Моля, влезте или се регистрирайте.
24 Май, 2012, 02:01:13
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Общ раздел
| |-+  Актуално
| | |-+  Календар
| | | |-+  Добре дошли, ако ви е интересно:-)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 Разпечатай
Автор Тема: Добре дошли, ако ви е интересно:-)  (Прочетена 1308 пъти)
dagpo
Йогарадж
Публикации: 1139

« : 25 Ноември, 2009, 10:44:20 »

Флоринда и Гуидо Чея са семейство, отдавна практикуващи ученици на Лама Оле Нидал. Гуидо е бил студент на проф. Цайлингер (CERN), когото Лама Оле често цитира във връзка с изследвания върху свързани фотони в пространството като информация.
25.10, сряда, 19:30,
открита лекция "Съвременната наука и учението на Буда" в Чехословашки клуб, София, ул. Кракра 15

Добре дошли!

Активен

न संसारस्य निर्वाणात् किं चिद् अस्ति विशेषणं
न निर्वाणस्य संसारात् किं चिद् अस्ति विशेषणं। १९

MMK, 25-19
Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #1 : 25 Ноември, 2009, 06:30:09 »

Оле Нидал е имал вкус за тези работи  Ухилено Намигване
« Последна редакция: 26 Ноември, 2009, 12:42:06 от dagpo » Активен
dagpo
Йогарадж

« Отговор #2 : 26 Ноември, 2009, 12:40:43 »

Нали е ясно защо ще изтрия това, което си написал или не е... Не става дума за Ханна, от която съм получавал учения, но да имаш подобно отношение към когото и да било е най-меко казано липса на възпитание.

Оле Нидал е имал вкус за тези работи  Ухилено Намигване
Завиждаш или как?
Активен

MMK, 25-19
Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #3 : 26 Ноември, 2009, 02:19:21 »

Нали е ясно защо ще изтрия това, което си написал или не е...
Хехеее каква РЕАКЦИЯ от твоя страна – напълно очаквана ЕмотиконЕмотикон Разбира се, че ми е ясно защо си „изтрил това което съм написал”. Просто проявяваш привързаност, защото си идентифициран по сектантски. Да го беше оставил поне да го анализираме правилно. Дори и да съм направил грешка, сега всичко е забравено, поне от мен. Не мога да си спомня какво точно бях писал. Както и да е, май този постинг ще бъде последван от същата участ. Защото е насочен този път директно към теб Емотикон Онзи беше насочен индеректно, този е деректен:)

Не става дума за Ханна, от която съм получавал учения, но да имаш подобно отношение към когото и да било е най-меко казано липса на възпитание.
Така е не ставаше дума за Хана, става дума за който и да е било, включително и мен самият. Всички ще ритнем бакърчето един ден. Сега да седнем да плачем ли? Аз специално съм се разминавал със смъртта вече 4 пъти. Може да ритна бакърчето след месец дори, знам ли? Всеки път когато си мисля за смъртта и се самосъжалявам, тоест проявявам „добро възпитание” изпадам в депресия и негативни състояние. Когато го обръщам на майтап тогава се радвам на живота.

Доброто възпитание по будистки и по йогски не е доброто възпитание на Римляните. Римските императори са държали след смъртта си да продължат славата си. Затова са създали идеята: De mortuis aut bene, aut nihil – за мъртвите или добро или нищо. Не е лошо като за начало. Но по добре е да нямаме привързаност изобщо. И най добре е ако може да си направим и шега.  Човек трябва да може да вижда грешките и да се учи от тях. Иначе няма как да вървим напред, трябва да ги повтаряме. Аз не си спомням да съм казал нещо лошо за нея. Казах само че е ритнала бакърчето и сега го казвам пак. Даже ще добавя, че тя повече така няма да прави Емотикон Слава на бога, пардон, слава на буда, всички сме така. Един път се мре. Няма да го правим по сто пъти я? Бог да я прости, пардон, Буда да я прости!? Миля че няма нищо лошо малко шега.  Едни ден като хвърля топа, и ако имаше задгробен живот, най много щях да се кефя ако хората се смееха на мен и на грешките ми. Това е най доброто. Има подобен пример с един такъв зен майстор.

Както и да е възпитанието ми е „лошо” за теб. Не си достигнал още тази степен на освобождение, тази степен на свобода от наслоените в гнилото ни обществото правила за добро държане.

Както и да е карай си както си знаеш. Ама  ако ще триеш, само трий, или ако ще критикуваш само критикувай. Не прави и двете заедно, защото след това не знаем какво критикуваш!

Завиждаш или как?

Да завиждам? За какво? Аз съм просветлен? Няма на какво да завиждам. Някой си хвърлил топа, голяма работа. Един ден всички ще ни сполети същото. Някой си постигнал нещо в живота? Хмм… голяма работа, нали като хвърлиш топа, всичките ти постижения са едно нищо. Пък и има нещо друго. Всеки който постигне нещо, го е постигнал благодарение на това че други преди него са създали вече 99 процента от неговото постижение. Дори и най големите постижения в света са съвсем нищожни, почти нищо. Онова което е казал Буда, 99 процента е било казано преди него!! Какво е постигнал тогава той? Доста малко!! Същото е и с абсолютно всичко друго. Да седна да завиждам! Хехее това можеше да бъде добра шега, но ти го казваш сериозно, казваш го наистина, вярваш си? Не говори добре това затеб Емотикон
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #4 : 26 Ноември, 2009, 03:47:26 »

Да оставим Хана на мира, лека й пръст. Как мина лекцията и какви са паралелите между съвременната наука и будизма според сем. Чея?
Активен

Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #5 : 26 Ноември, 2009, 07:41:38 »

Да прав сте, да я оставим на мира жената, бог да я прости, в случаят Буда да я прости, каквото било, било. Всеки си има мястото във цялото, в абсолютната реалност. И на никой местото не по топло или по студено, по важно или по маловажно. Защото тези градации не съществуват в абсолютното. Непостояният и ВРЕМЕНЕН човешки ум е този който придава важности подценява или надценява.

Но умът (тоест СЪЗНАНИЕТО като резултат на функцията на агрегатите) си е ум, докато същесвува. И същият този ум ме кара и аз да задам няколко  въпроса:

Вярва ли сем. Чая в прераждането? Вярва ли лама Оле в прераждането? Вярва ли dagpo в прераждането?
Специално за мен е важно да знам кой на какви позиции стои. Ето например dagpo беше писал в един постинг че не вярва в съществуването на бог. На мен това ми харесва, аз съм на същите позиции Емотикон

Но от друга страна не вярвам и в прераждането. Нещо повече, тези които вярват в прераждането ги слагам почти на едно и също ниво като Нирмала да речем. Не виждам голяма разлика. Вярно е че будистите говорят далеч по смислени работи от Нирмала, но... една капка газ разваля цялата торта. Една глупост от рода на прераждане и всички хубави неща отиват на кино.
« Последна редакция: 27 Ноември, 2009, 02:00:49 от dagpo » Активен
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #6 : 26 Ноември, 2009, 08:46:59 »

Въпросът е дали съвременната наука дава основания да се вярва в прераждането.
Активен

Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #7 : 26 Ноември, 2009, 09:19:05 »

Ами ако някой знае за подобни основания нека да ги даде тук. Аз съм винаги готов да променя мнението си ако има някакви факти. До сега аз не съм видял никъде никой да даде дори и нещо което само да загатва че е възможно да има прераждане.

Но съм виждал документални филми - които ги има и на интернет, които изследват подобни "феномени" ходят при разни хора които твърдят че си спомняли миналите си животи. Всички сериозни разследвания завършват с пълно разочарование. Доста често в същност откриват съзнателно да се лъже, да се мами!

В същност има ли изобщо някой сериозен учен който да обръща внимание на подобни твърдения за прераждане, който да се заеме да изследва? Аз не съм чул?
Активен
Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #8 : 26 Ноември, 2009, 09:22:40 »

Между другото ето ги тук двама от Ламите, на посещение в Москва. Това което правят е ТИПИЧНО за всяка религиозна секта на изток. След лекцията, всички присъстващи минават един по един за да получат благословия и да оставят на "светията" някой пара Емотикон  От къде го знам това, ами нали съм бил три години в подобна секта ЕмотиконЕмотиконЕмотикон
« Последна редакция: 27 Ноември, 2009, 01:59:57 от dagpo » Активен
dagpo
Йогарадж

« Отговор #9 : 26 Ноември, 2009, 09:46:55 »

Въпросът е дали съвременната наука дава основания да се вярва в прераждането.
Не, разбира се... ММК Намигване Извинявай, но ако не са бисерите на Брахман, който се бори със себе си, щях да отговоря по-подробно.
Дори и да съм направил грешка, сега всичко е забравено, поне от мен.
За Алая-виджняна чувал ли си?

Активен

MMK, 25-19
Страници: [1] 2 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites