Моля, влезте или се регистрирайте.
23 Май, 2012, 11:57:52
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Йога
| |-+  Архив
| | |-+  Крия Йога
| | | |-+  Изкуството на живота (Модератор: yogimax)
| | | | |-+  Курсове на Art of living - Есен 2008
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 Разпечатай
Автор Тема: Курсове на Art of living - Есен 2008  (Прочетена 2090 пъти)
yogimax
Модератор
Вивекин
Публикации: 776

« : 23 Октомври, 2008, 08:32:04 »

Материала по БТВ са го орязали, имало е още, и освен това са сглобили така, че не отговаря на реалността. Например Жени казва "това ми е вторият път" по съвсем друг повод, та тя е изкарала учителско ниво в Германия, как ще идва на основен курс едва за втори път??? Но те така са го съединили. Нищо чудно и за метнидацията да е станало нещо такова, на мен изобщо не ми компенсира 4-те часа сън тази медитация. 
В дните от 17 до 21 октомври в база Родопи в Старозагорските минерални бани се състоя поредният (трети за тази година) курс-тренинг на същата школа ИЖ. Участваха приятели от много части на България. И този път стана, направихме го това мероприятие.
Снимки от мероприятието:
http://www.yogimax.snimka.bg/album.php?alb...amp;pid=8464938
Видео показващо рядката сплав от дълбоко знание, духовни песни и весели земни забавни игри, този така харктерен микс за тази школа:
http://www.vbox7.com/play:3f0de9fd
http://www.vbox7.com/play:184b7e0c
http://www.vbox7.com/play:0b623b59 (целта на играта е да тичаш из залата и при назоваването на определено число да се групираш според броя, ако има нула в числото един трябва да легне на земята, а ако има 5 да клекне). Смисълът е в това да събудиш детската емоция в теб, да си припомниш онези моменти, в които безгрижно си играл, като напълно си се вживял в преживяването, което те е довело на 100% в настоящия момент.
Аудиозапис на отзиви на участниците в края на курса (по-добре се чува първото изказване): http://audio.neogen.bg/user/yogimax/dcrg3n...86o06ktwvjo8c2/
Инструктор на курса беше Сю Хиндъл от Англия.
Следващата цел е пътуването до Германския ашрам в Бад Антогаст и изживяване на незабравима Нова година с курса ИЖ-част 3 в присъствието на Шри Шри в дните 28 декември-3 януари. Цената е малко по-ниска от онази, която очаквах и ще бъде 260 евро с включена храна, такса курс и нощувка. Така че пътят е отворен, пълен напред. Намигване
Активен

Кой съм аз?
vitaminko
Ведик
Садхак
**
Публикации: 159

религиозен фанатик

« Отговор #1 : 23 Октомври, 2008, 11:07:35 »

Аз практикувам подобна система. Всеки ден се возя в метрото. Целта е като спре влака да си намериш удобно място за сядане или стоене. При всички случаи тесния телесен контакт с околните е гарантиран и ти си потопен на 100% в настоящето. Цената е 1,00 лв на возене или 23,00 лв на месец. Успех и на теб и на мен!  Емотикон
Активен

Аз съм религиозен фанатик и съм пречка за прогреса.
yogimax
Модератор
Вивекин

« Отговор #2 : 24 Октомври, 2008, 01:53:51 »

Хм, този път никой не ме контрира с нищо. Влизахте, четохте и никой не можа да измисли за какво да се захване. Явно най-после всичко е ок, което ме радва  Намигване Супер
Активен

Кой съм аз?
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #3 : 24 Октомври, 2008, 05:36:20 »

Тук прилагаме вече политиката на Laissez vivre...
Активен

yogimax
Модератор
Вивекин

« Отговор #4 : 24 Октомври, 2008, 05:49:19 »

Чичко Гугъл ми го преведе като "да живеят", какво означава това, че пак не разбрах. Нерешително
Активен

Кой съм аз?
Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #5 : 24 Октомври, 2008, 07:02:50 »

Абе да си живеят там...

Трябва да се преведе и многоточието ЕмотиконЕмотикон

Ти за тази група чувал ли си? ЕмотиконЕмотиконЕмотиконЕмотиконЕмотикон Пълна глупост е ама многоточието е там
daïtro - laissez vivre les squelettes макар че по правилно е да се каже брадатковците  Намигване Намигване

http://uk.youtube.com/watch?v=3azyH5qlmKo&feature=related
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж

« Отговор #6 : 24 Октомври, 2008, 08:06:56 »

И тия ли са от ИЖ?!
Активен

yogimax
Модератор
Вивекин

« Отговор #7 : 24 Октомври, 2008, 08:15:49 »

Не съм чувал за тази група.
И май не ми е необходимо да знам, изхождайки в контекста на знанието, което ни беше преподавано на този курс. Ето малко от него, от съкровените записки, които си водих:
Опитваш се да мислиш позитивно, обаче това поражда напрежение, защото негативната мисъл упорства, ти искаш да я изгониш защото искаш да я замениш с позитивна, и с това й придаваш енергия. Много хора се опитват да не допускат никаква негативна мисъл в ума си, те с години денонощно правят усилия да мислят позитивно, и в един момент всичко се срутва, негативните мисли нахлуват като лавина. Защото си се борил с тях, а борбата поражда вътрешен конфликт, а негативните мисли засядат още повече, вместо да си отидат. Вместо да се опитваме насилствено да налагаме позитивни мисли, очевидно по-работещ метод е просто да наблюдаваме самата негативна мисъл без опити да я прогоним. Така няма да й придадем енергия и тя няма да упорства, а просто ще си отиде сама. Мислите идват и си отиват от само себе си като поток. Само трябва да й дадем малко време, достатъчно е да я осъзнаем и само да наблюдаваме. Това работи. Мислите, негативни или позитивни, без значение, те просто идват, идват и си отиват. За нас остава само да сме осъзнати и да ги наблюдаваме. Те идват от някакво поле, пространство. Най-ефикасният метод е
1) да осъзнаеш че имаш негативна мисъл
2) да приемеш тази мисъл като такава-прегърни я изцяло (тя ще се смали моментално, но ако бягаш от нея тя ще се преследва толкова повече)
3) да осъзнаеш до какво чувство или емоция води тази мисъл
4) да осъзнаеш в коя част на тялото негативната емоция/чувство пораждат дискомфортно усещане (тъй като всяка мисъл поражда съответно чувство, емоция, а те имат съответно усещане в някоя част на тялото например когато си уплашен чувстваш свиване, стягане в сърдечната област, когато си гневен чувстваш напрежение в областта между веждите, когато си концентриран, събран, съсредоточен усещането е също там, когато обичаш усещането е в сърдечната зона, когато мразиш усещането е също в сърцето, когато си благодарен усещането е че се давиш в гърлото, на същото място е и усещането когато изпитваш тъга и т.н.)
5) да разграничиш мисълта от чувството, усещането в тялото
6) да наблюдаваш това чувство просто като чувство (например вместо като страх от високо просто като страх, вместо като обида защото еди кой си ми стори еди какво си, а просто като обида и т.н.)
7) по този начин след като си отделил чувството и емоцията от съответната мисъл, която е свързана с тях, те отшумяват, защото мисълта е отделена и повече не може да им придаде енергия. Наблюдаване на чувството като чувство и на емоцията като емоция чрез наблюдение върху частите на тялото без стремеж да внедриш позитивна мисъл или емоция по съвсем естествен начин води до изчезване на неприятните усещания, без да създава конфликт и напрежение, без да има борба и насилие. Прекъснал си източника на неприятни усещания (мисълта, спомена, предъвкването от ума), защото си отделил усещанията от ума.
Нямаш нищо, което можеш да загубиш. Ако все пак загубиш нещо, това означава че изобщо не си е струвало да го имаш.
Егото не обича простотата, то търси сложен далечен Бог, перфектен Бог, а не осъзнава близкото и простото.
Мирът идва само в предаването. Предаването е изцяло да бъдеш никой. Тогава няма никакви отрицателни качества, а остава твоята природа-мир, радост, любов, която никой не може да отнеме.
Векове наред в много животи си се тревожил, сега се събуди и виж реалността, която е живота.
Ако се съротивляваш на нещо-то упорства още повече. Ако не се съпротивляваш, не се защитаваш ще бъдеш свободен, ситуацията няма да я има. Ще си свободен, мирен, а това става чрез предаване.
Наблюдавай емоцията като чиста емоция, а не като емоция от нещо. Например наблюдавай страха като страх, а не като страх от това или онова. Тогава ще го преработиш и ще се превърне в любов.
На въпрос да се моля ли, отговорът беше следния: "Ако кажеш желая мир е добре, не противоречи на факта че ти така или иначе си мир. Но ако живееш мира вече няма да имаш нужда да го казваш, няма да ти трябва молитва."
Логиката е праволинейна, а истината не е линейна, а многомерна. Затгова логиката никога не може да бъде с истината. Не можеш с логика да стигнеш истината, тя може да те закара само до гаража ти, но не и у дома.  Намигване

Активен

Кой съм аз?
Imago
Домакин
Йогарадж

« Отговор #8 : 24 Октомври, 2008, 08:28:27 »

Егото обикновено смята себе си за бог. По-простоватото Его вярва, че Бог е някъде навън.
Активен

yogimax
Модератор
Вивекин

« Отговор #9 : 24 Октомври, 2008, 08:43:11 »

Егото се страхува и е неуверено, затова за да усилва увереността си то постоянно търси признание от другите, постоянно е на щрек, постоянно се чувства застрашено. Защото се смята за отделно от всичко друго. Егото иска похвала от другите, а когато я получи се срамува, защото мисли че похвалата е насочена към него, а тя всъщност е към Твореца. Когато видим красива картина кого хвалим? Художника, твореца й!
Каква заблуда на егото, какво невежество.
Много ми хареса как трезво отговори учителката на курса, на въпрос "има ли Бог и прераждане". Тя каза "не знам дали има Бог. Нито мога да потвърдя, нито да отрека. За мен има някаква енергия, която движи нещата, но пак не съм сигурна дали е Бог. Но има нещо. За прераджането-също не знам нищо категорично. Имам някакви наблюдения и преживявания които не мога да обясня по никакъв друг начин, освен чрез наличие на прераждане, но пак не съм сигурна, нищо не мога да твърдя категорично."
Активен

Кой съм аз?
Страници: [1] 2 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites