1. На мен портокалите са ми най-вкусни / На мен ябълките са ми най-вкусни
2. Има и други вкусни плодове, "най е според" / нито има най-вкусен, нито няма, нито има плод нито няма
3. Единствената храна е мангото, другото са лайна
4. Всички плодове са чушки, Всичко е Чушка, а Чушката е само тази която е с марка ©Трътка
Тази личност е от втория вид, вие @Брахман сте от третия вид, @Seeker е от четвъртия
Ако вие приемате личностите които описвате че сте - @Брахман(Здраворазумен), @Seeker(Грамотен), тогава перверзията на патерните в мисленето би ужасявала всичко човешко във вас. И идеи като "Колко би било хубаво всичко хора да са като мен, та аз да съм пак различен" или "Колко би било хубаво всички хора да са ©ШМНД сахаджи", би ви отвращавала. Но не е така.
Прегледайте темите и постингите си. В предобладаващата си част те не са изказване на теза, или противопоставяне на теза срещу теза, а френетично утвърждаване на
МОРАЛЕН АБСОЛЮТИЗЪМ. И промоциране нa
РЕЛИГИОЗЕН ЕКСКЛУЗИВИЗЪМ.
И последната тема на @Брахман от 9 страници не беше дискусия по въросите на Йога, Веданта и Будизма, а вербално противопоставяне на маниакалния нарцисизъм, срещу емпирическия релативизъм.
Когато не срещате съгласие от отсрещната страна, ставате агресивен, и прилагате всякакви комуникативни тактики за нараняване на личността на опонента, като го оправдавате с правото си за изразяване. Това се повтаря от доста време, и не само в този форум, (поради което ви банват) и показва наличието на серизона симптоматика. Твърде е вероятно ако посетите психотерапевт да ви препоръча да стоите далеч от форуми, особено анонимни. Че отгоре на всичко отворихте и тема да ви обсъждаме - "кой мен ме уважава и кой не". Нарциса във вас е цъфнал и вързал.
Що се отнася до @Seeker, неговата работа в този и други форуми е далеч по тривиална - ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ (ПРОПАГАНДА) и НАБИРАНЕ НА ЧЛЕНОВЕ за култа на ©ШМНД. Прави го с такова постоянство и последователност, типично за човек, който получава материални ползи от заниманието си. Той е просто служител. Но служител с
месиански комплекси.
Начинът му на действие е типичен за култовете и сектите:
1. Утвърждаване на авторитарен абсолютизъм (Исус, Мохамед, Буда, you name it... всички са Сахаджа Йоги @Трътка)
2. Вменяване на недъзи, емоционален стрес
3. Редукция на "проблема" до едно ЕДИНСТВЕНО решение (това на Абсолютния Авторитет ©Трътката)
4. Обещание за СПАСЕНИЕ, което е възможно САМО и единствено от Абсолютния Авторитет ©Трътката
5. Замяна на ценностите срещу НАГРАДА - внимание и одобрение от страна на лидера
6. Налагане на НОВА ИДЕНТИЧНОСТ
7. Маргинализиране и дискриминация на всички алтернативи
8. Установяване на информационен контрол
9. Изолация на субекта и/или
10. Използване на субекта за ВЕРБУВАНЕ на други субекти
един малък пример (от многото) е темата на Малкатаелица, която дойде в този форум за съвет, но след 9 страници беше закрита от администратора. В който на 3 прости въпроса:
1. Къде да се запиша за да практикувам йога?
2. С какво мога да започна вкъщи, упражнения?
3. С кое четиво ще се образовам помече?
служителят ©Трътка изля следните мъдрости:
"Йога е връзка, единение на Себето с Всепроникващата Сила на Божествената Любов. За да осъществиш тази връзка трябва да познаеш Себето и финната с-ма / Чакри, нади, Кундалини. Когато започнеш да ги усещаш ще разбереш какво не е наред с тях и какво трябва да коригираш за да може финната с-ма да е в добро състояние и свързана с Всепроникващата Сила.
Божествената Майка - (разбирай Нирмала) Пракрити (пак Нирмала) има много аспекти. Един от тях е състраданието/Ади Кундалини/ (пак Нирмала) и с него тя желае да ни помогне. Именно отражение на Нейното състраданието /Ади Кундалини/ (разбирай Нирмала) в нас е Кундалини (и пак Нирмнала)."
докато се стигна до отявлената пропаганда - препратка към личния му форум:
Цитат на: malkataeliza в 16 Август, 2009, 09:20:09
... нищо лично Seeker, но нищо от това което пишеш не разбирам.
Запознай се най-добре с една въвеждаща лекция. След това може да зададеш своите въпроси.
http://forum.sahajayoga-bg.org/index.php?showtopic=27Toва е истинското навлизане навътре.
Истнското навлизане навътре на т.нар Вишва Нирмала Дхарма е О
БОЖЕСТВЯВАНЕ на ЛИЧНОСТТА на ©Трътка.
Сахаджа Йога ©Нирмала Деви Е РЕЛИГИОЗЕН КУЛТ, УПРАЖНЯВАЩ УМСТВЕН КОТНРОЛ НА ПОСЛЕДОВАТЕЛИТЕ СИ С ЦЕЛ ЛИЧНА ИЗГОДА.
Хора като @Seeker са
СЪЗНАТЕЛНИ ПРОВОДНИЦИ НА НЕЙНАТА ВОЛЯ.
Благодарение на вас @Брахман и на вас @Seeker, този форум по начина по който функционира в момента се превръща в своя антипод.
Re: Кога има насилие?
Насилието @Брахман много добре го съзнавате. Целта на темата е да оправдаете своето собствено.
А, и да не забравим да полеем нарцисите, че ще увяхнат.
Наздраве