Оофффф лесни правила!? Не са съвсем лесни за всеки. Човек трябва да знае що е подлог, що е допълнение и т.н. И трябва да може да ги забелязва тези неща веднага, бързо и лесно. Ако аз се съсредоточа върху правилното писане, няма да мога да напиша нищо. Умът ми е обхванат изцяло от темата върху която пиша и правописа ми е а автоматичен. Това което съм научил като дете, това си пиша. Липсват ми ученическите години. А сега на стари години е трудно

Все едно аз да ви накарам да плувате 100 метра под една минута и 10 секунди. Ако не сте били плувец на времето, за вас това сега е НЕВЪЗМОЖНО

Колкото и да се опитвате няма да стане. Или пък да се опитвате да си сложите двата крака зад главата

Много е лесно

Ако сте правили това от малък. Но когато човек стане на 50 -60 и повече години, доста трудно ще бъде да се научи на подобни трикове. Ето аз например зная отлично, ЧЕ когато има „че” отпред трябва да поставя запетайка, но…. в повечето случаи не го правя. Ако започна да мисля за запетайките, няма да мога да напиша това което искам!? Затова карам през просото…

Умът за съжаление е подобен, някой неща не може да ги научим колкото и да се опитваме на стари години

В същност понякога си мисля че не е възможно да се научи философиите на йога, веданта и будизъм когато човек е позастарял. Трябва да е млад. Опитвал съм се да предам това учение на по възрастни хора. Те успяват до някъде да го разберат, но… нито го прилагат, нито го разбират изцяло, нито могат да го живеят. Човек трябва да е млад за да се научи на философията на безпристрастното мислене и абсолютният обективизъм. Поостарее ли, той като че ли не може да ги схване тези неща!? Хмм…
Същото е положението и с някой от участниците във форума. Не е възможно да научат тези правила и да ги прилагат на практика. Мисля че има някаква граница и когато човек премине дадена възраст, той не може да усвои достатъчно добре някой неща.
Що се отнася до хората те едва ли ще си направят заключение че книгите на издателството са неграмотни, щом като неграмотни хора пишат във форума. Мога да ви покажа например форума на Ричард Доукинс. Има там няколко хиляди участници и доста от тях пишат неграмотно но… какво да се прави, такъв е светът, не е съвършен.
Но е добре че споделяте правилата, добре е да ги има, все пак когато имам време, ще ги уча за да ги ползвам. По добре е късно да се научим на малко по правилно писане, от колкото никога.
Хммм… дали всичките тези извинения са достатъчни за да си запазя егото

Както и да е продължавайте с уроците, все нещо ще успея да науча и приложа