Будизмът не е религия... а пресечна точка на философията и психологията
Това е добре. Може би проблема е как са го представили будизма на сайта на Сакя центъра.
(като "най-добрата" имам предвид) Могат да възникнат много въпроси, - защо най-доброто, за кой най-доброто и др. Примерно за човек, ядящ месо или още повече работейки като месар така ли би било?
Или за рейджър?
Не предлагам духовна супа. Има техники, касаещи езотеричното християнство, с които може би не сте запознати, вероятно дори и някои лами. Те не са безсмислени, само по причина, че са ви неизвестни, или не сте ги практикували. НО не е подходящо да ги предлагам, въпреки че за мен и за много хора са ценни.
Имах предвид неща, които съм изследвал лично и не са далеч от тантричния подход, за който доколкото разбирам, се акцентира във Ваджраяна. А тантра не е само мантри и визуализация на Божества, въпреки че и такива техники има в тантра. Янтра и мудра също са от значение. (за някои и майтхуна

)
Дано да не смятате, че бихте предали убежденията си по този начин, мисля, че не изисквам от вас такова нещо.(всъщност нищо не изисквам

)