Моля, влезте или се регистрирайте.
24 Май, 2012, 07:55:41
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Йога
| |-+  Архив
| | |-+  Бхакти Йога
| | | |-+  Сахаджа Йога (Модератор: Seeker)
| | | | |-+  Здраво завързани или свободни хора са сахаджите?
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 3 ... 14 Разпечатай
Автор Тема: Здраво завързани или свободни хора са сахаджите?  (Прочетена 5597 пъти)
Seeker
Модератор
Йогарадж
Публикации: 3432

Сахаджа йога

« : 21 Декември, 2010, 08:33:54 »

Сахаджите са психологически свързани, направо са здраво завързани. Не ми е ясно обаче защо считат това за преимущество?

„От самото начало ние трябва да разберем, че истината е това, което е; ние не можем да я концептуализираме, организираме и не можем да я използваме за наши лични цели. Още повече, като кон с капаци, с всички наши обусловености, ние не можем да открием истината. Трябва да бъдем свободни хора. Трябва да бъдем хора с отворени умове, като учени, за да видим за себе си какво е истината. Ако някой проповядва нещо, заявява нещо, казва нещо, не трябва да се приема сляпо.” – Шри Матаджи Нирмала Деви
Активен

Източен
Йогарадж
Публикации: 2936

« Отговор #1 : 21 Декември, 2010, 09:00:51 »

Не можем да я концептуализираме, защото не ни достигат концепти. Това е истината. Намигване
Активен
чери
Йогарадж
Публикации: 2029

« Отговор #2 : 21 Декември, 2010, 10:21:49 »

И лъжата е това което е.
Активен
Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #3 : 21 Декември, 2010, 10:23:45 »

....Трябва да бъдем свободни хора. Трябва да бъдем хора с отворени умове, като учени, за да видим за себе си какво е истината. Ако някой проповядва нещо, заявява нещо, казва нещо, не трябва да се приема сляпо.” – Шри Матаджи Нирмала Деви

Хехехеее... Сахаджа и свобода? Това са несъвместими неща. Всеки Сахаджа сектант е зависим от Нирмала. Цитира през цялото време какво е казала, също както едно време през комунизма цитирахме Торор Живков, Ленин и т.н.  Ухилено Култът към политическата личност е само на една стотна от култа към сектанстката религиозна личност. Никаква свобода не може да има в една секта.

И какво нахалство, Нирмала да говори за наука! От тази по голяма безочливост здраве му кажи! Не трябвало да се приема нищо на сляпо доверие!?

Малка поправка, Шри Матаджи не е само Майка на този свят, но на няколко вселени, които май са общо седем.

Хмммм... ами как може да се провери, че Нирмала е бог? Че тя е командващата 7 вселени!?!?

Не знам Имаго до кога ще му стига добрината да държи подобни хора във форума? Мисля, че един добър форум не трябва да допуска подобни извращения с истината. Щом като някой говори подобни фантазии, той или трябва да ги докаже, или да си обира чуковете. Лошото е че в този форум е подобно както и във всички останали форуми по йога и религия. Ако се сложи бан на Търсача, трябва да се сложи бан и на останалите брадати тарикати като почнеш от Дънов и свършиш с... край нямат. И накрая я останат двама трима човека я не   Нерешително
Активен
yogimax
Вивекин
Публикации: 776

« Отговор #4 : 21 Декември, 2010, 10:31:33 »

Добре, че забрави да добавиш някого... ВъртиОчи Намигване
Ти ли си този, който ще остане? Толкова години по миялните помещения на Англия, и пак не се научи на изискан манталитет...Виж ме мен, само за 1 година се научих на немски манталитет. Ухилено
Активен

Кой съм аз?
Seeker
Модератор
Йогарадж

Сахаджа йога

« Отговор #5 : 21 Декември, 2010, 10:33:08 »

Не можем да я концептуализираме, защото не ни достигат концепти. Това е истината. Намигване
Истината може да се усети по окончанията на нашата Симпатикова НС. Останалото е гимнастика на зъбите.

Активен

Seeker
Модератор
Йогарадж

Сахаджа йога

« Отговор #6 : 21 Декември, 2010, 10:36:13 »

Добре, че забрави да добавиш някого... ВъртиОчи Намигване
Ти ли си този, който ще остане? Толкова години по миялните помещения на Англия, и пак не се научи на изискан манталитет...Виж ме мен, само за 1 година се научих на немски манталитет. Ухилено
Как са медитациите в Германия? Напредваш ли?
Активен

Seeker
Модератор
Йогарадж

Сахаджа йога

« Отговор #7 : 21 Декември, 2010, 10:37:31 »

И лъжата е това което е.
Ако самите ние не искаме да се излъжем, не могат да ни излъжат.
Активен

Seeker
Модератор
Йогарадж

Сахаджа йога

« Отговор #8 : 21 Декември, 2010, 10:52:23 »

Всеки Сахаджа сектант е зависим от Нирмала.
"Разбира се, това е и векът на науката и технологиите, в който хората са преодолели етапа на сляпата вяра. В това велико проявление на Страшния съд и на Времето на възкресение, не е нужно, а и не е необходимо човек да вярва сляпо на всички думи за израстване и спасение, а трябва да се отнася към тях като към хипотеза и да разглежда фактите непреднамерено, като учен."- Мета Модерна Ера, Шри Матаджи
Активен

dagpo
Йогарадж
Публикации: 1139

« Отговор #9 : 21 Декември, 2010, 11:42:53 »

И какво нахалство, Нирмала да говори за наука! От тази по голяма безочливост здраве му кажи! Не трябвало да се приема нищо на сляпо доверие!?

Това е широко разпространен трик, при който използваш аргументите на опонента, за да докажеш своята теза.
Активен

न संसारस्य निर्वाणात् किं चिद् अस्ति विशेषणं
न निर्वाणस्य संसारात् किं चिद् अस्ति विशेषणं। १९

MMK, 25-19
Страници: [1] 2 3 ... 14 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites