Моля, влезте или се регистрирайте.
24 Май, 2012, 01:55:12
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Индийска философия
| |-+  Веданта и Миманса (Модератор: Брахман)
| | |-+  Християнството - еврейска секта
0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 ... 25 26 [27] Разпечатай
Автор Тема: Християнството - еврейска секта  (Прочетена 18445 пъти)
Брахман
Модератор
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #260 : 06 Февруари, 2010, 11:16:59 »

Мдааа добре си ги изброил. Спомням си за една от откачалническите теории които са разпространени в САЩ в днешно време!?!? (да се чуди и да се мае човек) според която: Светът е създаден преди 6000 години или там нещо подобно както е писано в Библията. Всички тези вкаменелости останки от праисторически животни които ги намират учените, били поставени там от дявола за да се изпита вярата на истинските християни. Този който е със по слаба вяра ще се подлъже и ще повярва че светът е милиони години стар което разбира се не било вярно Емотикон
Активен
чери
Йогарадж
Публикации: 2029

« Отговор #261 : 07 Февруари, 2010, 02:29:54 »

Брахман въпросите които ми задавате за конспиративните теории са риторични и аз няма какво да им отговарям. Това още веднъж доказва, че не обичате разговора ами да слушате собствения си глас. Темата за конспирацията не е в полето на моя интерес. Мисля, че една от книгите съм чел, но не бих ги чел. Разберете, че ако за вас това е важно да се занимавате с това, то за мен е губене на време, допуснете, че има и друга възможност, освен вашата. Това което е важно за вас не е важно за всички, нали?

Учудвам се, че как това, че сте прочел някоя статия или книга ви се отразява на самочувствието така, че го напомпва. Само се налага сравнението, че сте един надут балон, който само като го пипнат се пука и свисти.

Уважаеми Брахман, защо не разберете, че това не е някакво състезание в което трябва да се докажете. Именно такова възприемане на философията доказва колко сте назад. Занимавайте се със спортни игри за да си избивате комплексите. Аз реагирам защото никой не залужава да търпи вашите снизходителни изказвания. Въпреки това обаче сте прав, че аз няма какво да ви правя забележки, вие от това само още повече се агитирате. Можете някак си сам в себе си да се надъхвате, как този ще ми говори, какъв е той и пр и тогава човек трябва да бяга далече защото започва да се стреляте и да се буйства. Спокойно.

Аз не съм екпсерт в много неща, който е експерт, ще се допитвам до него. Ако опра до теориите за конспирацията сигурно вас ще питам, но се надявам да не изпадна дотам да се занимавам с такива неща, защото не намирам смисъл. От друга страна приемам, че за вас може да е важно. Само не налагайте, моля, това нещо като класика, като нещо задължително за всеки да чете и знае, само защото вие го оценявате като такова, това нищо не значи. Може и да бъркате, както е например според мен и се занимавате с глупости, но няма да спрете ако някой ви каже, напротов, за да докажете правотата си ще настоявате. Щом не познаваме теориите на конспирацията ние сме неграмотни и залужаваме вашето презрение, такова отношение е ограничено. Ако трябва нека бъда неграмотен за това, и нека ме лъжат хората, нака съм роб, нали вие сте господар, нали вас не лъжат, стойте спокоен, вие не сте този който ще станете благодетел на всички да им отворите очите за истините. Насила хубост не става.

В крайна сметка това е фоум за йога, вие тази тема отдавна я познавате и сте изучил и сигурно ви е станала безинтересна и затова всеки път се отклонявате и то винаги натам отивате където сте знаещ защото важното за вас е да надмогнете другия. Аз съм уверен, че ще ви победя поне в две категории, не мога да съм експерт по всичко. Така, че клекнете малко. Ако сте мъж ще отговорите на предизвикателството. Аз ви казвам, че ще ви смажа на канадска борба, та да ви видим после самочувствието. Не е ли по-добре да играем на канадска вместо да си мерим маникюрите.

В случая аз се отмествам от темата, по еврейския въпрос, като лаик, би трябвало да си мълча, но ние темите ги преплитаме и незнам дали има нужда от нова тема, но ето нещо за атеизма, ние и без това този спор го водим постоянно във всички теми.

В една статия прочетох, един разказ на човек, то е по истински случай, разказва за пионерските години и за това, че там ги учели да се борят против глупостта на релиията, да обясняват на родителите си и пр. Те им казвали да казват: Щом Бог ви пази защо слагате на църквата гръмоотвод. Що за логика? Защо се предполага, че Господ трябва да пази от гръмотевици. Това не показва глупостта на религията ами глупостта на този който се опитва да я обори. Та момчето казало на баба си за глупостта на религията и гръмоотвода и тя му казала - а вашето рапорт даден, рапорт приет да не е по-малка глупост. И тогава на момчето му светнало и се замислило. Не е ли атеизмът най-голямата глупост от глупостите и не е ли това също едно влияние - комунистическо - измислено, организирана практика и религия. Религиите, че са глупост - глупост са, аз не защитавам глупостите в религията. Аз не съм религизен по наивния начин който разправя Брахман. Не бих се повлиял от глупавите нападки срещу глупостите които само доказват глупостта на нападащия. Но може ли атеизмът да се проповядва, да е средство за борба с идеология и да е самото идеология? Когато идеологията се базира главно на разбиването на някоя друга, на отричането на нещо тя ще си остане деструктивна, никога не би могла да обедини хората освен ако не със сила и страх както беше по комунистическо време, това не може да обхване умовете на хората и те да го приемат и да се вдъхновят. Всички знаят, че е глупост, обаче го приемат защото така трябва.

А защо атеизмът си присвоята науката? Защо се уравняват. Защо науката се противопоставя на религията. Не е ли това именно тенденциозно, нарочно за да облсужи идеята за пропаганда на атеизма. Не е ли атеизмът една наложена философия, която защото добре сме приели, дълбоко е пропита в кокалите, и не се и замисляме, че може и трябва да изоставим. Ако си е свършила работата, ако ни е спасила от религиите, трябва да я изоставим, както е според Будизма, да я надрастнем.
Активен
Брахман
Модератор
Йогарадж

« Отговор #262 : 07 Февруари, 2010, 02:53:55 »

Брахман въпросите които ми задавате за конспиративните теории са риторични и аз няма какво да им отговарям. Това още веднъж доказва, че не обичате разговора ами да слушате собствения си глас. Темата за конспирацията не е в полето на моя интерес. Мисля, че една от книгите съм чел, но не бих ги чел. Разберете, че ако за вас това е важно да се занимавате с това, то за мен е губене на време, допуснете, че има и друга възможност, освен вашата. Това което е важно за вас не е важно за всички, нали?

Тогава повече в тази тема не влизайте! Лек ден Намигване
Активен
чери
Йогарадж

« Отговор #263 : 07 Февруари, 2010, 04:27:00 »

Защо? Темата е Християнството - еврейска секта. Вие сте обсебен от теориите за конспирацията и завличате всяка дискусия там.
Активен
Брахман
Модератор
Йогарадж

« Отговор #264 : 08 Февруари, 2010, 08:46:55 »

Защо? Темата е Християнството - еврейска секта. Вие сте обсебен от теориите за конспирацията и завличате всяка дискусия там.

Eee стойте си тук тогава, както ви се харесва.   Ухилено Темата е моя и независимо от заглавието точно това е идеята, КОНСПИРАЦИЯ.

Аз не съм обсебен но не искам да ме будалкат. Зная че нищо не мога да направя но поне знам какво става. Мисля че като се съберат повече хора като мен, нещата може и да се променят.

Вие като искате да ви будалкат, позволявайте го. Като ви е приятно да ви заблуждават оставете се да ви водят за носа.  Широка усмивка
Активен
чери
Йогарадж

« Отговор #265 : 09 Февруари, 2010, 09:56:52 »

Вие сте вече част от конспирацията. Искате да направите конспирация срещу конспирацията, за това обаче трябва да поведете някого за носа.
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites