Моля, влезте или се регистрирайте.
24 Май, 2012, 06:41:23
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Йога
| |-+  Архив
| | |-+  Крия Йога
| | | |-+  Изкуството на живота (Модератор: yogimax)
| | | | |-+  Медитация с Шри Шри
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 3 ... 6 Разпечатай
Автор Тема: Медитация с Шри Шри  (Прочетена 3939 пъти)
yogimax
Модератор
Вивекин
Публикации: 776

« : 07 Април, 2010, 08:43:10 »

Медитация с Шри Шри 22 февруари 2010 г. Все така млад и с черна коса и брада Емотикон
http://www.youtube.com/watch?v=Etgd-6BxkUs
Активен

Кой съм аз?
Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #1 : 07 Април, 2010, 10:06:21 »

Косата му е оредяла съвсем ЕмотиконЕмотикон Брадата му е проскубена и се е БОЯДИСАЛ  Ухилено Ухилено

Сега това е известно на всички че Шрито се БОЯДИСВА ама защо го прави един господ знае, суетност  Широка усмивка  Което показва че не е започнал дори да практикува йога.

По смешното обаче е в случаят Йогимакс, който за критерий за йога има черна брада и коса ЕмотиконЕмотиконЕмотикон По този критерий тук на запад има доста йоги  Намигване При това без да са си боядисвали косите и на повечеот 70 години. Роналд Рейгън например не си боядисваше косата и беше на повече от 75!!!!!
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #2 : 07 Април, 2010, 10:23:31 »

Ще взема и аз да си боядисам косата и мустаците...
Активен

Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #3 : 07 Април, 2010, 11:09:14 »

Толкова гнусно видео не съм виждал  Ухилено През цялото време си бърка в носа и си бърше сополите в брадата  Ухилено Ухилено Когато не си бърка в носа се чеше като крастав!!! Че той дори не може да се концентрира, та какво остава за медитация!!! Човек когато медитира поне трябва да спре абсолютно всяко друго движение. Този идиот дори не може да спре за 10 минути да се движи. Като някой маймуна в зоологическата градина, през цялото време се чеше, пощи, и бърка в носа  Широка усмивка Ухилено Ухилено
Активен
yogimax
Модератор
Вивекин

« Отговор #4 : 08 Април, 2010, 09:58:46 »

Имаго, що не взехте да заключите и тази тема??? Има ли някакви смислени коментари в нея или само разлаях кучетата с това видео?  ВъртиОчи
Активен

Кой съм аз?
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #5 : 08 Април, 2010, 10:23:59 »

Това си е ваш домейн. Емотикон
Активен

Seeker
Ведик
Йогарадж
**
Публикации: 3432

Сахаджа йога

« Отговор #6 : 09 Април, 2010, 05:52:40 »

Толкова гнусно видео не съм виждал  Ухилено През цялото време си бърка в носа и си бърше сополите в брадата  Ухилено Ухилено Когато не си бърка в носа се чеше като крастав!!! Че той дори не може да се концентрира, та какво остава за медитация!!! Човек когато медитира поне трябва да спре абсолютно всяко друго движение. Този идиот дори не може да спре за 10 минути да се движи. Като някой маймуна в зоологическата градина, през цялото време се чеше, пощи, и бърка в носа  Широка усмивка Ухилено Ухилено
Брахман за пореден път нарушава правилата на този клуб. Няма ли кой да го спре този човек? До кога ще продължава този цирк? Дайте му предупреждение и ако не се коригира, БАН.
Активен

Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #7 : 09 Април, 2010, 08:39:55 »

Вие гледахте ли видео клипа? Това беше пуснато тук за показно предолагам, да се направи демонстрация на това как се прави медитация. Аз си направих труда да го изгледам до края, изгубих си времето. Гледах без предрасъдъци, с отворен ум. Тъй като знам доста за медитация, как се прави и т.н. си давам мнението, нищо повече.

Когато се прави медитация, човек СПИРА АБСОЛЮТНО ВСЯКАКВИ ДВИЖЕНИЯ. Става неподвижен като скала. Ако човек си мръдне дори малкият пръст и медитацията отива на кино. Всеки който е правил медитация ама истинска, всеки който знае какво е медитация ще се съгласи. В зен дори ако си промениш стойката почти невидимо за окото ти удрят една тояга по гърба Емотикон Не мърдането а незабележимата промяна на положението на тялото дори показва, че човекът не медитира.

Външното показва вътрешното в случаят!!! Всяко едно движение дори всяко едно НАПРЕЖЕНИЕ И СТЯГАНЕ НА МУСКУЛИТЕ е вече отвличане на ума, показва че в ума има мисли, има движения. Първото нещо когато човек започва да медитира е да се отпусне мускулите, вътрешните напрежения и да спре движенията на тялото.

Погледни въпросният видео клип. Шри Шри -то си бърка в носа и си бърше ръцете в брадата. И също се чеше като крастав. Еее това е смешно ако не друго. Ухилено Но аз го смятам за гнусно също така. Поне да беше употребил носна кърпичка!?
Активен
yogimax
Модератор
Вивекин

« Отговор #8 : 09 Април, 2010, 05:50:31 »

Каквото и да си говорим, Търсач е изцяло позитивна личност и показва с действията и отношението си към другите, че наистина живее духовно и добродетелно и е на добър път. Докато ти Брахман си изцяло негативна личност. Такава е истината...Един многознайко, който не може да се погледне отстрани как изглежда! Емотикон
Активен

Кой съм аз?
Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #9 : 09 Април, 2010, 07:10:17 »

Добре казано  Ухилено Аз съм точно противоположната личност на Търсача и на теб. Не е възможно да не сме противоположни. Аз в никакъв случай не бих се възхищавал на Търсача, на неговата учителка и на неговите практики и постижения. За мен това са смехории. Така както са смехории и медитациите които Шри-то проповядва по интернет. Да си бъркаш в носа и да си мажеш сополите в брадата си е чиста смехория, това не е медитация. И при това е ГНУСНА СМЕХОРИЯ!!!! Който може да го види, го вижда.

Така, че си абсолютно прав. Аз съм на едната страна, ти и търсача сте от другата страна. Дели ни такава пропаст че не можеш да си представиш дори. И аз нямам абсолютно никакво желание да ставам като вас. В същност готов съм да направя абсолютно всичко възможно да не ставам като вас двамата.

Не мисля обаче, че ти Търсача и Нирмала сте на прав път. Мисля точно обратното, мисля че сте в канавката. Знам също, че повечето хора са съгласни с това - нито ти, нито Търсача, нито Нирмала, нито Шри-то, си имате понятие от йога.
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 6 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites