Моля, влезте или се регистрирайте.
24 Май, 2012, 01:35:32
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Йога
| |-+  Хатха Йога (Модератор: rtsvet)
| | |-+  За амрита и йога
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 3 ... 10 Разпечатай
Автор Тема: За амрита и йога  (Прочетена 6198 пъти)
Павли Панев
Раджа-Йога
Садхак
Публикации: 81

« : 18 Август, 2009, 09:18:53 »

Ако на мене някой ми каже или някъде прочета, че е открита рецепта за производство на АМРИТА, сигурно ще се отнеса с недоверие към такава информация. Сигурно и голяма част от вас ще реагират аналогично.
Но!
Преди няколко дни аз мисля, че успях да открия рецепта за изработка на амрита. Рецептата е написана в древен ведически текст и с този текст разполагат мнозина. Само дето превода е бил умишлено или не изкривен Състава на тази напитка е гениално прост Както и технологията за производство със съвременните суровини , които се предлагат на пазара.
Вече 4 дни изпробвам върху себе си резултатите от консумацията и съм много доволен от тези резултати.
Определено казано не съм се стремил да намеря такава рецепта и резултата дойде малко неочаквано. Но пък е на място, защото съм вегетарианец от много време, а това е превъзходната вегетарианска храна. И много подходяща за хора занимаващи се с йога, както правя аз.
Предварително искам да се извиня, но на този етап не бих споделил рецептата.
Имам редица съображения за това. Още веднъж съжелявам, че може би ще подразня мнозина, но съм готов да понеса критични изявления.
Сигурно ще се запитате тогава защо пиша по този въпрос? Вероятно е от желанието за известност и получаване на положителна оценка за постигнати резултати. Немного йогически подбуди, но аз съм си обикновен човек с ограничени финансови възможности и на 62години. Затова може би ще ме разберете.
Пожелавам на всеки от вас добро здраве и дълъг живот.
Активен
Raja
Основател
Вивекин
Публикации: 538

« Отговор #1 : 18 Август, 2009, 01:02:23 »

Рецептата е известна от писанията. Разполагате по брега на океана всичкото богове и демони, които успеете да съберете. В самия океан пускате огромния митичен змей Шеша (известен още като Ананта). Боговете и демоните започват енергично да разбиват водите, използвайки змея като бъркалка. Първоначално обаче се получава отрова, която само Шива е способен да неутрализира, задържайки я в гърлото си (поради което е известен като нийлакантха - синьото гърло).
« Последна редакция: 18 Август, 2009, 01:49:43 от Павли Панев » Активен
Павли Панев
Раджа-Йога
Садхак

« Отговор #2 : 18 Август, 2009, 02:03:00 »

Рецептата е известна от писанията. Разполагате по брега на океана всичкото богове и демони, които успеете да съберете. В самия океан пускате огромния митичен змей Шеша (известен още като Ананта). Боговете и демоните започват енергично да разбиват водите, използвайки змея като бъркалка. Първоначално обаче се получава отрова, която само Шива е способен да неутрализира, задържайки я в гърлото си (поради което е известен като нийлакантха - синьото гърло).
Благодаря за мнението началство! Абсолютна истина само, че кодирана. Има текстове, в които тази кодировка е малко по-разбираема, стига човек да има необходимите знания.
В горния превод, може би защото вероятно е по памет,  мисля че е правилно Шеша да се преведе буталка. "Буталка" младите съвременни хора може да не знаят какво е, но аз добре си спомням цялото съоражение и буталката в това число.
И цитата, който предлагате не е подходящ за технологични нужди. Той си има друго място въпреки, че крайния продукт е един и същ- амрита.
Активен
Seeker
Ведик
Йогарадж
**
Публикации: 3432

Сахаджа йога

« Отговор #3 : 18 Август, 2009, 04:36:26 »

Пробвай със захар, мед, кисело мляко, прясно мляко и разтопено масло/ Гии/.
Панчамрут.  Емотикон
Активен

Павли Панев
Раджа-Йога
Садхак

« Отговор #4 : 18 Август, 2009, 06:06:06 »

Панчамрут.  Емотикон
мисля, че е далече от истината.
Активен
Seeker
Ведик
Йогарадж
**

Сахаджа йога

« Отговор #5 : 18 Август, 2009, 06:25:04 »

Пробвал съм го, не е лошо.

А и Wikipedia го препоръчва.  Намигване

http://en.wikipedia.org/wiki/Panchamrita

http://jansarisevak.org.uk/HinduCulturePanchamrut.htm

Активен

Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #6 : 18 Август, 2009, 06:33:54 »

мисля, че е далече от истината.

Здравей Павли. Мисля че си направил голямо откритие, което ще бъде записано със златни букви в историята на човечеството. Малко са хората които могат да те разберат правилно и затова ти съчувствам на трудностите пред които си изправен. Ако искаш може да публикуваш тук рецептата как се прави, но ако смяташ че е много секретно и искаш да я продадеш за милиони, тогава не го прави.

Между другото тук във форума има един човек който наистина те оценява и разбира твоят труд и твоето откритие. Това е Seeker или така нареченият Търсач. Той знае всякакви такива тайни практики и специални питиета с които си вдига кундалинито. Споделяй редовно с него твоите открития и може да ги публикуваш в неговият форум за Сахаджа йога.  Там със сигурност ще ти ръкопляскат на откритието и ще го оценят истински.

Тук в този форум доста хора не вземат подобни неща на сериозно и дори се подиграват което е жалко наистина. Добре че домакинът на форума, Имаго е добра душа и позволява на всеки да пише във форума каквото си иска, стига да споменава от време на време някой санскритска дума. От това нивото на форума се вдига и е станал напоследък почти като в Дира. Еее не го е стигнал още, ама с твоето идване ще стане равен на форума в Дира.

Поздравления още веднъж и пусни рецептата моля те. Ако не искаш да я пускаш официално направи го на бележка лично. Искам да изпробвам тази рецепта върху мен. Обещавам ти че няма да я кажа на никого !!!!!!!!!
Активен
Simran
Рицарка
Йогарадж
Публикации: 1117

Рицарка

« Отговор #7 : 18 Август, 2009, 10:21:29 »

Здравейте,Павлин.
Ако такъв продукт се продава на пазара...аз лично не бих си го купувала.
И от други форуми винаги сте ме впечатлявали с материалното си съзнание...

Доколкото знам практикувате йога от десетки години-но май само хата йога ... амрита ще подържа физическия ви тонус още повече и дай боже да доживеете до 115 с  него

Според мен питието би било наистина полезно на хора,които практикуват  хата-йога,или йога пилатес...щото тези пък,които практикуват джнана или раджа,си падат по други питиета...биричка,това-онова...

аз например днеска си пийнах бяло винце"Черга"
Активен

Ти  имаш само една любов-самата Любов!
Simran
Рицарка
Йогарадж
Публикации: 1117

Рицарка

« Отговор #8 : 18 Август, 2009, 10:38:41 »

Панчамрут.  Емотикон
не каза съотношението Плезенка
и защо мед и захар едновременно?
 Плезенка
Активен

Ти  имаш само една любов-самата Любов!
Seeker
Ведик
Йогарадж
**

Сахаджа йога

« Отговор #9 : 19 Август, 2009, 05:35:12 »

Медта тъй като се извлича от цветята предполагам олицетворява един от финните елементи Гандха (мирис), докато захарта Раса (вкус).

Но за тези неща Брахман трябва да ни осветли. Той ги разбира 24-те татви.  Емотикон
Активен

Страници: [1] 2 3 ... 10 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites