Моля, влезте или се регистрирайте.
24 Май, 2012, 01:09:44
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Йога
| |-+  Архив
| | |-+  Крия Йога
| | | |-+  Изкуството на живота (Модератор: yogimax)
| | | | |-+  Невежеството :)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 3 Разпечатай
Автор Тема: Невежеството :)  (Прочетена 2256 пъти)
Източен
Йогарадж
Публикации: 2936

« : 10 Май, 2009, 10:43:48 »

Цитат на: SIMRAN
всички Учители ,които познаваме и за които още не сме и чували,са свързани по между си.... и всеки си върши своята работа.

е необразован и не знам си още какъв...но не може без него.

Тук говорим за учител, все пак! На какво учат необразованите учители, на които вие благородно позволявате да практикуват своето невежество? Нерешително
Активен
чери
Йогарадж
Публикации: 2029

« Отговор #1 : 10 Май, 2009, 11:31:09 »

Те са учители на циментаджий, не на инженери. Каквото образованието, такова преподаването.
Активен
yogimax
Модератор
Вивекин
Публикации: 776

« Отговор #2 : 10 Май, 2009, 01:08:08 »

ШШ отговаря подобаващо абсурдно на абсурдния въпрос: вярвате ли, че съществува живот след смъртта? Широка усмивка Намигване
И как по-точно трябваше да отговори? Че няма живот след смъртта, след като той знае че има? Да излъже?

Те са учители на циментаджий, не на инженери. Каквото образованието, такова преподаването.
Чери, разбирам че реакцията ти е продиктувана от това, че завиждаш, че учителят ти не нито толкова успял в живота, нито някой го знае, нито някой щеше да го приеме така, както Шри Шри, но не ти подхожда да каляш темата ми. Вече веднъж ти изтрих постинг и сам знаеш защо...
Активен

Кой съм аз?
Simran
Рицарка
Йогарадж
Публикации: 1117

Рицарка

« Отговор #3 : 10 Май, 2009, 07:20:01 »

Тук говорим за учител, все пак! На какво учат необразованите учители, на които вие благородно позволявате да практикуват своето невежество? Нерешително
Всички много сме наясно какво е невежество.
А някой от тук присъстващите случайно да е извел някого от невежеството му? Намигване
Както Исус намеква,не трябва ли първо да извадим гредата от нашето си оченце Намигване
Активен

Ти  имаш само една любов-самата Любов!
Източен
Йогарадж

« Отговор #4 : 10 Май, 2009, 07:49:32 »

И го казва, защото се оплаква, че не вършат това, което той казва. Дали се е усетил, че знанието е привилегия?
Йога-Даршана в България е като да внасяш контрабандно джапанки на ескимосите. Емотикон
Активен
Източен
Йогарадж

« Отговор #5 : 10 Май, 2009, 08:00:09 »

И как по-точно трябваше да отговори? Че няма живот след смъртта, след като той знае че има? Да излъже?

За да не лъже, да посочи с кое сетиво установи това или кога в скоро време е умирал, за да знае. Намигване
Активен
Simran
Рицарка
Йогарадж
Публикации: 1117

Рицарка

« Отговор #6 : 10 Май, 2009, 08:24:12 »

Дали се е усетил, че знанието е привилегия?

според теб обратното на невежеството е знанието?
Активен

Ти  имаш само една любов-самата Любов!
Източен
Йогарадж

« Отговор #7 : 10 Май, 2009, 10:17:41 »

Според мен не съм дихотомист. Не знам това, което разбирам. Най-много ме радва парадоксалността. Емотикон
Активен
чери
Йогарадж
Публикации: 2029

« Отговор #8 : 12 Май, 2009, 06:47:44 »

Цитат
За да не лъже, да посочи с кое сетиво установи това или кога в скоро време е умирал, за да знае

Информацията за душата прераждането, Бог, концепции които не могат да се уловят сетивано, се възприема от функцията на интелекта - разбиране. Ние можем да възприемен информация, познание за тези неща и да разберем какво представляват. Както не сме ходили в Америка, но някой ни казва, обяснява ни и на базата на това ние разиваме вяра, че такова нещо наистина съществува, така доказателството за истинността на информацията за душата, ще бъде нейната подробност, няма да има такава информация за нещо което не се знае какво е. Също трябва да имаме някой който да е ходил в Америка или да знае какво е, как е там. Затова съществува теория, че само Господ може да даде тази информация. Мъреците, философите си приписват тази роля, те преподават духовно познание и наричат себе си Господ.
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #9 : 12 Май, 2009, 07:22:34 »

Реалните средства на познанието са само две - изводът и възприятието. Авторитетното слово е комбинация на двете, а сравнението (упамана) и транспозицията (архапатти) са разновидност на извода. Знанието за прераждането се доказва единствено с изводни средства - никой досега не е възприел директно смъртта си и последващото си прераждане. Ако някой твърди подобно нещо, той е лъжец и трябва да бъде нашибан с камшик за назидание на лековерните.

В качеството си на изводно знание концепцията за прераждането е дефектно знание (доша-джняна), защото се основава единствено и само върху аргументни привидности (хетвабхаса).
Активен

Страници: [1] 2 3 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites