Моля, влезте или се регистрирайте.
23 Май, 2012, 02:43:46
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Йога
| |-+  Архив
| | |-+  Бхакти Йога
| | | |-+  Гуру Йога
| | | | |-+  Един гуру, много гурута или без гуру
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 ... 3 4 [5] Разпечатай
Автор Тема: Един гуру, много гурута или без гуру  (Прочетена 8963 пъти)
Seeker
Ведик
Йогарадж
**
Публикации: 3432

Сахаджа йога

« Отговор #40 : 22 Декември, 2010, 11:08:56 »

Marathi Songs. 55. GURU TOTZ. MANAVI KHARA MAZHA Chorus: Guru Totz. Manavi Khara Mazha He only will be my true guru The One who makes me my own guru
http://www.scribd.com/doc/908583/Marathi-Songs-57-GURU-EK-JAGI-TRATA
Активен

Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #41 : 23 Декември, 2010, 09:53:23 »

Англичаните са направили най-много за Индия, като са й дали един национален език. Емотикон
Активен

чери
Йогарадж
Публикации: 2029

« Отговор #42 : 23 Декември, 2010, 12:54:43 »

Някъде има данни, че само 4% знаят английски. Действително това може да е използван език в бизнес средите, в университетите, но ако се залутате по селата...
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #43 : 23 Декември, 2010, 01:00:21 »

Едва ли. В градовете, по-големи от 500 хиляди, всички знаят английски. А и нацията се прави от бизнеса и университетите.
Активен

Seeker
Ведик
Йогарадж
**

Сахаджа йога

« Отговор #44 : 23 Декември, 2010, 01:36:56 »

Англичаните са направили най-много за Индия, като са й дали един национален език. Емотикон
Когато бях в къщата на един приятел от Тамил и Наду, той ми каза, че в училище им забранявали да учат хинди и той си го е учел тайно в къщи.
Активен

Seeker
Ведик
Йогарадж
**

Сахаджа йога

« Отговор #45 : 23 Декември, 2010, 01:44:36 »

Marathi Songs. 55. GURU TOTZ. MANAVI KHARA MAZHA
Ето и самата песен:
http://www.youtube.com/watch?v=I1nxKFe8QOU
Активен

чери
Йогарадж
Публикации: 2029

« Отговор #46 : 23 Декември, 2010, 02:08:45 »

И аз знам за тамилите, че били хард. В Андра Прадеш също имат силно чувство за отделност и не искат да използват хинди.

Иначе, не знам за английския, това са данни които не си измислям. С хората които съм общувал е било на половина, може би защото са били повече селски момчета, но пък съм бил повече в градска среда.

Не съм съгласен, че хората в университетите и бизнеса правят нацията. Те може да са елита на нацията, но са малък процент. Болшинството, пълнежа е селско население. Ние защото сме свикнали да живеем с компютър в града имаме такава представа за света. Днешното по-младо поколение сигурно повече знае английски, защото гледат телевизия и ползват интернет, но това го прави глобализацията а не британците от седемнадесети век.

Това което подсилва илюзията, че всички живеят като мен е, че има голям контраст. Някои живеят  много охолно, някои много бедно и за едните, и за другите е трудно да си представят какво е от другата страна. Хората които имат компютри по света е много малък, а какво остава за Индия. Половината от хората по света въоще не били виждали телефон.
« Последна редакция: 24 Декември, 2010, 10:58:09 от чери » Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites