Моля, влезте или се регистрирайте.
24 Май, 2012, 06:34:39
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Йога
| |-+  Йога за начинаещи
| | |-+  Техники по време на раждането
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 Разпечатай
Автор Тема: Техники по време на раждането  (Прочетена 1162 пъти)
chrisi
Гост
« : 02 Март, 2010, 10:29:14 »

Мисля, че йога може да даде най-добрия вариант за дишане и релаксация по време на раждането. Много бих искала да предложите нещо, защото чета за  най-различни техники из форумите ,но кой и от къде ги е намерил, не се знае.
Активен
BgSelqn4e
Гост
« Отговор #1 : 02 Март, 2010, 06:30:36 »

В този форум най-много е "раждал" Imago, следван от Брахман и третото място засега е на Seeker.
 Намигване Намигване Намигване
Активен
Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #2 : 02 Март, 2010, 06:55:44 »

В този форум най-много е "раждал" Imago, следван от Брахман и третото място засега е на Seeker.
 Намигване Намигване Намигване

Хехе ти си един от тези начинаещи които ще раждат за първи път. Ще ти дам няколко съвета.
- Първо когато започнеш да раждаш, винаги отивай в тоалетната. Не може да раждаш току така навсякъде  Намигване
- Второ свали си гащите, не е хубаво да се ражда в гащите  Широка усмивка
- Трето ако ти се случи да раждаш по пътя накъде гледай другите да не те усеят по спицифичната миризма. Щом си родил веднага иди да се измиеш.
- Ако раждането ти е трудно, тогава не се напъвай много да не ти се спука маясъла. Вземи две три лъжици рациново и не излизай от родилният дом (тоалетната де)
- Ако те хванат родилните мъки тук във форума, гледай да не раждаш в него, иди настрани някъде. Тук може да ти помогнем да родиш с "вакуум-екстрактор" то не се прилага вече при родилките ама при теб може (клизма де) В краен случай може да ти направим и цезарово сечение  Ухилено
Активен
chrisi
Гост
« Отговор #3 : 02 Март, 2010, 07:27:55 »

Ей, шегаджии  Сериозно , питам ви сериозно, защото скоро ще раждам и почва да ме хваща шубето. Не е нужно да сте раждали, за да ми кажете някоя бърза релаксация, която да ползвам между контракциите или някой вид енергийно дишане за зареждане. Какви ли не тъпотии ви питат тук и вие им отговаряте, а на мен това ми е важно и ви моля да се стегнете малко  Широка усмивка 
Активен
Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #4 : 02 Март, 2010, 07:52:22 »

Ей, шегаджии
Я погледни тук Намигване Не е толкова страшно, започвай да се настройваш правилно!!!

http://www.youtube.com/watch?v=t_eeqqtckIQ&feature=related
Активен
чери
Йогарадж
Публикации: 2029

« Отговор #5 : 02 Март, 2010, 08:08:40 »

Гледах по телевизията една жена която показваше йога за бременни, но не разбрах от коя школа е. Аз знам в София школата Йога Мандала - до женския пазар. Абсурдно е това да ви го каже някой мъж а тук май нямаме жени специалисти освен jelyuena.  А и жената трябва да е с опит. Жената по телевизията обаче практикувала йога още преди това. Каза, че по време на раждането въобще не можела да мисли как да диша и пр, всичко ставало много бързо. Каза, че йога не може много да помогне за това. Може би, по-скоро това е благоприятно за самата бременност, защото майката става по-спокойна и пр. това се предава на плода и т.н., как да се настрои, пр. Раждането било незабравимо преживяване. Тя също съветваше за консултация с лекуващия лекар. Според мен самото раждане би трябвало да е един естествен процес, каквито може би трябва да са и упраженията по йога, но аз самият нямам опит, може би някой ще може да ви помогне.   
Активен
чери
Йогарадж
Публикации: 2029

« Отговор #6 : 02 Март, 2010, 08:45:22 »

Може би да намерите някаква полезна информация във форумите на
bg-mamma.com.
Активен
Източен
Йогарадж
Публикации: 2936

« Отговор #7 : 02 Март, 2010, 08:50:14 »

Не е нужно да сте раждали, за да ми кажете някоя бърза релаксация,...

Господи Иисусе Христе, Аллах, Брахма, Вишну, Шива, Буда (?)..., помилуй...! Емотикон

Активен
Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #8 : 02 Март, 2010, 09:08:59 »

Абсурдно е това да ви го каже някой мъж

Глупости говориш. Всеки гинеколог ще и го каже и то по добре от колкото повечето от жените!!! Всеки мъж който има подобен опит като генеколога може да и помогне.

Аз например имам опит в това отношение. Присъствал съм на едно раждане и то дори съм взел активно участие. За съжаление обаче не си спомням нищо тъй като единственото раждане на което съм присъствал и съм взел много сериозно участие е моето раждане. Но в същото време мога да кажа че такива специалисти като Търсача тук, си спомнят добре такива неща и той може да обясни подробно но си мълчи. В същност мисля че ако си вземеш една фотография на Нирмала Деви по време на раждането, това ще ти помогне повече от всичко. Дори няма нужда да викаш лекари и да ходиш на болница. Просто вдигаш ръце към портрета на дебелата и всичко става аламинут  Ухилено
Активен
vitaminko
Ведик
Садхак
**
Публикации: 159

религиозен фанатик

« Отговор #9 : 02 Март, 2010, 10:44:19 »

Мисля, че йога може да даде най-добрия вариант за дишане и релаксация по време на раждането. Много бих искала да предложите нещо, защото чета за  най-различни техники из форумите ,но кой и от къде ги е намерил, не се знае.

Не е задължително йога да е решение на всякакви проблеми, в частност и безпроблемно раждане. Не се ограничавай само с йога. Питай хората с опит в тази област, т.е. жени, които вече са раждали. Питай специалисти - гинеколози.

Аз като имам бъбречна криза и почвам да ходя. Така разсейвам болката и нормализирам дишането. В твоя случай, когато трябва да раждаш няма как да се движиш, но можеш да ВИКАШ колкото ти глас държи. Та така, колкото се можеш да разсеяш болката. Но най-добре питай хората с опит.

Чувал съм и за раждане под вода, било по-безболезнено, но дали е така наистина не знам?

Успех!  Целувка Целувка Целувка
Активен

Аз съм религиозен фанатик и съм пречка за прогреса.
Страници: [1] 2 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites