Моля, влезте или се регистрирайте.
24 Май, 2012, 02:11:40
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Индийска философия
| |-+  Материализъм и атеизъм
| | |-+  Материята отново изчезна
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 Разпечатай
Автор Тема: Материята отново изчезна  (Прочетена 1270 пъти)
dagpo
Йогарадж
Публикации: 1139

« : 14 Януари, 2010, 12:47:52 »

Сори за качеството, но такова е в youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=3Dx4ljzBIGs
Активен

न संसारस्य निर्वाणात् किं चिद् अस्ति विशेषणं
न निर्वाणस्य संसारात् किं चिद् अस्ति विशेषणं। १९

MMK, 25-19
vitaminko
Ведик
Садхак
**
Публикации: 159

религиозен фанатик

« Отговор #1 : 14 Януари, 2010, 08:30:16 »

Съзнанието е част от материята, така че дори да приемем, че вибриращата сила създаваща илюзията за материя има съзнание, в крайна сметка излиза, че материята създава материя. Това клипче е тотална 100 процентова манипулация. Ти с каква цел го представяш тук? Между другото първата персона в клипа мисля, че е Дейвид Линч, който работеше заедно с Махариши Махеш Йоги, който беше 100% манипулатор. Но дори и да не е Дейвид Линч самата структура на клипчето (пардон вибрация) е МАНИПУЛАЦИЯ. Накъсани внушения от отделни оратори, на които между другото не им се изписват имената. С тази накъсаност единственото което се внушава е любопитен СТРАХ. А който се страхува е лесна мишена за манипулация. Защо например не е оставен да говори един, който спокойно да изложи тезата си - с научни факти. Опасността от подобни клипове, е че съдава благодатна почва за нов тип зомбиране на хората. Понеже аз имам съзнание, а вселената е съзнание, значи аз като си пренастроя съзнанието мога да променя вселената така както на мен ми харесва. Обаче понеже съм невежа, ще отида при едни каки и батковци, които да ме научат как да си направя собствена вселена. Въпросът е защо трябва да го правя? Какъв е смисълът? Какво й е на тази Вселена, че да трябва да я променям със собственото си съзнание. Или пък най-голямата манипулация, че като мисля лоши неща Вселената отива към по-лошо. Тогава ще се появят едни вселенски доктори, които ще ни лекуват от лоши мисли за да спасим вселената. Добре де ама нали вселената има съзнание. Ако е така тя не може ли да се справи с лошите мисли отправяни от група земляни намиращи се в 65468549816196498465-та поред галактика в 263554919654-та планетарна система?

Според мен всемирът е безкраен и никога и по никакъв начин не може да бъде обяснен, освен с термина безкраен-необятен. На мен това ми е напълно достатъчно.

Дагпо накараме да си изгубя половин час от времето. Защо го правиш? Недей така. Дай да направим вселената по-добра, като не си губим времето с глупости.  Ухилено Ухилено Ухилено
« Последна редакция: 14 Януари, 2010, 10:14:17 от Imago » Активен

Аз съм религиозен фанатик и съм пречка за прогреса.
Seeker
Ведик
Йогарадж
**
Публикации: 3432

Сахаджа йога

« Отговор #2 : 14 Януари, 2010, 11:40:12 »

Досега никой не е успял да ми отговори как материята е свързана с нашите желания, емоции и обусловености.  Емотикон
Активен

dagpo
Йогарадж
Публикации: 1139

« Отговор #3 : 14 Януари, 2010, 11:56:54 »

Дагпо накараме да си изгубя половин час от времето. Защо го правиш? Недей така. Дай да направим вселената по-добра, като не си губим времето с глупости.  Ухилено Ухилено Ухилено
Извинявай, че ти изгубих времето. Попаднах на този клип в сайта на едни "колеги" от Нийнгма. Почудих се защо са го публикували и реших да видя и вашата реакция. Доколкото съвременната научна парадигма все още не е напълно дефинирана и установена, много от преставителите на христянството, исляма и със съжаление, трябва да призная, моята собствена будистка традиция, се опитват да се възползват от това.
Активен

न संसारस्य निर्वाणात् किं चिद् अस्ति विशेषणं
न निर्वाणस्य संसारात् किं चिद् अस्ति विशेषणं। १९

MMK, 25-19
vitaminko
Ведик
Садхак
**

религиозен фанатик

« Отговор #4 : 14 Януари, 2010, 01:38:34 »

Досега никой не е успял да ми отговори как материята е свързана с нашите желания, емоции и обусловености.  Емотикон

Като се има в предвид че същите тези желания емоции и обусловености са провокирани от материята, отнасят се до материята и са определен тип структурирана материя едва ли има нещо повече да се добави. Накратко казано, чрез определен тип кодиране и интерпретиране. Като при компютрите.

Материята въздейства по определен начин на възприятията ми (които също са материя) и мозъкът ми, който също е материя решава дали това му допада или не? Това, че целият този процес не е напълно изследван не означава, че има нещо отвъд материята. Много от обусловеностите предполагам се предават по генетичен (материален) път. Други се придобиват, но в крайна сметка пак се редуцират до нещо материално. Това, че не можеш да пипнеш много от средствата, с които материята ти въздейства не означава че те са нещо нематериално. То и атомът не можеш да го пипнеш, но е ясно че е определен вид материя.
Активен

vitaminko
Ведик
Садхак
**

религиозен фанатик

« Отговор #5 : 14 Януари, 2010, 01:39:28 »

Извинявай, че ти изгубих времето. Попаднах на този клип в сайта на едни "колеги" от Нийнгма. Почудих се защо са го публикували и реших да видя и вашата реакция. Доколкото съвременната научна парадигма все още не е напълно дефинирана и установена, много от преставителите на христянството, исляма и със съжаление, трябва да призная, моята собствена будистка традиция, се опитват да се възползват от това.

Така или иначе изборът да си загубя времето е мой.  Ухилено
Активен

Raja
Основател
Вивекин
Публикации: 538

« Отговор #6 : 14 Януари, 2010, 03:21:36 »

Наистина е Дейвид Линч, един от любимите ми режисьори. Преди две години гостуваше на София филм фест и бях на среща с него в кино Люмиер. Вярно е, че е последовател на Махариши Махеш още от 60-те години. Прави обаче добри филми.  Намигване
Активен
Seeker
Ведик
Йогарадж
**
Публикации: 3432

Сахаджа йога

« Отговор #7 : 14 Януари, 2010, 04:10:39 »

Като се има в предвид че същите тези желания емоции и обусловености са провокирани от материята, отнасят се до материята и са определен тип структурирана материя едва ли има нещо повече да се добави.
Не всички желания са породени от Материята. Например желанието да бъдеш по-добър няма нищо общо с материята. Желанието за духовно извисяване също.
Активен

Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #8 : 14 Януари, 2010, 10:16:02 »

Квантова физика на английски се пише с у, а не с о - Quantum physics, а не Quantom physics Емотикон
Активен

rtsvet
Основател
Йогарадж
Публикации: 2185

« Отговор #9 : 15 Януари, 2010, 11:31:49 »

Цитат на: Seeker

Желанията, емоциите и обусловеностите са материални проявления. Отговора на въпроса КАК е много дълъг и все още се дискутира  ...
Активен
Страници: [1] 2 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites