Моля, влезте или се регистрирайте.
23 Май, 2012, 02:36:28
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Общ раздел
| |-+  Актуално
| | |-+  Календар
| | | |-+  Събор "Йогода"
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 3 ... 13 Разпечатай
Автор Тема: Събор "Йогода"  (Прочетена 11017 пъти)
yogimax
Вивекин
Публикации: 776

« : 27 Юни, 2008, 01:42:16 »

Утре и в неделя в гр. Карлово ще се проведе събор в чест на 115 години от рождението на Парамаханса Йогананда. Ще участвам в него Намигване
ДУХОВЕН СЪБОР "ЙОГОДА 2008"
Посветен на 115 години от рождението на
Парамаханса Йогананда
(05.01.1893 – 07.03.1952)

Организатори: Петър Ботев и Димитър Христов

Съборът ще се проведе на 28 и 29 Юни 2008 г.
в хотел „Делони” – гр. Карлово

Програма на събора:
28.06.2008 г. – събота
12:00 – 13:50 часа – Настаняване в хотел „Делони” – гр. Карлово
14:00 – 14:10 часа – Откриване на събора в конферентната зала на хотела
14:10 – 16:00 часа – Лекции
16:00 – 16:10 часа – Пауза
16:10 – 18:00 часа – Лекции
18:00 – 19:00 часа – Пауза и вечерна медитация
19:00 – 21:00 часа – Лекции
21:10 часа – Вечеря
29.06.2008 г. – неделя
8:00 – 8:30 часа – Сутрешна медитация
8:30 – 9:15 часа – Закуска
9:30 – 12:00 часа – Лекции
12:00 – 13:00 часа – Обедна почивка
13:00 часа – Тръгване към мястото за духовна практика
16:00 часа – Приключване на духовната практика и закриване на Духовен събор „Йогода 2008”

За контакти и резервации:
Петър Димитров Ботев
ул. „Дъбенско шосе”, бл. 41, вх. В, ет. 3, ап. 27
4300 – гр. Карлово
Тел: 0898 / 271 510 (между 20 и 21:30 ч.)
Скайп: Petar Botev (между 21 и 21:30 ч. вторник и четвъртък)
E-mail: pesho_valtera1@abv.bgКуверт – 42 лв. (включва вечеря, нощувка, закуска, кафе пауза, такса за залата)
Краен срок за резервации – 20 Юни 2008 г. (при своевременно уведомяване е възможно срокът за пращане на сумата и резервацията да бъде извършена докъм 25 юни)
Леции и лектори

28 Юни Събота

1 Парамаханса Йогананда в моя живот.Христо Маджаров.
2 Живата природа извор на вдъхновение за творчество,красота и единение с цялото.Светла Панайотова.
3 Крия йога дадена ни от Парамаханса Йогананда.Георги Пеев.
4 Учителите Петър Дънов, Парамаханса Йогананда и Новата епоха.Константин Златев.
5 Парамаханса Йогананда-Учител и вдъхновител на други духовни майстори.Иво Бонев.
6 Възстановяване на семейната любов в учението на Парамаханса Йогананда.Румяна Русева.

29 Юни Неделя
1 Крия йога.Традицията на 18-те сибхи.Жоро Бобев.
2 Йога на съзнанието.Върбанка Николова.
3 Мост между ученията на Парамаханса Йогананда и Петър Дънов.Христо Маджаров.
Активен

Кой съм аз?
rtsvet
Основател
Йогарадж
Публикации: 2185

« Отговор #1 : 27 Юни, 2008, 06:35:36 »

Това е печели наградате ми за най-скучно прекарване.
Честно казано бих отишъл с по-голямо  удоволствие да потанцувам с млади сахаджи отколкото това   Емотикон

Тези хора освен да седят и да им четат лекции друго не правят ли?
Не могат ли да се веселят? Или им липсва въображение?  Емотикон
Активен
Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #2 : 27 Юни, 2008, 07:53:27 »

Това показва само че не си бил на подобни ретриити. Което е хубаво Емотикон не си си губил времето напразно. Аз за съжаление съм бил! И всички трикове ми са ясни. Първо това е место за специални хора, със специална настройка на ума, нещо подобно на идиотите от Ню Ейдж. Всички от тях са със сериозни психически проблеми идващи от раздуто его. Всички от тях имат претенции за много „скромни” хорица, стремящи се „искрено” към духовното. Всички от тях имат слабост към чудеса и свръхестествени способности. Всички от тях са готови да станат членове на някой секта. Вярват сляпо на някой или на няколко гурувци едновременно. Страх ги е от смъртта, надяват са на вечен живот след смъртта, нуждаят се отчаяно от подкрепа в слепите им вярвания в свръхестественото. На тези сбирки те се срещат един с друг, подкрепят се, разменят си суеверия и предразсъдъци, подкрепят един друг заблужденията си. Това им доставя ГОЛЯМО УДОВОЛСТВИЕ!  Освен това правят някой глупави упражнения, които нямат абсолютно нищо общо с йога, но те си въобразяват че това е истинска йога. Мислят си, че правят КОЙ ЗНАЕ КАКВО ВАЖНО НЕЩО!?!? В резултат от това раздутото им его става още по раздуто. 

Има и други занимавки там. Дребни флиртчета, забивки, и понякога дори и нещо по сериозно създава приятна атмосвера.

И разбира се има и потупване по гърба един друг. Всеки окуражава другият, всеки хвали другият, всеки дава положителна оценка на другият. Типична сектантска практика. В резултат на това тези хора прекарват наистина чудесно!! Не се шегувам, остават наистина доволни. Но нормален човек със здрав разум там разбира се не може да вирее. Всичките лъжи, заблуди, измислици, фантазии, лицемерие,  и т.н. са просто противни.
Активен
yogimax
Вивекин

« Отговор #3 : 27 Юни, 2008, 07:59:46 »

Йогананда е един от най-признатите авторитети в Йога! Това не може да се подлага на съмнение.
Цитат
Честно казано бих отишъл с по-голямо  удоволствие да потанцувам с млади сахаджи отколкото това 
Тези хора освен да седят и да им четат лекции друго не правят ли?
Не могат ли да се веселят?
На мен пък ми дойде до гуша от веселие, пеене и танци и забавления на курсовете на Изкуството да живееш, и затова сега ще ми дойде добре канонада от лекции и сериозни духовни изражения Емотикон Намигване Ухилено Точно това искам! Ако вие в йога търсите забавлението значи сте доста далеч от целта Широка усмивка
Активен

Кой съм аз?
Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #4 : 27 Юни, 2008, 08:39:32 »

Йогананда е един от най-признатите авторитети в Йога! Това не може да се подлага на съмнение.
Хехехеее това е пълна глупост. Йогананда е една от първите лястовички от вълната лъжегуровци които заляха запада след 1900 година насам. Онова което му се прави евала е че е успял да отиде в Америка без пукната пара в джоба и след това да раздуе духовният бизнес достигащ на стотици милиони. Я иди в Индия и виж дали там някой му обръща внимание изобщо? Някой да го цитира като сериозен гуру? Да му издават трудовете и да ги четат и изучават? Иди в който и да е ашрам в Индия само да не е някой който да е от Йогананда и виж дали там четат и изучават книгите му!?! Никой не му обръща внимание. Виж ако попиташ за Шанкарачария всеки ще ти покаже книги от него. Но книга от Йогананда има само в ашрамите на Йогананда.

Има една книга която е само сляпа и тъпа реклама от измишльотини и фантазии и която и до днес все още има почитатели сред тъпунгирите и сляпо вярващите наивници. „Автобиография на един Йогин”?Какво? е чиста 100 процентова самореклама в която няма нищо за Йога! Самият Йогананда е един първокласен лъжец, но и самозаблуден, непросветен индийски селянин, хомосексуалист, който е трябвало да вади картофи и сади ориз, а не да се занимава с философия и йога. Уроците които Йогананда хитро е продавал по Шибендовски на духовният пазар, все още може да се купят от Селфреализейшън. Но вече никой не им обръща внимание, дори и бабите от теософското общество. Всеки който разбира поне малко от Йога и ги погледне ще види че са пълна глупост. В днешно време има хиляди далеч по добри книги които запознават читателя с Йога. А ако иска човек сериозно да се занимава с йога, а не просто въведение, тогава е абсолютно задължително да стои настрана от Йогананда ЕмотиконЕмотикон
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #5 : 27 Юни, 2008, 08:53:07 »

Йогананда лъже на поразия. Явно не сте чели "Автобиографията на един йогин".

P.S. Връзката ми запецна и виждам, че Брахман ме е изпреварил. Емотикон
Активен

yogimax
Вивекин

« Отговор #6 : 27 Юни, 2008, 09:38:19 »

Йогананда лъже на поразия. Явно не сте чели "Автобиографията на един йогин".
Чел съм я. Прочетете интервюто на този човек. Той наистина има на какво да се опре, защото има лични опитности.
http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=248
А вие какво имате? Един ум, който преценява и се съмнява! Та той ми е личен приятел и по повод на заминаването ми за събора, каза че Йогананда му е приятел отколе от духовните сфери! Намигване Докато за Ошо каза, че е от черната ложа, а вие се хващате на игрите на Ошо и му вярвате...
Активен

Кой съм аз?
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #7 : 27 Юни, 2008, 10:23:36 »

Уф, че досада.
Активен

Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #8 : 27 Юни, 2008, 11:00:21 »

Уф, че досада.

Май не е само досада но има и нещо друго! Този човек ми се струва много неприятен, гаден бих казал. Погледнете на този сайт неговата книга: Мистерията Лим.
http://www.geocities.com/misteriata_lim/

Погледнете по долу също:

Цитат
За съжаление , част от родителите на децата приеха излизането на книгата с голям негативизъм. Ето и тяхното писмо:

Та въпросният Борислав Русанов злоупотребява с нещастието на другите хора и се опитва да измъкне дивиденти от него, да се изкара едва ли не като някакъв гадател, някаква врачка. Много ама много неприятен човек, липса на всякаква етика, на всякакъв морал !!!
Активен
Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #9 : 27 Юни, 2008, 11:37:05 »

... Докато за Ошо каза, че е от черната ложа, а вие се хващате на игрите на Ошо и му вярвате...

Имаго е най малкото почитател на Ошо. Между другото твоят приятел казва в интервюто което ти ни препоръчваш тук следното:

Цитат
- Кои учения са ви повлияли?
- Още като ученик започнах да се занимавам с йога. Като студент бях ръководител на йога клуб към ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Тогава се запознах и с беседите на Учителя (Петър Дънов) и останах поразен от мъдростта и любовта, от които бе проникнато Неговото слово. И си казах: "Колко сме глупави - търсим мъдростта и смятаме, че тя е привилегия на източните Учители, а изобщо не подозираме, че България е дала такава изумителна мъдрост на целия свят!" След това и други духовни Учители ми оказаха силно влияние - Кришнамурти, Ошо....

Та ти май не знаеш дори какво пише в интервюто  Намигване Твоят приятел е почитател на Ошо за разлка от теб Емотикон Между другото аз самият не съм почитател на Ошо. Признавам положителните неща при него, но виждам също и отрицателните. При всички положения обаче той е хиляди пъти по добър от Дънов  Ухилено
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 13 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites