Моля, влезте или се регистрирайте.
24 Май, 2012, 07:06:52
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Общ раздел
| |-+  Отзиви
| | |-+  Гамменталер издаде книга
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 [2] 3 4 ... 12 Разпечатай
Автор Тема: Гамменталер издаде книга  (Прочетена 6544 пъти)
pada
Йогарадж
Публикации: 1168

« Отговор #10 : 09 Юни, 2010, 12:07:17 »

Най-накрая Раинхард Гамменталер издаде книга по йога "Куналини Йога Парампара". За съжаление цената е солена за повечето БГ йоги.
Ако книгата е наистина добра, цената не е висока. "Йога" на Евтимов излезе (1991г.) на цена 8 лв, а през 1999г. на "Славейков" не падаше под 50 лв. Сега може да гони и космоса. Лично аз съм малко скептично настроен към Кундалини-йога- нещо като "да сложиш каруцата пред коня". Кундалини се изкачва по Сушумна и поглъща сетивните области- логично е обратното- успокояване на сетивните области и тогава безпрепятствено преминаване на Деви. Но това си е мое усещане, без да съм навлизал в тази материя.
Активен

Една рисунка струва повече от хиляда думи
rtsvet
Основател
Йогарадж
Публикации: 2185

« Отговор #11 : 09 Юни, 2010, 02:28:00 »

Гамменталер е нещо като "класически хатха йоги" : зевзек практикуващ всичко, за което пише в класиката: ХЙ Прадипика, ГС и ШС ... т.е. малко на брой асани, които се дълго, всякакви мудри и бандхи. Кундалини е повече в пред-модерният и смисъл.

Активен
pada
Йогарадж
Публикации: 1168

« Отговор #12 : 09 Юни, 2010, 04:33:41 »

Звучи интригуващо. Е, бих я поразлистил в някоя книжарница, преди да я купя Емотикон
Активен

Една рисунка струва повече от хиляда думи
Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #13 : 09 Юни, 2010, 05:25:42 »

Сънуваш братко.
.....но негова е заслугата за създаването на АЮШ - отдел по Аюрведа, Йога & Натуропатия, Сидда медицина и Хомеопатия към Министерството на Здравеопазването на Индия

Тъй тъй сънувам Емотикон Ама поне не говоря глупости. Хомеопатия!?!? Сидха Медицина!?!? Натуропатия!?!? Аюрведа!?!? Все глупости с удостоверения. Неща на които не бих отишал да се лекувам дори да умирам. Никой сериозен лекар не признава тези "медицински науки". И когато ти се спука апендикса, мой съвет е да отиваш на нормален доктор, а не при някой аюрведически идиот, или при някой хомеопат. Защото като отидеш при тях и ще те изпратят на гробищата Емотикон

Бях неколкократно в аюрведическата болница в Лонавла, една от най известните в Индия. Там дори произвеждат и изнасят в цял свят аюрведически "лекарства". Знаеш ли коя е задължителна съставка за АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ подобни лекарства? Каудан смесен с гии - кравешки лайна смесени с топено масло!!!!!! Каквото и да вземеш, винаги може да си сигурен, че вътре има кравешки лайна. Това е аюрведа. Ако не ти е известно заинтересувай се!

Еее извинявай ама аз на подобни суеверия не се подавам. Вярвам че има със сигурност някой билки, някой неща които може  които трябва да влезнат в употреба в съвременната медицина. Не съм против билките. Но трябва да се подходи научно. Това което е полезно трябва да се вземе. Но да се подаваме на разни съмнителни рецепти от преди хиляди години СЛЯПО това е суеверие. Който иска нека да взема кравешки лайна за лекарство, това си е негова работа. Аз не искам.
Активен
Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #14 : 09 Юни, 2010, 05:32:15 »

Към 2007 година той обхваща 3200 болници и 9000 производствени бази за лекарства.

Разбира се индийското правителство трябва да му направи паметник. Той изнася с тонове "лекарства" на запад (кравешки лайна) от които Индия прави стабилна валута. Баламите на запад ги купуват и си мислят, че ще живеят по 200 години Емотикон А той си прави рекламата и хич не му пука за нищо освен за да си прави якия бизнес. Нищо лошо не виждам в това да си добър бизнесмен. Аз в сравнение с него съм гола вода. Но не го бъркай с йога!!
Активен
Quiet
Йогарадж
Публикации: 1029

« Отговор #15 : 09 Юни, 2010, 06:24:11 »

"Ако сам не отсееш зърното от плявата, плява е всичко което поглъщаш"
това е валидно и за кравешките лайна Емотикон

Колкото до ДБ индийското правителство няма да му направи паметник, даже напротив, една от причините е че името му е замесено в най-крупния скандал в съвременната история на Индия, а именно аферата Бофорс. Отделно заради собствеността му в "Shiva Gun Factory" и подозренията че е бил любовник на Индира Ганди.
Но, има едно голямо но, и това е което имам в предвид, че ако физическата култура, хигиената, образованието и здравеопазването се считат за ценности, тогава неговия принос в тези области е безспорен.

Цитат
Ама поне не говоря глупости. Хомеопатия!?!? Сидха Медицина!?!? Натуропатия!?!? Аюрведа!?!? Все глупости с удостоверения.
Току що казахте две.
Ако сте били в "сериозна болница" където има "сериозни лекари" в Индия, например Ram Manohar Lohia Hospital в центъра на НюДели, то несъмнено бихте забелязали че един до друг са подредени кабинетите на алопат, хомеопат, сидда, юнани, натуропат, и в който и кабинет да влезете те знаят кой какво и как лекува, и всеки насочва пациента към кабинета и вида медицина, които имат най-добри показатели за съответното заболяване, не на основата на конкуренцията или меренето на мъжествености. За пример аюрведа и юнани медицината лекуват успешно Витилиго и Псориазис, и формулите са тествани доказани и работят. В което алопатичната медицина и до днес не може да се похвали.

Цитат
Каквото и да вземеш, винаги може да си сигурен, че вътре има кравешки лайна. Това е аюрведа. Ако не ти е известно заинтересувай се!
На рафта до мен стоят 6 тома Чарака Самхита, и 5 тома Аюрведик Фармакопеа. Ако наистина ви инетерсува заповядайте сам да се уверите какво съдържат аюрведическите формули.
Фармацевтичните продукти съдържащи cow dung (не каудан) са няколко, и те не са специфично аюрведически: http://www.goshala.com/offer.php
Иначе т.нар. кравепатия е основана на панчгавя - мляко, кисело мляко, ги, урина и тор. Но рецептите с урина и тор не са за вътрешно приемане. Това незнам кой ви го е казал. Има една паста за зъби с пепел от кравешка тор. Общо взето кравешката тор се използва най-вече за "пречистване" на някои от съставките.

А иначе ако във всичко виждаш кравешки лайна, това е и което ядеш.
Ако навсякъде виждаш Нирмала - ти си неин поклонник.
Ако всички са мошеници - такъв си и ти.
Активен

нитo {[...]}
अस्तीति शाश्वतग्राहो नास्तीत्युच्चेददर्शनं तस्माद् अस्तित्वनास्तित्वे नाश्रीयेत विचक्षणः।
न संसारस्य निर्वाणात् किं चिद् अस्ति विशेषणं न निर्वाणस्य संसारात् किं चिद् अस्ति विशेषणं।
Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #16 : 09 Юни, 2010, 07:12:59 »

Току що казахте две.
Ако сте били в "сериозна болница" където има "сериозни лекари" в Индия,

Добре, че сте ги сложили в кавички ЕмотиконЕмотикон

Тук в Англия има доста спорове по този въпрос. Гледал съм предавания по телевизията, интервюта и т.н. с известни професори по медицина. Те категорично  отхвърлят всички тези алтернативни медицини, обявяват ги за пълна глупост. Аз предпочитам да вярвам на тях от колкото на вас.
Активен
Quiet
Йогарадж
Публикации: 1029

« Отговор #17 : 09 Юни, 2010, 07:17:17 »

с пълно основание, ако и за тях всичко е кравешки лайна Емотикон
total miscomunication or just Lost in translation
Активен

нитo {[...]}
अस्तीति शाश्वतग्राहो नास्तीत्युच्चेददर्शनं तस्माद् अस्तित्वनास्तित्वे नाश्रीयेत विचक्षणः।
न संसारस्य निर्वाणात् किं चिद् अस्ति विशेषणं न निर्वाणस्य संसारात् किं चिद् अस्ति विशेषणं।
Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #18 : 09 Юни, 2010, 07:26:47 »

Ето тук какво казва Ричард Доукинс за алтернативните медецини, за хомеопатията и т.н.

Той говори и за известният мошеник Дипак Чопра и неговата алтернативна медицина!!! Може да ви бъде от полза? Хммм макар че се съмнявам

http://www.youtube.com/watch?v=FoUHDhPJdEs&feature=related
Активен
Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #19 : 09 Юни, 2010, 07:42:22 »

Ето тук е добре да гледате цялото предаване, целият документален филм!!

Какво представляват "алтернативните медицини"

Това е първата част, гледайте и останалите!!
http://www.youtube.com/watch?v=gyQ57X3YhH4
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 12 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites