите будисти, будизма съзнателно се представя като вид религия, но за тези които са напреднали, това не е религия изобщо а по скоро изграждане на здрав и обективен светоглед.
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #72 : 26 Януари, 2009, 09:48:36 »

имамбаялдъ означава, че Имамът баялдисва/катурва се от възхищение всеки път, когато опитва от този зеленчуков еклектизъм, а тюрлю гювеча може да доведе до Махапаринирвана

Ухилено  Широка усмивка  Трае си
Активен

чери
Йогарадж
Публикации: 2029

« Отговор #73 : 04 Март, 2009, 12:25:59 »

Брахман каза:

Цитат
Още по добре щеше да бъде ако се беше обосновал ЗАЩО МИСЛИШ, ЧЕ ПОДВЕЖДАМ ХОРАТА?

Вие казвате, че човек без васани е Бог, но има ли такъв човек. Ние всички имаме васани, следователно не сме Бог.

Секирата каза:

Цитат
Това къде го пише?  Да не сте го прочели във вестник "ШОК"?

Да записваш собствените си мисли е суета, да четеш чужди лицемерие. Затова нито пиша, нито чета. Това в момента е тик.
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #74 : 04 Март, 2009, 12:27:52 »

Не се кахърете, тук всеки записва собствените си глупости. Емотикон
Активен

Страници: 1 ... 6 7 [8] Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола