Моля, влезте или се регистрирайте.
24 Май, 2012, 06:06:12
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Общ раздел
| |-+  Актуално
| | |-+  Календар
| | | |-+  Лама Джампа Тайе ще посети България през м. февруари 2010.
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 [2] Разпечатай
Автор Тема: Лама Джампа Тайе ще посети България през м. февруари 2010.  (Прочетена 1547 пъти)
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #10 : 27 Януари, 2010, 10:51:12 »

http://www.youtube.com/watch?v=RrKacBizywU

* * *

Лама Джампа Тайе: "Будизмът не е религия... а пресечна точка на философията и психологията."

http://www.youtube.com/watch?v=FXuZbkHehlo
Активен

Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #11 : 27 Януари, 2010, 10:54:01 »

И още едно интервю по BBC

http://www.youtube.com/watch?v=byZb-G-q1OE
Активен

Observer123
Вивекин
Публикации: 717

« Отговор #12 : 27 Януари, 2010, 01:01:04 »

Цитат
Будизмът не е религия... а пресечна точка на философията и психологията

Това е добре. Може би проблема е как са го представили будизма  на сайта на Сакя центъра.
(като "най-добрата" имам предвид) Могат да възникнат много въпроси, - защо най-доброто, за кой най-доброто и др. Примерно за човек, ядящ месо или още повече работейки като месар така ли би било?
Или за рейджър?

Не предлагам духовна супа. Има техники, касаещи езотеричното християнство, с които може би не сте запознати, вероятно дори и някои лами. Те не са безсмислени, само по причина, че са ви неизвестни, или не сте ги практикували. НО не е подходящо да ги предлагам, въпреки че за мен и за много хора са ценни.

Имах предвид неща, които съм изследвал лично и не са далеч от тантричния подход, за който доколкото разбирам, се акцентира във Ваджраяна. А тантра не е само мантри и визуализация на Божества, въпреки че и такива техники има в тантра. Янтра и мудра също са от значение. (за някои и майтхуна Емотикон )
Дано да не смятате, че бихте предали убежденията си по този начин, мисля, че не изисквам от вас такова нещо.(всъщност нищо не изисквам Емотикон )
Активен
dagpo
Йогарадж
Публикации: 1139

« Отговор #13 : 27 Януари, 2010, 01:11:40 »

Преди всичко този раздел е календар, т.е. не е подходящ за обсъждането на повдигнатите от вас въпроси. Ако искате отворете нова тема. Също така, този сайт е за йога, а не за езотерично христянство, гностоцизъм, розенкройцерство и др. под.
Будизмът е най-добър за будистите, които за това са будисти, а не други.
Активен

न संसारस्य निर्वाणात् किं चिद् अस्ति विशेषणं
न निर्वाणस्य संसारात् किं चिद् अस्ति विशेषणं। १९

MMK, 25-19
Observer123
Вивекин
Публикации: 717

« Отговор #14 : 27 Януари, 2010, 01:22:51 »

Мога да отворя друга тема. Усещам обаче, че се дразните, което може да е неблагоприятно за успешната практика. Ревността и будизма връзват ли се?
Състраданието мисля че трябва да се проявява към всички същества, не само към будистите.
Но според мен има явни тенденнци в публичните изяви на някои будисти, които според мен не са много хармонични, а дисхармонията може да носи нова карма! Аз мога да не обръщам внимание, но да демонстрираш(и да си вярваш) ,че си нещо повече от другите мисля че може да има обратна реакция.(и не прави добро впечатление)
Активен
dagpo
Йогарадж
Публикации: 1139

« Отговор #15 : 27 Януари, 2010, 01:32:37 »

Мога да отворя друга тема. Усещам обаче, че се дразните, което може да е неблагоприятно за успешната практика. Ревността и будизма връзват ли се?
Състраданието мисля че трябва да се проявява към всички същества, не само към будистите.
Но според мен има явни тенденнци в публичните изяви на някои будисти, които според мен не са много хармонични, а дисхармонията може да носи нова карма! Аз мога да не обръщам внимание, но да демонстрираш(и да си вярваш) ,че си нещо повече от другите мисля че може да има обратна реакция.(и не прави добро впечатление)

Нова тема, моля. Този раздел има главно информационна насоченост, а не дискусионна.
Активен

न संसारस्य निर्वाणात् किं चिद् अस्ति विशेषणं
न निर्वाणस्य संसारात् किं चिद् अस्ति विशेषणं। १९

MMK, 25-19
Страници: 1 [2] Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites