Моля, влезте или се регистрирайте.
24 Май, 2012, 12:34:00
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Общ раздел
| |-+  Актуално
| | |-+  Календар
| | | |-+  Медитация върху вътрешна светлина и звук
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 ... 4 5 [6] Разпечатай
Автор Тема: Медитация върху вътрешна светлина и звук  (Прочетена 4741 пъти)
Simran
Рицарка
Йогарадж
Публикации: 1117

Рицарка

« Отговор #50 : 06 Март, 2009, 10:29:09 »

имах някаква информация за това във връска с човек който познавах , и дали не беше и за пранаяма също. Но доколкото разбрах, имало две линиив движението/двойна парампара ли как да се каже.

колкото до човека, от това което беше описано даже му завиждали.
Според мен би било неуместно да се отрича "отпечатването" , на образа на учителя в третото око на ученика - доколкото разбрах това е едно от основните неща, и приемам че си говорим искрено.
Знам   за   над   8   линии   вСант   Мат.
Активен

Ти  имаш само една любов-самата Любов!
Simran
Рицарка
Йогарадж

Рицарка

« Отговор #51 : 06 Март, 2009, 10:32:32 »

Според мен би било неуместно да се отрича "отпечатването" , на образа на учителя в третото око на ученика - доколкото разбрах това е едно от основните неща, и приемам че си говорим искрено.

Не   мога   да   взема   отношение   по   въпроса,защото   нямам   опитност   като   въпросния   у4еник.
Но   като   4овек,   който   имал   кратък   опит   в   психиатри4на   клиника   ,имам   обяснение   колкото   за   себе   си
Активен

Observer123
Вивекин
Публикации: 717

« Отговор #52 : 06 Март, 2009, 10:59:44 »

това за отпечатването - разбрах че било стандартната процедура - може би поне в някоя от линиите и не си спомням за коя ставаше дума точно.

а относно 8 те линии    Шокирано
Активен
Simran
Рицарка
Йогарадж

Рицарка

« Отговор #53 : 06 Март, 2009, 11:29:06 »

Цитат
това за отпечатването - разбрах че било стандартната процедура - може би поне в някоя от линиите и не си спомням за коя ставаше дума точно.

Възмоно   е
Нямам      тази   опитност... умът   ми   още   трепти...не   виждам   нищо ЕмотиконСамо   се   самоанализирам...и   отвреме   на   време   откривам   нещо   за   себе   си Емотикон
Тези,които   практикуват   раджа-йога      ,знаят      какво   имам   предвид Намигване

Мистиците говорят за "пурпурната светлина" и "светлината на обедното слънце" или на "слънце по време на залез",и споменават за звуци на флейта,арфи,цигулки,раковини,гръмотевица,камбани,течаща вода и т.

Сократ е записал,че чувал вътре в себе си специфичен звук,който непреодолимо го изтеглял в по-висшите духовни области.Питагор също говори за вътрешия звук,като описва Бог като"Най-Висшата Музика от естеството на Хармониите".Бог бил за Питагор    „Абсолютната Истина,изразена чрез светлина”.Когато той заповядал на един орел да се спусне надолу към него и на една мечка да спре вилнеещата Апулина,удивеното множество го запитало за източника,който му предоставя такива сили.Питагор отвърнал,че дължи всичко на "Науката на Светлината".

Шамаз-и-Табриз,учителят на Маулана Руми
Необикновеното и велико Име/Словото/
е самата същност и животът
на всички наименования и форми.
неговата изявена форма поддържа творението.
То е огромният океан,от който ние сме само вълните-
това може да разбере само онзи,
който е овладял нашата дисциплина
.
В "Откровения"четем:
"И чух глас от небето като глас от много води и като глас от гръм; и гласът който чух, беше като глас на свирачи, които свиреха с арфите си".
И в Над Бинд Упанишад ни се казва:
"Първоначално ще се чуят ромолящите звуци,приличащи на звуците на вълните на океана,след това ще се чуе звука на "берви",примесен със звуците на камбани и раковина"

Пророкът Мохамед чувал небесна/вътрешна/ музика,която постепенно приела формата на Габриел и се е превърнала в думи.Така казват запознатите с "Коран".Баха"У"Лах пък разказва:
"Безброй мистични езици се изразяват в един говор и безброй Негови скрити тайни са разкривани в една единствена мелодия,Въпреки това-уви,няма ухо,което да я чуе,нито сърце,което да я разбере?
Ослепи очите си,за да можеш да виждаш Моята Красота и запуши ушите си,за да можеш да слрушаш сладката мелодия на Моя Глас
"
Това   е   познато   на   всеки   практикуващ   раджа-йога.
Активен

Страници: 1 ... 4 5 [6] Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites