Това изпълнение го видях още преди. То се изпълнява от западнячка, и е се харесва на западняците

Не че е лошо, но е по елементарно. Това което съм дал аз е изпълнено също от професионална индийска певица, и е такова каквото съм го чул за първи път и така се изпълнява обикновено в Индия. То е далеч по трудно за изпълнение, но все пак използва основната мелодия и може да се пее от всеки. Понякога обаче, професионалните певци, използват основната мелодия само за мисловен фон. Те не я пеят, те я загатват само, като оставят слушателите да допълнят в ума си това което те не пеят. В същото време те пеят такива гами, които да загатват основната мелодия. Така както това е направено в Баджа Говинда.
Но дори и това което съм дал е от професионална певица, от мисията на Рамакришна. Дори и то е далеч по добро според мен от западняшкото изпълнение. Но... въпрос на вкус. Все пак както казват руснаците, "по вкус и по цвет, товарищи нет". Щом ви харесва западняшкото изпълнение, слушайте него.
Между другото, в Индия съм виждал "индийски изпълнения" на западни песни. Трагедия и полонина, не знае човек да плаче или да се смее. Предполагам, че на индийците им се вижда също толкова комично западняшкото изпълнение на Дева Премал
ПП
Ако не за друго, поне слушайте оригиналното изпълнение кото съм дал, за да се учите на правилно произношение, да свиквате да слушате добър санскрит!!! Не знам но мен ме дразни произношението на Дева Премал, типично английски санскрит