Моля, влезте или се регистрирайте.
24 Май, 2012, 06:13:43
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Общ раздел
| |-+  Актуално
| | |-+  Календар
| | | |-+  Шибенду Лахири в България
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 Разпечатай
Автор Тема: Шибенду Лахири в България  (Прочетена 2140 пъти)
titan
Гост
« : 09 Февруари, 2010, 11:53:19 »

Този човек ще идва в БГ след няколко дни да посвещава в Крия йога. Какво мислите за него , полезно ли е или е поредната измама ?
Активен
Seeker
Ведик
Йогарадж
**
Публикации: 3432

Сахаджа йога

« Отговор #1 : 09 Февруари, 2010, 12:20:13 »

Тук всички много го обичат, особенно домакина.  ВъртиОчи
Поканете го във форума  да ни просветли.
Активен

titan
Гост
« Отговор #2 : 09 Февруари, 2010, 12:36:46 »

Беше много полезна информация , благодаря ти . Ще взема да ида да ме посветят Емотикон
Активен
Seeker
Ведик
Йогарадж
**
Публикации: 3432

Сахаджа йога

« Отговор #3 : 09 Февруари, 2010, 01:00:11 »

Май не разбра, че се майтапя.  Плезенка
Активен

titan
Гост
« Отговор #4 : 09 Февруари, 2010, 08:34:10 »

Ами аз поисках смислено мнение, не майтап Емотикон майтапите и сам мога да ги пускам Емотикон
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #5 : 09 Февруари, 2010, 09:12:23 »

Никой не е умрял от посвещенията на Шибенду. Можеш да умреш единствено от "превода" му на Йога-сутра. Но щом разбирате от майтап, може и да не умрете.
Активен

Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #6 : 09 Февруари, 2010, 09:46:36 »

Ами аз поисках смислено мнение, не майтап Емотикон майтапите и сам мога да ги пускам Емотикон

Най добре е да питаш нещо по определено, така само е общ въпрос, не знаем какво точно те интерисува.

Шибенду е един от потомците на учителя на Йогананда. Пропагандира глупости от рода на това че той бил "просветлен по наследство". Подобни твърдения няма никъде в писанията но.. това не пречи на Шибенду да си прави реклама.

Причината за саморекламата е че първо той може да направи ужасно много пари ако хората му повярват. Например той е искал да отиде в САЩ в организацията Селфреализейшън на Йогананда. Те са изключително богати, може би над 100 милиона долара. Ако те го признаят за глава на организацията това би му напълнило кисията Емотикон За негово най голямо съжаление обаче, те дори не го допускат там. Казват че той не разбира нищо от йога, и са прави. Не че те разбират, но ... са прави Емотикон

И второ това блазни неговото его, харесва му да го смятат за бог. Харесва му хората да му се кланят, да му слугуват, да му правят евала, да го смятат за светия.

Шибенду изнася лекции там където намери хора които да му слушат глупостите. Лекциите са смесица от прочетени и недоразбрани писания, от собствени фантазии и измислици. В България е известен негов "превод" и негова интерпретация на йога сутрите на Патанджали. Пълна глупост и измишльотина в която неговите последователи в България вярват сляпо. Дори му издадоха книга на глупостите. Разбира се на български, защото той знае добре, че ако подобно нещо се издаде на английски хората ще си умрат от смях. Така че книгата е само на български.

Шибендо посвещава в така наречената "крия йога" която няма нищо общо с крия йога и е една комбинация то добре извесни но опростени мудри и няколко мантри. Наивниците му вярват и се въртят около него докато не им дойде ума в главите. Посещава България от доста време и ще продължи докато има балами да му плащат сметките и да му вярват на глупостите.

Една от най големите глупости които той разправя е че той е бил в Хималаите и се е срещал със учителят на пра дядо му, който бил на десет хиляди години. Ако това не е рогата лъжа, здраве му кажи. Но за това няма доказателства, всеки може да твърди каквото си иска от подобен род, няма как да се докаже че лъже.

Но ако погледнеш неговата книга превод на сутрите на Патанджали,  и сравниш с който и да е свястен превод, тогава ще се убедиш, че е пълен идиот.  Ухилено
« Последна редакция: 11 Февруари, 2010, 06:00:47 от Брахман » Активен
titan
Гост
« Отговор #7 : 11 Февруари, 2010, 10:07:39 »

Благодаря ти Брахман , наистина изчерпателен отговор. Йога е нещо ново за мен, започнах да се занимавам поради здравен проблем и открих ,че съм си губил времето непрактикувайки това удоволствие за тялото. Хора като мен , които не разбират материята , лесно могат да бъдат лъгани. Старая се да чета повече ,насочвам се и към духовната страна на йога ,но реално съм в самото начало  с много информация в главата и почти никакво реално знание. Да не говорим и за това,че не мога да осмисля медитацията , не зная как се медитира и какъв трябва да е ефекта , прочетох за 100 вида медитации и се обърках повече. Разбира се прочетох Автобиография на един йогин и доста интересно ми стана, когато разбрах,че този човек ще идва тук. Затова потърсих и информация. Омръзна ми от лъжи навсякъде. Благодаря ти още веднъж.
Активен
chrisi
Гост
« Отговор #8 : 11 Февруари, 2010, 09:08:48 »

Самият факт, че този човек се определя сам за просветлен,че егото му е толкова високо, някак си не ми се нрави, той не е истински духовна личност.
Активен
vitaminko
Ведик
Садхак
**
Публикации: 159

религиозен фанатик

« Отговор #9 : 12 Февруари, 2010, 01:39:24 »

Проблемът не е в това, да се самообявиш за просветлен. Аз например съм просветлен  Ухилено (голям праз). Проблемът е какво ти е просветнало?  Широка усмивка
Активен

Аз съм религиозен фанатик и съм пречка за прогреса.
Страници: [1] 2 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites