Моля, влезте или се регистрирайте.
23 Май, 2012, 02:36:58
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Общ раздел
| |-+  Актуално
| | |-+  Календар
| | | |-+  Събор "Йогода"
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 [2] 3 4 ... 13 Разпечатай
Автор Тема: Събор "Йогода"  (Прочетена 11017 пъти)
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #10 : 28 Юни, 2008, 07:24:58 »

Дънов може да импонира само на хора, които приемат езотеричния буламач за истинска духовност.
Активен

yogimax
Вивекин
Публикации: 776

« Отговор #11 : 29 Юни, 2008, 10:58:26 »

Знам какво пише в интервюто (там не всичката информация е актуална), но също така знам и в личен разговор какво ми е казвал Борислав и то е че "духът на Беинса Дуно му е дал откровение, че Ошо е от черната ложа и незабавно трябва да спре увлеченията си по него. По същото време Борислав отваря една книга на Ошо и сам разбира колко в нея Ошо е вулгарен и преустановява всякакви по-нататъшни увлечения към Ошо.
И второ, чел съм и другата книга на Борислав "Евангелие на любовта" и знам за какво става въпрос по-подробно и освен това знам и почувствах как живее Борислав знанието, което е писано в същата книга. Той го живее едно към едно с пълно покритие, пълна скромност, неизтъкване, смиреност, и пълна любов! От него струи такава мекота и любов. А това е друга него снимка в специална страница, посветена на него, която показва същата любов! http://www.borislavil.bratstvoto.net/borislav.html
За мен това е един истински посланник на любовта и пророк. Скъпоценен бисер за всички. Той не се смята за учител, а де факто е постигнал несънувани за нас висини! Съвсем обикновен, скромен по нищо не показва своето величие, то е достъпно само за досетливите, чувствителни души, които лесно разпознават в него святостта.
Активен

Кой съм аз?
Painkiller
Гост
« Отговор #12 : 15 Юли, 2008, 01:12:48 »

Аз също бях на събора... с астралното си тяло разбира се - संभोगकाय. Ошо и Дънов също бяха там... Ошо го пуснаха от Ада специално за случая!
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж

« Отговор #13 : 15 Юли, 2008, 08:14:30 »

Съдейки по глупостите, които са се преподавали, май доста хора сте били там с निर्माणकाय.
Активен

yogimax
Вивекин

« Отговор #14 : 15 Юли, 2008, 09:44:43 »

Ако не друго, то поне хората там присъстваха със сърцата си много повече, отколкото с умовете си Намигване И това беше много добър извод, който направих! Струва си по-често и повече да бъдем със сърцата си, вместо със сухите си скучни умове, които само търсят логика. Ами логика в света няма! Айнщайн бил много гениален, ако Бог му беше дал още 100 години живот кой знае още колко неща щеше да открие! Защо се раждат толкова много циганета в Индия и не само там? От тях няма никаква полза, обаче Бог разрешава да се родят, защото Бог не е практичен (какъвто обаче се опитва да бъде човешкия ум!). Това е, всичко в света се движи по любов, от любов е създаден света, а не по логика. Най-добрите учения са ученията на любовта, само те са завършени напълно. Едно сухо интелектуално учение, ще отхвърля някои неща само защото не е практично тяхното осъществяване. Пример: бях на лекция на Диамантения път на Будизма, там говорещият упорито твърдеше, че Турция не бива никога да бъде приемана в ЕС, понеже това ще е лошо за Европа. Той беше упорито против интеграцията на Турция. Да, то наистина ще е лошо, обаче умът в случая не е най-добрия съветник, понеже се дискриминира даден народ, нация, а това не е по духовните принципи, т.е. ученията на ума уронват духовните закони. Докато в едно учение на любовта, в което има вяра и упование ще приеме всеки народ защото същината на учението автоматично го позволява. А учението на ума и логиката не прави това, то не интегрира а разделя и с разделянето се отдалечава от същината, от Аза, в която няма никаква двойственост.
Активен

Кой съм аз?
Imago
Домакин
Йогарадж

« Отговор #15 : 15 Юли, 2008, 12:18:09 »

В Турция има повече Европа, отколкото у нас.
Активен

Imago
Домакин
Йогарадж

« Отговор #16 : 15 Юли, 2008, 02:10:12 »

А в света (вселената) безусловно има повече логика (математика), отколкото морал и сърдечност. Второто на езика на математиката е инфинитезимална и в този смисъл пренебрежимо малка величина, която по никакъв начин не е представена в космогоничния процес. Бог е проекция на нашето желание да придадем универсална значимост на космологически нищожното.
Активен

yogimax
Вивекин

« Отговор #17 : 15 Юли, 2008, 06:51:32 »

Пак сухи дълбокомислени изводи, и заключения, които не вдъхновяват. Никаква логика не вдъхновява, вдъхновява мисълта за Великото, за Любовта. Нея като я срещнеш без думи си възвисен, вдъхновен, тя те разпалва от само себе си отвътре и това е по-ценно. Виждал съм десетки професори, кой от кой по-мастити, кой от кой по-знаещи, кой от кой с по-логичен ум, кой от кой с по-голямо его...но никой не успя да ме вдъхнови или впечатли от това. Но когато видях Борислав дори без нито една дума почувствах подем, вдъхновение, светлина. Същото е с Шри Шри и още много други посланници на Любовта. Емотикон
Активен

Кой съм аз?
Imago
Домакин
Йогарадж

« Отговор #18 : 15 Юли, 2008, 07:00:40 »

Истината най-често разочарова и обезсърчава.
Активен

yogimax
Вивекин

« Отговор #19 : 15 Юли, 2008, 07:41:10 »

Не би трябвало да е така. Ако го прави, значи просто не е Истината. Широка усмивка
Активен

Кой съм аз?
Страници: 1 [2] 3 4 ... 13 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites