Моля, влезте или се регистрирайте.
24 Май, 2012, 07:56:55
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Индийска философия
| |-+  Материализъм и атеизъм
| | |-+  Истинска „наука”
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 Разпечатай
Автор Тема: Истинска „наука”  (Прочетена 1506 пъти)
Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« : 24 Декември, 2010, 12:29:45 »

Това е „науката” от която се страхувам. Има доста некадърници, хора които въобще не трябва да бъдат допускани до науката но… няма как уредили са ги. Те вършат чудесна работа на всяко едно правителство. Създават една мъгла, една атмосфера в обществото, в която обикновеният човек не може да види по надалеч от носа си. Религиозните предразсъдъци и заблуждения се слагат на „научна основа”, доказват се всякакви идиотщини. Това са хора престъпници, които заслужават да бъдат тикнати в затвора но… няма кой да го направи. Те служат на политиците, на установената прослойка властващи мошеници които си пълнят торбите и народа долу в мъглата не може да види какво става.

Комунистите едно време не правиха изключение, те бяха от същото тесто диваци мошеници както и сега управляващите англо-американски-еврейски тарикати. Политиката е толкова проста и толкова успешна в продължение на хиляди години вече. Почти не се е променила от времето на римляните. Цезарите си живеят и се кефят, религиозните им спин доктори - поповете оправдават техните действия, и народа тъпее в мъглата на суеверия и предразсъдъци, с промит мозък. Комунисти, фашисти, капиталисти, все тая…

Ето сега един наш красавец за който не бях чувал. Може да е добре известен в България но аз не бях го чувал - Проф. Лъчезар Филипов е роден през 1953 г. Син е на бившия премиер Гриша Филипов. Завършва астрофизика в Московския държавен университет. Днес е зам.-директор на Института за космически изследвания към БАН и секретар на междуведомствената комисия за космически изследвания към Министерския съвет.

С каква „наука” се занимава този хубостник? Ами с НЛО!?

- А оптимист ли сте, че ще установим контакт с извънземния разум?
 - Да, вярвам, че и това ще стане. Предполагам, че до 10 години ще ни се случи.

http://www.go-starazagora.org/index.php?Itemid=35&id=800&option=com_content&task=view

И тук също негови глупости..

http://dnes.dir.bg/news.php?id=5420847&nt=12

http://www.ndt1.com/article.php/20080702163643197

Та се чудя кой му плаща, от къде накъде той е назначен да прави наука? На какви основания му е даден такъв висок пост? Това е което спира и компрометира науката, подобни манипулации. До 10 години сме щели да установим контакт с извънземни?? Хайде бе… Емотикон

До десет години, той ще си построи още два апартамента, ще вземе хубава пенсия и хората ще забравят напълно какви глупости е говорил за да получи тези неща. А от неговите „научни” изследвания мъглата ще стане по гъста..
Активен
dagpo
Йогарадж
Публикации: 1139

« Отговор #1 : 24 Декември, 2010, 01:06:49 »

Браво! Не бях чувал за този учЕн. Някои научни дисциплини днес се развиват толкова експоненциално, че хората дори не могат да разберат за какво става дума. Вече не е възможно един човек да обхване всички области на научното познание, както е било през Ренесанса или Просвещението... Другото е, че наистина няма нищо ново под слънцето. 17-18 век, когато са писали Хобс, Бейкън, Декарт, Спиноза, Хюм и така нататък, хората все още са горели вещици. В модерните митология няма нищо модерно. По-рано сме вярвали, че ни обладава Сатаната, а днес, че ни отвличат НЛО. Намигване
Активен

न संसारस्य निर्वाणात् किं चिद् अस्ति विशेषणं
न निर्वाणस्य संसारात् किं चिद् अस्ति विशेषणं। १९

MMK, 25-19
чери
Йогарадж
Публикации: 2029

« Отговор #2 : 24 Декември, 2010, 02:41:32 »

Интересно в какво и как на практика се осъществяват изследванията и проучванията в тази наука. Аз знам. Ходене на семинари и конференции.
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #3 : 24 Декември, 2010, 08:24:07 »

Рано или късно ще се сблъскаме с чужд разум. По-добре по-късно...

Лъчезар го познавам от Москва. Сериозен човек е. Отделен въпрос е, че програми по линията на СЕТИ се финансират добре от космическите държави.
Активен

Seeker
Ведик
Йогарадж
**
Публикации: 3432

Сахаджа йога

« Отговор #4 : 24 Декември, 2010, 08:50:08 »

Преди да погледнем към бъдещето не е ли по-добре да изясним миналото и защо Патанджали е с опашка?
Да не би и той да е извънземен?
Активен

Imago
Домакин
Йогарадж

« Отговор #5 : 24 Декември, 2010, 09:06:49 »

Патанджали е смятан за инкарнация на Ади Шеша. Долната му част символизира всички предишни Йога учители.
Активен

dagpo
Йогарадж

« Отговор #6 : 24 Декември, 2010, 09:11:21 »

Лъчезар го познавам от Москва. Сериозен човек е. Отделен въпрос е, че програми по линията на СЕТИ се финансират добре от космическите държави.

Нека приемем, че вината е на журналистите, които са търсели сензация. От друга страна, и Р. Бейкън е бил прочут алхимик, тъй че човек може да се заблуди ... Може и да се корумпира в името на някакъв по-висш идеал.
Активен

MMK, 25-19
dagpo
Йогарадж

« Отговор #7 : 24 Декември, 2010, 09:16:46 »

Преди да погледнем към бъдещето не е ли по-добре да изясним миналото и защо Патанджали е с опашка?
Да не би и той да е извънземен?
Извънземен е! Както и Нагарджуна! Те са били антропоморфни рептилии!  Ухилено
Активен

MMK, 25-19
Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #8 : 24 Декември, 2010, 10:17:57 »

Аз мисля че Стивън Хокинс греши като говори със страх за извън земен разум. Мисля че разумът е универсално нещо във вселената, в смисъл че здравият разум неизбежно стига до по висок морал. Мисля че моралът е задължителен за разума, защото без морал не може да се стигне до високо развит разум. Без морал еволюцията на целият вид ще спре, вида ще загине преди да е достигнал достатъчно високо ниво. С развитието на морала има и правилно отношение към другите форми на живот. Ето сега например науката се отнася с много по голямо внимание към другите видове, стреми се да ги запази от унищожение.

Мен по ме е страх от извънземен живот който е на ниско стъпало на развитие, на нивото на едноклетъчните и на нивото на вирусите. От там мисля че може да излезе някой по голяма беля.

През 50-60 години на миналият век имаше едно негласно съревнование между американците и руснаците, кой ще създаде по рогати лъжи и измишльотиници по отношение на извънземните Емотикон Всичко се е пазело в голяма тайна и са били замесени хора от възможно най високо ниво в държавата. Днес доста от рогатите лъжи са вече известни. От време на време излизат по някой още идиотщини от рода на кръговете които извънземните правят с космическите си кораби когато кацат в Англия ЕмотиконЕмотиконЕмотикон но вече не е толкова често и толкова сензационно. Но тъй като си има създадена вече публика да чете и вярва на тези вестникарски локуми, те си продължават да излизат по вестниците. Освен това винаги има и политици които изпускат парата от недоволство сред хората, когато ги занимават с подобни глупости.

Все пак не виждам как може един сериозен учен да прави такива изказвания от рода на това че „извънземните имали със сигурност по две очи и че до 10 години щели сме да имаме контакт с тях”. По скоро до 10 години хората ще забравят със сигурност какви глупости е казвал Лъчезар Филипов и че е взел дебела „заплата” за тази работа като учен. От лична гледна точка за него специално, това е добре, пълни си джоба, но в същото време той прави от хората идиоти.

В същност сигурен съм, че в Русия подобни професори са издали диплома на Нирмала Емотикон Мдааа безработният професор трябва да си пълни корема някак си с нещо Емотикон
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж

« Отговор #9 : 24 Декември, 2010, 10:24:58 »

Вероятността да имат две очи е много по-голяма от вероятността да имат 3 и повече.

Ако прочетете внимателно интервюто, ще видите, че в него няма врели-некипели, а само допустими предположения и екстраполации.
Активен

Страници: [1] 2 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites