Моля, влезте или се регистрирайте.
23 Май, 2012, 11:24:36
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Общ раздел
| |-+  Отзиви
| | |-+  Рилският събор на ББ
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 3 ... 10 Разпечатай
Автор Тема: Рилският събор на ББ  (Прочетена 8440 пъти)
yogimax
Вивекин
Публикации: 776

« : 22 Август, 2008, 01:37:29 »

Утре приключва поредният братски събор, наречен лятна духовна школа, в който имах щастието да бъда частица за времето от 14 до 21 август 2008 г. Много ползотворни срещи с приятели и конструктивни разговори, дискусии, и разбира се разходки-екскурзии  Емотикон Молитви, чисти изгреви, нощни бдения, братски песни и мощна паневритмия, и разбира се братски обяди Емотикон Времето прекрасно, сухо, слънчево, денем топло, нощем студено до +3 градуса и каляване в палатките. Силно преживяване, с много дълбочина. Струва си да минеш всички битови несгоди и да изтърпиш студа на високата планина, заради топлината която те сгрява отвътре при участието в това грандиозно мероприятие на тази уникална по рода си школа/учение. Тази година участниците бяха повече от 1000, и рекордните 3 кръга на паневритмията на 18, 19 и 20 август. Всяка година участниците се увеличават прогресивно. Мястото определено за палатки се оказа тясно и беше разрешено построяването им и извън определената за това зона. Тук на всяка крачка усещаш така пълно живота около себе си, всеки камък, всяко цвете ти говори за Великият.
...и тази велика братска песен, която те докосва така силно и те сгрява отвътре:
"Скитах се по гори и планини.
Един Незнаен ме придружаваше.
Качвахме и слизахме
планински светли върхове
и ходейки, Той винаги с мен бе.
Там горе видях аз
Неговата светлина,
що ме озари.
И каза Той:
Помни че трябва горе да си,
слезни и знай,
на всички полезен бъди."
Албум с 50 снимки от тазгодишния събор: http://www.yogimax.snimka.bg/album.php?album_id=276582
Видео:
http://de.youtube.com/watch?v=J4P_2dfpLy4
http://de.youtube.com/watch?v=ITEX_f8FvO8
http://de.youtube.com/watch?v=GX7bi4NDMek
http://de.youtube.com/watch?v=fdxW2RwtKF8
http://de.youtube.com/watch?v=-mtF8iTMYVI
Един искински ашрам сред природата на това учение, което аз наричам българската йога. Намигване
Активен

Кой съм аз?
Painkiller
Гост
« Отговор #1 : 22 Август, 2008, 04:55:26 »

Този събор е възмутителен! Крайно време е Еко-министерството и РИОСВ-Дупница да збранят този събор!
Представете си какво се случва, когато няколко хиляди души свободно дефекират навсякъде около палатките! Каква неистова смрад настава! Ужасссс!
Активен
yogimax
Вивекин

« Отговор #2 : 22 Август, 2008, 05:13:35 »

Свободни съчинения...ползват се тоалетните на старата хижа, която е до лагера. Като не знаеш не приказвай глупости.
Активен

Кой съм аз?
Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #3 : 22 Август, 2008, 05:16:31 »

Трябва да се спазват правилата за политическа коректност в този форум  Намигване

Представете си какво се случва, когато няколко хиляди души свободно дефекират навсякъде около палатките!  
На дефекацията дъновистите му викат цитирам: "мощна паневритмия, и разбира се братски обяди"

Каква неистова смрад настава! Ужасссс!

На вонята дъновистите му викат, цитирам: "Силно преживяване, с много дълбочина"
Активен
Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #4 : 22 Август, 2008, 05:24:01 »

Свободни съчинения...ползват се тоалетните на старата хижа, която е до лагера. Като не знаеш не приказвай глупости.
Хихихи няколко хиляди човека ползват една тоалетна?!? Цял ден да чакаш на опашка и няма да ти дойде реда Емотикон Освен това дъновистите страдат или от хроничен запек или от хронична диария. Абе минирано е навсякъде, хлъзгаво и е опасно да се върви дори с туристически обувки с грайфери  Ухилено Но на братята не им прави впечатление, свикнали са Емотикон

Я кажи сестричките там как са?!  Намигване
Активен
yogimax
Вивекин

« Отговор #5 : 22 Август, 2008, 05:37:09 »

Има работна група, която отива 10 дни преди началото на лагера, за да скове няколко дървени тоалетни, поставени на няколко места из лагера, наред с тези на старата хижа, които после се изчистват и демонтират след края на лагера, така че абсолютно никак не се замърсява. Време е да спрете да търсите под вола теле. Един клек няма изкоренен, през ден се правят проверки от екокомисии, които нямат никакви забележки, природата се пази като очите си, за разлика от туристите, които мърсят наоколо. Какво да правиш-съзнание, всичко се свежда до нивото на съзнание на индивидите в братството и извън него... Широка усмивка
А сестричките са си съвсем добре, че и братчетата даже Намигване С изключение на една последователка на Висарион, която се прояви като провокаторка и още от Новата хижа ни почна с думите "Които носят багаж само те са истински братя, другите са болни от възпаление на мързела..." което предизвика изблик на неописуем смях у всички наоколо Ухилено а веднъж лукаво спринтира към вътрешния кръг по време на Паневритмия с крещящо шарена рокля сред белите премени на всички останали, където вся смут в намиращите се в този кръг, които неуспешно се опитаха да я елиминират от там, но тя упорито се вклини и започна да играе-пречейки на всички. Има шантави хора 1 на хиляда. Миналата година имаше един подобен, сега и тази.
Активен

Кой съм аз?
Painkiller
Гост
« Отговор #6 : 22 Август, 2008, 05:41:40 »

Моля, моля! Аз нямам нищо общо с дедо Дънов, но понеже обичам планината, съм бил и в старата, и в новата хижа и ми е известен капацитета на тоалетните. Преди години минах през езерата точно по време на вашия семинар и такива дървени тоалетни НЕ видях. Пък и дървените тоалетни да не би да не смърдят ужасно? Аз ако влеза в такава сигурно ще си повърна всички вътрешности!
Активен
yogimax
Вивекин

« Отговор #7 : 22 Август, 2008, 05:44:14 »

Ми факт е, че капацитетът е недостатъчен, почти по всяко време на деня има опашки пред тях, в пиковите часове достигащи по 20-25 човека на опашка. Нерешително
Активен

Кой съм аз?
Painkiller
Гост
« Отговор #8 : 22 Август, 2008, 05:45:40 »

Има шантави хора 1 на хиляда. Миналата година имаше един подобен, сега и тази.

Сред последователите на Петър Дънов и още повече - сред тези на висарион, от 1000 души 2000 са шантави и няма ни един нормален. Процентите надхвърлят 100, защото някои от въпросните личности, страдат от болестно раздвояване и разтрояване на личността. Самият Дънов е страдал от такова радвояване, защото е твърдял, че е някой си Беинса Дуно, който бил от "ангелските" йерархии. Абе, ужас направо! Това са болни хора!
Активен
yogimax
Вивекин

« Отговор #9 : 22 Август, 2008, 05:54:00 »

Абе не знам, ама човекът по някакъв начин се е докопал до чистият извор на познанието. Защото нещата които говори са истина. Та дори на вчерашната беседа на молитвения връх сутринта се чете нещо, което напълно съвпада с йога познанието. "Излезте извън времето...почувствайте единство с цялото...Бог е дух, който пронизва всичко и е навсякъде, във вски атом...във вас има нещо безсмъртно, вие не сте тялото нито ума, дръжте се за онова пространство във вас, което е неизменно, което никога не се променя и е вечно..." Все едно Шри Шри го е казал, съвсем същото е.  Намигване
Активен

Кой съм аз?
Страници: [1] 2 3 ... 10 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites