Иначе за превода на Прабхупада, е наистина ужасен.
Превода на Прабхупада тоест на Книшнарите е направо престъпление срещу преводачеството

За такова нещо той заслужава да бъде подложен на инквизиция

и разпънат на кръст. Употребява такива думи които ги няма в никакви речници освен във научнофантастичните книги. Самият той не владее добре санскрит! Той е бил химик по професия и не е професионален преводач. Преписал е от няколко други превода и главно на неговият учител но не от английски!! когато е превеждал и това е неговият превод. Негови ученици от запад са му помогнали да напише правилно на английски превода но те самите хабер са си нямали от Веданта! Натъкмил е нещата така че да му пасват на неговата интерпретация. Получава се една голяма каша. При това има нахалството да заяви че това е истинската Бхагават Гита, „ТАКАВА КАКВАТО Е” – подигравка с гитата. Обаче той успява да увлече след себе си голямо число последователи на запад. Прави нещо като закон. Всеки член на Кришна Съзнание трябва да ходи и да проси по улиците докато събере една доста голяма сума – мисля че е било 5000 долара по онова време. Едва след като събере сумата ученика се смята за достоен да го посветят в по висши знания!? В днешно време май сумата е 10000 долара!? Не знам, възможно е да варира в различните страни. Трябва да питаме някой в България колко е сумата. Тези които са богати и имат пари, могат да внесат направо парите в сектата и така те се освобождават от необходимостта да ходят да просят по улиците.
Прабхупада след като събира огромно число последователи, един от тях е и самият Джордж Харисън. Той един от битълсите който умря и който му даде един милион лири през 1975 година!?! Харисън се разочарова от него но никога не признава това официално за да не изглежда глупав пред хората заради огромната сума дарение която е направил. Това е равно на около шест и половина милиона лири в днешно време! Ане Линекс певицата също е била негова последователка но после се разочарова и му бие шута.
Все пак Прабхупада става изключително богат и поради това ПОПУЛЯРЕН. В Индия диваците вярват че ако някой е много богат, той го е заслужил и това не е напразно. Така че мерилото за духовност в Индия е колко пари имаш в банката и колко си известен. При това там има една особеност която никъде другаде по света я няма. Независимо колко си богат, трябва да бъдеш облечен бедно

Само тогава те признават. Ако имаш милиони но изглеждаш облечен бедно това автоматично те прави пророк

Иначе мислих си, че е добре човек да почне да изучава Йога от Бхагавад Гита. Поне тога ще са му ясни базовите презумпции в културата създала Йога.
Бхагават Гита е един от трите основни стълба на Веданта. Веданта е ключ за разбирането на всички останали индийски системи, дори и на будизма. Добре е да се намери добра интерпретация на Гитата иначе не може да се разбере. Това което съм дал интерпретацията на свами Чинмаянанда е достатъчно добра за да положи основата на правилно разбиране. Между другото само Чинмаянанда е бил избран от Джавахарлал Неру за представител на световният конгрес на религиите. При Чинмаянанда е ходил за съвет и самият Дайлай Лама и е водил кореспонденция с него. Чинмаянанда е отличен познавач на Веданта философията. Трудно може да се намери писание на Веданта което да не е било разисквано от Чинмаянанда!! Така, че може да му се доверите.
Само за пример ей го тук дава представяне на каква е психологическата концепция за време във Веданта. Чинмаянанда изнасяше лекциите по особен начин. Той се занасяше със студентите особено ако те са от южна Индия. Говореше със акцент който е подобен на този с който говорят в южна Индия. Но самият той владееше отлично английски. Той самият беше от южна Индия. Лекцията е трудна за слушане защото той през цялото време си прави шеги със студентите и това което те би трябвало да знаят вече но.. все още не са го научили

Всичките му лекции са такива, изпълнени със шеги със студентите. Но в същото време говори много сериозни и дълбоки философски концепции!
http://www.youtube.com/watch?v=gylqt03FgtU&feature=relatedСамо да допълня накрая! Това че хваля Чинмаянанда и неговите ученици не означава че съм съгласен с тях. Те са религиозни хора а аз не съм! Тяхната религиозност наподобява на тази на Спиноза и е почти атеизъм, но все пак си е религия. Има доста неща с които не съм съгласен с тях!