Вие гледахте ли видео клипа? Това беше пуснато тук за показно предолагам, да се направи демонстрация на това как се прави медитация. Аз си направих труда да го изгледам до края, изгубих си времето. Гледах без предрасъдъци, с отворен ум. Тъй като знам доста за медитация, как се прави и т.н. си давам мнението, нищо повече.
Когато се прави медитация, човек СПИРА АБСОЛЮТНО ВСЯКАКВИ ДВИЖЕНИЯ. Става неподвижен като скала. Ако човек си мръдне дори малкият пръст и медитацията отива на кино. Всеки който е правил медитация ама истинска, всеки който знае какво е медитация ще се съгласи. В зен дори ако си промениш стойката почти невидимо за окото ти удрят една тояга по гърба

Не мърдането а незабележимата промяна на положението на тялото дори показва, че човекът не медитира.
Външното показва вътрешното в случаят!!! Всяко едно движение дори всяко едно НАПРЕЖЕНИЕ И СТЯГАНЕ НА МУСКУЛИТЕ е вече отвличане на ума, показва че в ума има мисли, има движения. Първото нещо когато човек започва да медитира е да се отпусне мускулите, вътрешните напрежения и да спре движенията на тялото.
Погледни въпросният видео клип. Шри Шри -то си бърка в носа и си бърше ръцете в брадата. И също се чеше като крастав. Еее това е смешно ако не друго.

Но аз го смятам за гнусно също така. Поне да беше употребил носна кърпичка!?