Моля, влезте или се регистрирайте.
24 Май, 2012, 01:00:23
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Йога
| |-+  Архив
| | |-+  Крия Йога
| | | |-+  Изкуството на живота (Модератор: yogimax)
| | | | |-+  Шри Шри в София 25-26 април 2009 г.
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 [2] Разпечатай
Автор Тема: Шри Шри в София 25-26 април 2009 г.  (Прочетена 1930 пъти)
чери
Йогарадж
Публикации: 2029

« Отговор #10 : 13 Май, 2009, 06:42:47 »

Йогимакс,
Може да съм нарекъл Шри Шри циментаджия, но то не е напразно. Ако приемем, че циментаджията е най-нисшата професия, квалификация, то на какво учи Шри Шри. Изкуство. Изкуството е предназначено за простото наслаждение на сетивата. Артистите, които имат за задача да забавляват обществото са най-нисшата прослойка - шудрите. Вие проявявате и признаци, снимате се как свирите и пеете и искате да ви гледаме. Може би неусетно попивате от имиджа на Шри Шри, перфектният му, продаваем, лъснат образ за медиите. Не прави ли той това, не забавлява ли аудиторията тук и там. Той успява. В днешпния свят на пищността и шоута, светът на лъжите, кои ще успяват. Тези които имат такива качества.
Активен
yogimax
Модератор
Вивекин
Публикации: 776

« Отговор #11 : 13 Май, 2009, 09:21:53 »

Освен в духовен аспект, трябва да се успява и в света. Ние сме изпратени в света от Бог в този живот и тук щем не щем живеем, а светът има свои закони. Ако искаш ме гледай, ако не искаш недей. Никой не те кара на сила. Имаше някой, на когото това му хареса. Не е казано че трябва да хареса на всеки. Бог ме е направил красив с хубав глас, защо да не ги показвам? Това е красотата, която води към Бога. Защото той е нейният източник, негови са заслугите, аз нямам нищо общо с това. Да се наслаждаваме на красотата, където и да е тя е признак на разширено съзнание. Осъзнавайки, че зад всичко красиво сияе висшият Аз, Творецът. А иначе истинското търсене си е отвъд светския блясък и Шри Шри и ние чудесно знаем това, не се хващай за външния изглед изобщо...
Активен

Кой съм аз?
чери
Йогарадж
Публикации: 2029

« Отговор #12 : 14 Май, 2009, 05:46:03 »

Кой може да има нещо против да си умен, богат, здрав, красив. Въпросът е накъде се тегли чергата. Защото тези белези с енеоспорими, не можем да кажем на хубавото лошо, те веднага завладяват. Хората започват да си мисля, ето Шри Шри е известен игрив, приятен, мъдър и пр, ако се събирам с него и аз ще стана така, ако сследвам упражениетя и аз ще развия някакви качества. Т.е. тези хора привличат хората към себе си. В същото време, те не обещават издигане, не гарантират полза, не разкриват тайната си защото не я занят. Те незначя защо са се родили красиви, умни, богати нито знят какво усилие трябва да се прави за това. Затова те очароват известен брой хора с незнайни за самите тях методи. Вместо това ако има усилие и начин да се постигне това което те са постигнали, ако има един източник от който и те са почерпили, някъде от където и те са се научили, някъде от където и те са взели, някъде от където и те са се облагодетелствали, тогава те биха насочили хората към това място.
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #13 : 29 Май, 2009, 05:29:57 »

Някои са изпратени от Бог, повечето обаче идваме от семенната торбичка на бащата.
Активен

Страници: 1 [2] Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites