Моля, влезте или се регистрирайте.
23 Май, 2012, 11:58:15
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Йога
| |-+  Архив
| | |-+  Крия Йога
| | | |-+  Изкуството на живота (Модератор: yogimax)
| | | | |-+  Курсове на Art of living - Есен 2008
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 [2] Разпечатай
Автор Тема: Курсове на Art of living - Есен 2008  (Прочетена 2090 пъти)
чери
Йогарадж
Публикации: 2029

« Отговор #10 : 25 Октомври, 2008, 12:19:38 »

„Его” значи „аз съм” и егото означава отъждествяване. Его не може да няма. След аз съм, трябва да допълним нещо, нещо да следва. Аз съм какво. Кой съм аз? И зависи какво отговорим.

Има правилно, чисто его което отговаря на истината. Его което носи щастие. Има фалшиво его което носи страдание.  Аз съм мъж е по-правилно его за мен, отколкото да кажа, че съм жена, но това се отнася до тялото. Егото което се отнася до тялото носи резултати които се отнасят до тялото. Аз ще действам като мъж. Его което се базира на духовна платформа ще носи духовни ползи.

Неазвисимо какво постигаме ако това създава его, това е временно его, защото продобивките са временни, това его е фалшиво и носи нещастие. Когато хората не помнят откъде са тръгнали, кой им е помогнал, ако нямат благодарност, ами забравят - стават арогантни. Духовните постижения също водят до фино его, егото може да се базира на интелекта, задълженията които имаме или нещо което сме направили. Това его ни отдалечава от хората.

Йогимакс казва, че всяко ласкателство за нашето его е всъщност предназначено за Твореца, но тогава и всяка обида трябва да е за него. Всъщност творец значи, че той нещо е направил. Ако ви похвалят за прическата, ще се каже, че фризьорът е отговорен. Затова ако имаме познание, откъде идва то, ако развиваме качества откъде идват, как ги придобиваме и научаваме.

Вие говорите за Твореца, но къде е неговото място. Познанието което имате е от Шри Шри и другите учители които имате. Вашето развитие е зависимо от тях. Ласкателствата са за тях.
Активен
yogimax
Модератор
Вивекин
Публикации: 776

« Отговор #11 : 25 Октомври, 2008, 01:06:44 »

Цитат
Всъщност творец значи, че той нещо е направил.
Разбира се. Да допуснем, че имаш красиви очи, или хубава коса. Какво си направил за това? Какви заслуги имаш? Ти ли си направил очите си, или къдравата си или руса коса? Откъде са се взели така прекрасни? Та ти не можеш да се справиш с негативните си мисли, та камо ли да си направиш красиви очи! За това, че си състрадателен, топъл, чувствителен човек сам ли си дошъл на тази земя с тези качества, кой ти ги е подарил? Като възкликнеш колко хубава природа, кой я е направил така красива? Когато поетът напише красиви стихове, той казва "аз не знам как написах това, то дойде от някакво поле, пространство, получих вдъхновение в миг, не знам как стана". Откъде е дошло? Видиш красиво цвете и му се възхитиш. Ти ли си го направил? Природата го е направила, възхвалата ти е насочена към природата.
А ето красив албум със снимки как българската група е видяла пътуването си до Германския йога център и участието си в курса, който се проведе там през лятото-август 2008 с участието на Шри Шри, аз не бях там, но виждам много познати лица, българите са били 36 човека дошли със зелен автобус:
http://picasaweb.google.bg/miglenat/Bad_Antogast?pli=1#
Активен

Кой съм аз?
чери
Йогарадж

« Отговор #12 : 25 Октомври, 2008, 02:08:36 »

Защо да не можем да се справим с негативните си мисли. Кой ги създава? Ние ги създаваме значи можем и да се справим с тях.

Друго е, че ние в момента търпим резултати от миналото. Но това пак е резултат от това което човек сам си е направил. Човек сам си е творец.

Очите се предават генетично, от физическите родители. Защо тоно ти си се родил от тези родители също има своето обяснение по причинно-следствената връзка.

Става дума, че природата е отделно нещо. Тя е материална. Духовното или нематериалното е отделно. Този който чрез познание променя мисленето ни, от ограничено го прави неограничено, от заблудено го прояснява и пр. Той е творец, който е външен за нас и има свое отделно его за себе си.

Имаго казваше, че висшето его се мисли за бог, по-нисшето си мисли, че бог е извън нас. Ако отвън не можеше да се влияе, ако човек сам за себе си само се твореше, тогава нямаше да се създават писания и философии, никой не би ги разбрал или възприел защото са чужди.

За да си мисли човек, че е бог и върховната инстанция другите трябва да го приемат за такъв. Иначе си остава самозаблуда. Както е лудниците има Наполеон и др.
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #13 : 25 Октомври, 2008, 02:38:23 »

Бог може да е създал България, но определено не е създал българите.
Активен

чери
Йогарадж

« Отговор #14 : 25 Октомври, 2008, 04:46:30 »

Защо Бог да е създал България? Как така, Бог е създал България? Да не би Хан Кубрат, Хан Аспарух или Авитохол за когото казат, че е Атила да са Бог?

Всъщност се казва, че тази душа в която идва най-висшата душа - този е бащата на всички хора. Върховната душа е отделна, идва за малко, светът се обръща и тя си отива, но тази върховна душа измежду човешките души която остава на земята, която е бащата на хората, тя отива във всички религии за да им даде наследството на царството.

Отначало религиозният баща Авраам, Буда, Христос. Мохамед установява своята религият и след време, след като се развие тази нова религия тази душа на Бащата отива там, ражда се там и установява царството. Самите религиозни бащи не установяват царство.

За Атила казват, че се споменава в Песен за нибелунгите като Етцел или което значи баща. И за самото Атила казват, че произлизало от Баща. Там се казва, че в неговото царство отиват само най-добрите и получават добро приемане, независимо от коя религия, еретици, християни, което показва широк мироглед и толерантност.

Описанията, че Атила бил страшен и жесток са сигурно от неговите врагове. Както е известно прозвището му "Бич божий" произлиза от срещата му с папа Лъв 1. Когато се срещнали папата казал „Аз съм наместник на Господ”, а  Атила казал, „Аз пък съм Бич божий.”, което показва духовната му издигнатост, чрез противопоставяне на фалшиви авторитети.

Свидетелите го описват като нисък, просто облечен, но с чисти дрехи, и непридудено поведение. Докато приемал гостите и ги гощавал в златни съдове, самият ядял в дървени.

Като се погледне историята на Европа държавата на Атила е била най-голяма по своето време и играе такава роля, че от нея произлизат много държави в последствие, като държава майка или баща.

На фона на христоянизираща се Европа където имало борба за вличние между Рим и Византия, където религията се използвала за служба на държавата той установил трета сила която успоешно се налагала над двете и се базирала само на личната му харизма.

Иначе ако се търси държава която директно да бъде основана от Самия Господ Бог, това по-скоро би било Индия. Разликата е такава, че ако хората създават държави, отцепват се, Господ създава само една страна и разрушава всички останали, така, че да остане само тя.

България не е вечна страна. Имало е време когато не я е имало. Колкото назад да гледаме в историята обаче има Индия. Като се казва Индия се има предвид жив човек. Нали ако Господ е творец, неговото творение ще изрзява величието му. Ако господ е творец, той ще направи един такъв човек, герой на света който всички да помнят и знаят.

Що се отнася до българите, народността е също въпрос на избор. Независимо в каква народност си роден, можеш да възприемеш друга народност, да емигрираш. Така, че ако Господ създава народност, тя ще се базира на някакъв общ белег който последователите ще имат или ще приемат за себе си. Днес казват – Християнски Бог, Аллах – който е на мюсюлманите, но ако има един бог за всички, тогава всички трябва да принадлежат на неговия народ. Останалото е само делене помежду си.
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж

« Отговор #15 : 25 Октомври, 2008, 04:55:30 »

Разглеждах галерията на Миглена и си мислех, България е 100 пъти по-красива от Германия, явно защото българската природа е създадена от Бог в първия ден на сътворението, а другите са нейно слабо подобие. Но немците са направили посредствената си природа божествена, защото са въвели човешки ред в нея. Затова очевидно немците са творение господне, а ний сме вероватно некво пъклено изчадие, защото осираме Божията красота с присъствието си.
Активен

yogimax
Модератор
Вивекин
Публикации: 776

« Отговор #16 : 25 Октомври, 2008, 07:48:43 »

E, това което е заснето на снимките е също много красива природа, по нищо не отстъпва на нашата-планини, хълмчета, зеленина. В Шварцвалд се намира Бад Антогаст центъра. Но е подредено, а не като тук хаос.
Активен

Кой съм аз?
Imago
Домакин
Йогарадж

« Отговор #17 : 25 Октомври, 2008, 08:40:20 »

Накрая снимките с мостовете ми заприличаха на Будапеща.
Активен

Източен
Йогарадж
Публикации: 2936

« Отговор #18 : 27 Октомври, 2008, 10:00:33 »

Като се погледне историята на Европа държавата на Атила е била най-голяма по своето време и играе такава роля, че от нея произлизат много държави
България произлиза от сина на Атила - известен като Ернах или Ирник /синът на Авитохол/. Врачка предрекла на Атила, че най-малкият му син ще продължи традицията...От държавата на Атила нищо не остава, именно защото е била плод на личната му харизма.
Но онзи бог днес е неизвестен и само Йоло Денев се радва на неговата милост. Намигване
Активен
Страници: 1 [2] Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites