Човек трябва да внимава с подобни информации и да не се впуска в предварителни фантазии. Особено ако не е запознат с материала и не е специалист, не трябва да се правят прибързани заключения.
Както например това "обяснение" за квантовата телепортация:
http://www.youtube.com/watch?v=_qmSdC7aQpYВ него се обяснява че когато се промени спина на една елементарна частица е възможно да се промени спина и на някой друга елементарна частица МИГНОВЕНО И НЕЗАВИСИМО ОТ РАЗТОЯНИЕТО МЕЖДУ ДВЕТЕ ЧАСТИЦИ!?!? Това не е вярно, скороста на светлината не може да бъде превишена и това е казано в уикипедията в статията за телепортиране!
http://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_teleportationIt does not transport the system itself, nor does it allow communication of information at superluminal (faster than light) speed. Neither does it concern rearranging the particles of a macroscopic object to copy the form of another object. Its distinguishing feature is that it can transmit the information present in a quantum superposition, useful for quantum communication and computation.
Та мисълта ми е да се внимава и да не се вземат прибързано весникарските новини.
Другото което исках да кажа е че сред учените и то сериозните учени има също и балами. Те може да разбират от материала върху който работят но когато се отнася до други неща те са толкова лапни мухи колкото и баба Пена от село Царацово

Какво имам предвид? Преди години си бях дошъл в България и се срещнах с мои познати от пловдивският университет. Това са хора математици, изключително интелегентни хора но... оказа се че се бяха уплели в сектата на Сай Баба. Онзи идиот от южна Индия който лъже хората че можел да материализира часовници, храна, златни яйца и тем подобни глупости. Той е тарикат мошеник (хермафродит също!), доказан педофил играч на едро в бизнесите и задкулисни политически манипулации, който заслужава лобут. Опитах се да обясня на хората от университета че това е един мошеник но... къде съм тръгнал

Те взеха да ми показват книги които са превеждали от него, взеха да ме учат на йога и т.н. Няма да споменавам имена защото все пак хората са със доста авторитет и ще бъде неучтиво да ги излагам след като те са се доверили на мен да ми открият своите вярвания, тоест своите заблуди.
Та нашите професори по нищо не отстъпват на професорите на запад. Много хора тук се увличат по разни секти и изпадат в смешно положение. Но такъв е живота все още религиите командват, все още тарикатите с брадите дърпат конците