Моля, влезте или се регистрирайте.
24 Май, 2012, 12:18:08
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Йога
| |-+  Архив
| | |-+  Крия Йога
| | | |-+  Изкуството на живота (Модератор: yogimax)
| | | | |-+  Новогодишно послание на Шри Шри в последните минути на 2008 г.
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 Разпечатай
Автор Тема: Новогодишно послание на Шри Шри в последните минути на 2008 г.  (Прочетена 1686 пъти)
yogimax
Модератор
Вивекин
Публикации: 776

« : 05 Януари, 2009, 06:14:40 »

Честита нова година на всички! Миналата нощ се прибрах от приключението в нашия ашрам в Германия. Сега ви предлагам най-важното, новогодишното изказване на Шри Шри, на което естествено присъствах на живо (и то на най-първите редове Широка усмивка) направено в последните минути на 31 декември 2008 г.
http://in.youtube.com/watch?v=5D3Z5H-H_QY
В следващите дни ще разкажа и ще покажа още неща и снимки, когато ги обработя и осмисля преживяното, което е наистина богато и много. Едно незабравимо преживяване!  Намигване
Активен

Кой съм аз?
Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #1 : 05 Януари, 2009, 09:07:30 »

Сега ви предлагам най-важното, новогодишното изказване на Шри Шри, на което естествено присъствах на живо
Това че си присъствал на неговото изказване не е нещо за да се хвалиш или да се горееш. От това трябва да се срамуваш Емотикон Човека не казва абсолютно нищо, защото няма какво да каже. Прави изказване на някой ученик, който току що е завършил първи клас и минава успешно във втори. Или прави изказване на някой умствено неразвит, който се опитва да имитира политиците. Но в никакъв случай дори не наподобява изказване на просветлен човек, просто защото не е просветлен. Както и да е приеми нашите най дълбоки съболезнования за твоето заблуждение да си губиш времето и парите да ходиш да слушаш глупости.
Активен
yogimax
Модератор
Вивекин

« Отговор #2 : 05 Януари, 2009, 09:32:29 »

Казва той, и още как. Записах беседите му във всичките вечери, не само в тази новогодишната. Той обича хората, и те му отвръщат със същото, беше толкова мило и приятно там. Ама какво да ти разправям, като няма как да разбереш, щом не си го преживял. Красиво беше цялото мероприятие. А Шри Шри си беше забавен както винаги. Начинът по който предава знанието, толкова непринуден, толкова шеговит, толкова игрив, това е нещо уникално. Духовността може да бъде забавна, весела, не суха и скучна! И дори беседите не бяха най-важното, а самото му присъствие там. Веднъж се мотах нещо из коридорите на ашрама и най.-ненадейно Шри Шри върви срещу мен по същия коридор, изненадах се, а той просто ми махна с ръка и ме поздрави. Намигване Каза, че идва в България през април тази година. Емотикон Останалото друг път. Намигване
Активен

Кой съм аз?
Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #3 : 05 Януари, 2009, 10:00:06 »

.... Веднъж се мотах нещо из коридорите на ашрама и най.-ненадейно Шри Шри върви срещу мен по същия коридор, изненадах се, а той просто ми махна с ръка и ме поздрави. Намигване Каза, че идва в България през април тази година. Емотикон Останалото друг път. Намигване

Оххх колко вълнуващо!! Направо се разплаках. Какъв велик човек!! Значи ти си вървиш и се изненадваш, а той да вземе да ти махне с ръка, ПРОСТО ЕЙ ТАКА?!?! Брей голяма работа е този Шри на квадрат. Маха с ръка на изненаданите хора и от това става още по голям. Брех Емотикон При това щял да идва и в България!! Ехеее кой като нас.

ПП Но забележете кога се случва това чудо!!! Веднъж се "мотал" човека из коридорите и му се е случило знаменателно събитие! Ами те чудесата се случват винаги тогава, когато се "мотае". Ако човек върши сериозна работа, чудо няма. Ашколсун на теб, продължавай да се мотаеш ЕмотиконЕмотикон

ПП ПП Гледам че брадата ти е доста малка в сравнение с тази на твоя гуру. Ще ти разкрия една тайна, как им растат брадите на гуровците в Индия: Пият оцет!!!??!!? Не се шегувам! Като пиеш оцет и те хваща запек. Като те хване запек и започнеш да се напъваш сутрин рано рано, и от напъването брадата започва да расте по бързо Емотикон Та и ти почни да правиш като твоя гуру, пий повече оцет и ще ти порасте брадата дъъъълга дълга. И това е доказателства че си просветлен! В същност това е доказателството че Нирмала не е просветлена  Ухилено Няма брада горката  Засрамено
« Последна редакция: 06 Януари, 2009, 07:32:35 от yogimax » Активен
Painkiller
Гост
« Отговор #4 : 05 Януари, 2009, 11:22:22 »

...
« Последна редакция: 06 Януари, 2009, 07:34:53 от yogimax » Активен
yogimax
Модератор
Вивекин

« Отговор #5 : 06 Януари, 2009, 07:35:28 »

Горното съобщение е модерирано, а следващото е изтрито изцяло от мен в ролята ми на модератор, заради липса на съдържателност и нарушаване правилата на форума от съответните участници.  Емотикон
Активен

Кой съм аз?
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #6 : 06 Януари, 2009, 10:15:41 »

В същност това е доказателството че Нирмала не е просветлена  Ухилено Няма брада горката  Засрамено

Напротив, тъкмо това е доказателството. Емотикон
Активен

yogimax
Модератор
Вивекин

« Отговор #7 : 06 Януари, 2009, 08:35:13 »

Снимки от мероприятието в европейския ашрам на ИЖ в Бад Антогаст Германия  Намигване Много хубава и уредена база, хубава природа, полезен курс, мощни сатсанги, голямо веселие, изпълнен с мъдрост и любов гуру, 500 последователи се стекоха от цяла Европа, имаше дори от Аржентина и САЩ, залата и базата беше препълнена на максимум, изобщо великолепно преживяване:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=326854
а това е албум от пътуването и посещението на Карлсруе: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=326843
Активен

Кой съм аз?
Simran
Рицарка
Йогарадж
Публикации: 1117

Рицарка

« Отговор #8 : 06 Януари, 2009, 08:44:58 »

Привет и добре си дошъл!
Активен

Ти  имаш само една любов-самата Любов!
yogimax
Модератор
Вивекин

« Отговор #9 : 07 Януари, 2009, 01:01:57 »

Вече имам горното видео в български текст + още едно послание на Шри Шри за 2009 г.
Новогодишно изказване и послание на Шри Шри Рави Шанкар за 2009 г. Европейски ашрам в Бад Антогаст, Германия, 31 декември 2008 г.
Цитат
Последния час на 2008 г. Времето на тази планета е дар за нас. Времето е подарък за нашият Аз. Когато разглеждаме времето като дар, целият наш поглед върху живота се променя. Както всяка друга година, и 2008 ви предложи множество подаръци. Със своите бодли тя ви направи силни, а с цветчетата ви донесе радост.
Всяко събитие може да  даде добър или не много добър аспект. Не много доброто ви направи силни и ви даде да разберете, че можете да се справите с него. Добрият аспект ви даде спокойствие и уравновесеност. Този последен час е подходящ да си спомните как приветствахте 2008 г., когато тя дойде, как тя ви хвана за ръка, завъртя ви и ви доведе при 2009 г.
2008 г. направи бедни много от богатите хора. На онези, които никога не мислеха, че могат да паднат от своите пясъчни кули, им се наложи да почувстват мириса на кал. Разобличени бяха мнозина от тези, които лъжеха. Слабостите на капитализма се оказаха разголени пред нашите очи в тази 2008 г., точно както и преди 20 години, през 1989 г. се спука сапуненият мехур на комунизма.
През цялото това време ние научихме един важен урок – ние никога не бива да правим компромис с човешките ценности! Любовта, състраданието, чувството на благодарност и широкият поглед за всеки трябва да влязат в нашия живот.
2008 г. също видя тероризъм, гибелта на хора - Судан, Ирак, Газа, Индия се сблъскаха с най-лошите в тяхната история терористични атаки. Хората ми казваха, че празнувайки чувстват вина. Само два месеца след това икономиката рухна, месец след терористичните атаки как да празнуваш? Да, ще се чувствате виновни когато вашият празник е насочен към собствено удовлетворение. Но ако целта на празнуването е в духовния подем на всички около вас, просто го направете. Не го отлагайте. Никога няма да се чувстваме виновни, ако нашия празник изважда хората от тяхното мрачно настроение. Такъв празник се превръща в служба и няма никаква вина. И когато вашата служба се превръща в празник, в него няма его и гордост. Разберете това. Когато празникът става служба, няма вина. А когато службата се превръща в празник, няма гордост.
Нека да празнуваме с едничка цел, да донесем духовното знание във всеки дом, знанието за това, че животът, събитията имат непостоянна природа. Онова, което е постоянно е нашият Дух, нашето Съзнание. То няма раждане и смърт. Животът на висшите нива е вечен, така че празнувайте всеки миг, знаейки, че всеки момент е дар за вас. През 2009 г. ще имаме голяма отговорност – да повдигнем планетата от пепелта на бедствията на 2008. Ние трябва да създадем нова надежда, ново творение.
Лесно е да бъдеш отнесен в негативно състояние. Но се изисква мъжество, за да излезеш от него. Уверен съм, че всички, които сте сега тук имате тази способност. И всички други, които слушат или четат това, също имат тази способност!
В 11 ч. вечерта си намислете 2 желания:
1. Лично – какво искате за себе си през 2009 г.
2. Какво искате за целия свят?
И ако няма никаква разлика между двете, значи сте просветлен!!!
През миналата година изразих опасения, че няма да има достатъчно продоволствия на планетата, за да изхрани всички. През тази година чувствам, че ще има храна за всички, ще има богати реколти. През втората половина на 2009 г. Европа и САЩ ще започнат да излизат от икономическата криза. Не се безпокойте. Ще става по-добре през втората половина на годината.
Джей Гуру Дев! Честита 2009 г!!!

Послание за 2009 г. Учете се и се освобождавайте от миналото – станете свободни
Цитат
Всяка година започваме с новогодишни пожелания към другите за тяхно щастие и разцвет. Какви са признаците на разцвет? Признак на разцвет е свободата, усмивката и желанието да споделяш с хората около теб, без страх. Признак на разцвет е доверието и увереността че ще получите всичко, което е необходимо в живота. Добре дошли в 2009 г. с дълбока вътрешна усмивка. Така както прелистваме календара, така трябва да продължаваме на прелистваме и нашия ум. Често нашите дневници са пълни със спомени. Гледайте да не запълвате вашето бъдеще с минали събития. Учете се и се освобождавайте от миналото и вървете напред. Искате да бъдете свободни от алчност, ненавист, ревност, и всички подобни недостатъци. Ако умът се вкопчи за тези негативни качества, той няма да може да бъде щастлив и спокоен – няма да може да се наслаждавате на вашия живот. Така че първата крачка е да видиш, че негативните емоции са свързани с миналото и да не позволяваш на миналото да повлиява на опита на живота ви в настоящето. Простете миналото. Ако не можете да простите своето минало, тогава вашето бъдеще ще бъде нещастно. Тази нова година свържете с някого, с когото не сте в добри отношения. Поемете ангажимент да оставите миналото и да започнете нов живот. Когато новата година настъпи, пожелайте санкалпа (намерение) за мир и разцвет за всички хора на планетата. В резултат на икономическата криза, заплахата от тероризъм, наводненията и глада наоколо, отделяйте повече време за безкористна служба. Разберете, че наша първостепенна задача, е да спрем насилието по света, да освободим света от битово и социално насилие. Вземете решение да правите повече добро за обществото, да помагате на нуждаещи се хора, и да давате утеха на тези, които страдат. Вземете отговорност за нацията. Духовното измерение на живота носи голямо чувство на принадлежност, отговорност, състрадание и грижа за целия свят, за цялото човечество. Духовното измерение в неговата истинска форма разчупва тесните граници на касти, вери, религии и националности, и дава на човек по-широка осъзнатост за живота, който присъства навсякъде.
През тази година позволете на вашата преданост да разцъфти. Дайте й възможност да работи. Ние трябва да изпитаме божественото присъствие, светлината на божественото около нас. Вие трябва да имате желание да го усещате. Във вас възниквало ли е това желание – да имаш висш покой? Целият свят работи на основата на тази божествена светлина. Когато пеете или се молите трябва да имате пълно ангажиране. Ако умът е зает на друго място, това не е молитва.
Вие сте като свободна птица. Вие сте напълно открити. Почувствайте, че летите, като птиците. Учете се да летите. Това е нещо, което трябва да преживеете в личен опит. Нищо повече не съществува. Ако мислите, че не сте свободни, няма да сте свободни и сега. Бъдете свободни. Кога изпитвате свободата? Станете свободни още сега! Седнете и станете удовлетворени. Изразходвайте известно време за медитация и сатсанг, така че вашето вътрешно аз да стане достатъчно силно, за да се справи с проблемите. Когато умът се отпуска, интелектът става остър. Когато умът е натоварен с такива дреболии като амбиции, трескавост и желания, тогава интелектът губи своята острота. Когато интелектът и наблюдението не са достатъчно остри, животът не се проявява в пълната си степен, идеите не текат и способностите намаляват от ден в ден. С това разбиране, направете крачка извън вашия малък ум и тази крачка ще реши много от проблемите във вашия живот. Бъдете естествени. Бъдете в любов. Влезте в служба. Празнувайте живота си.

Активен

Кой съм аз?
Страници: [1] 2 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites