Той някъде от 15 години е последовател на Петър Дънов. Няколко от другите на които си забравил имената пък са към Ваклуш Толев.
Я каква интересна информация

Петър Дънов е само малко по добър избор от Сай Баба. Просто Сай Баба е прекалено елементарен. Дънов е по "софистикиран"

По интересното е за Ваклуш Толев. Навремето той беше човек на който се възхищавах и намирах за невероятен. Но някак си в течение на времето започнах да се "освобождавам от него". Сега не го познавам лично добре и нищо не мога да кажа. Но това което знам е достатъчно за да го сложа на буклука заедно с останалите тарикати!
За първи път с Вашлуш Толев ме запозна едно момче Ангелин от Пловдив. Пътувахме заедно във влака. Тогава той се похвали, как водил телепатични разговори дебати с известният на времето циркаджия йога - Махараши Свами Дев Мурти. Въпросният йога изнасял лекция някъде из Бългания и Ваклуш присъствал на тази лекция. Влезнал във телепатична връзка с йогата, и започнали някакъв философски на християнска тематика, в който Ваклуш излезнал пълен победител. Той дори ни разказа всчико което те си разменяли мислено. Аз слушаш и не знаех дали да му вярвам или не. Чувствах че не е верно но в същото време много ми се искаше да е истина това което казва. Просто приех го с известна резервация като истина!? Това е най голямата глупост която съм чул от Ваклуш. Иначе мисля че той владее много добре да говори на някакъв черковно славянски език, и при това има наистина дар слово. Умее да каже на човек това от което той има нужда в момента, което показва че е добър психолог също, не професионалист а по скоро развита природна даденост. Има много знания в различни области, но някак си ми се струва че не е искрен. Защото ако е искрен, тогава той не е със всичкия си