Моля, влезте или се регистрирайте.
24 Май, 2012, 08:16:41
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Йога
| |-+  Хатха Йога (Модератор: rtsvet)
| | |-+  Курс за йога инструктори в мисията на Рамакришна
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 3 Разпечатай
Автор Тема: Курс за йога инструктори в мисията на Рамакришна  (Прочетена 3303 пъти)
Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« : 11 Февруари, 2011, 10:25:22 »

Мои познати се върнаха неотдавна от Индия. Били са на курс за йога инструктори в мисията на Рамакришна. Дадоха ми книгата, по която са работили там, та я сканирах тук. Трябва да кажа, че не съм виждал по-добър тримесечен курс за йога инструктори. Книгата съдържа абсолютно всичко необходимо за един учител, както теория, така и практика. Книгата е на английски. Има теория, има практика на асани, пранаяма, мантри, медитация и методика на преподаване. Човек, който започва от нула, може да придобие съвсем сносна представа за йога, каква е нейната цел, какви са методите, как да се практикува.

Мисля, че подобна книга ще бъде от полза за всеки, който иска да се занимава с йога или да преподава йога. Книгата е писана в традиционен стил, с типичната английска терминология, която се използва в тези среди. Терминологията е добре обяснена, така че когато човек се научи да чете тази книга, той ще може да чете и разбира и други подобни книги, написани в този стил, включително и на всички известни пандити и познавачи на индуизма.

http://tranz.it/load.php?id=tkvVOQD2VKJBohdv752106
« Последна редакция: 12 Февруари, 2011, 06:31:29 от Imago » Активен
rtsvet
Модератор
Йогарадж
Публикации: 2185

« Отговор #1 : 12 Февруари, 2011, 02:22:59 »

Голямо МЕРСИ  Емотикон
Винаги се радвам да видя какво става по света.

Тук в Герания в момента е много нашумяла темата за Курсове за Йога инструктори - нали немците искат всичко да легализират и сертифицират...
Активен
Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #2 : 12 Февруари, 2011, 03:36:44 »

Тук в Герания в момента е много нашумяла темата за Курсове за Йога инструктори - нали немците искат всичко да легализират и сертифицират...

И тук е същото, искат ти китап. Ако нямаш съртификат не ти позволяват да работиш, правят ти мръсотии и т.н. Което е по лошото е че те признават само тези съртификати, които са в тяхната мафия. Ако съртификата не ти е признат от мафията, може да знаеш дори повече от тях но... не ти позволяват. Мога да напиша цяла книга за това ама... каква е ползата...  Хора които правят пари, тарикати гуровци мошеници са на първо место. Ако кажеш че си чел Нирмала Деви или някой подобен хайдук, няма проблеми, дават ти пълни права. Ако кажеш че си чел Дасгупта или Радхакришнан гледат те като серсеми..
Активен
rtsvet
Модератор
Йогарадж

« Отговор #3 : 13 Февруари, 2011, 08:45:08 »

Точно до това опира - ако си от познатите. Добре - китапа получаваш про-форма. Даже участваш в сертифицирането на другите желаещи да са йога-учители. Сега пари се печелят най-вече от сертификационни курсове за йога-учители.
Това е супер пирамида! Тези дето са мафията в началото на върха, продават сертификати на масата, която идва от долу и се надява да продава, сертификати на другата вълна. и т.н.т..
Останалото са шепа балами за парлама по йога-курсовете. Ще видим кога балона ще се спука.
Разбира се отгоре трябва да се включат всички големи мафии, нали иначе "сертифициранте" ще се превърне в бош-лаф работа. Цялото ми прилича на приказката дето - Царя е гол, ам никой не го казва, щото искат всички да са царедворци.

Аз се майтапих с един от познатите ми сертификатори (в частен разговор), - то едно време хората са жертвали всичко да станат йога-ученици, сега всички плащат да стават йога-учители.  

По долу -> За немскоговорещите нещо провокиращо-манипулативно с някои доби попадения.

http://www.podcast.de/episode/2060518/Kristin_R%C3%BCbesamen_im_Gespr%C3%A4ch_%C3%BCber_%22Alle_sind_erleuchtet%22

Активен
Брахман
Основател
Йогарадж

« Отговор #4 : 13 Февруари, 2011, 09:27:41 »

Това е супер пирамида! Тези дето са мафията в началото на върха, продават сертификати на масата, която идва от долу и се надява да продава, сертификати на другата вълна. и т.н.т.

Аз се майтапих с един от познатите ми сертификатори (в частен разговор), - то едно време хората са жертвали всичко да станат йога-ученици, сега всички плащат да стават йога-учители

Точно така е  Широка усмивка И в България ще стане същото, ако вече не е станало...

Но не вярвам балона да се спука, това си е стабилна пирамида, държи здраво. Нали е на основата на религиите и на чудесата? Ето да речем християнството си е една яка пирамида която се държи доста яко.Но ще трябва да има промени от време на време за да може пирамидата да просъществува по дълго време.. Иначе ще бъде изместена от някой друга пирамида.
Активен
rtsvet
Модератор
Йогарадж

« Отговор #5 : 13 Февруари, 2011, 09:55:41 »

Аз залагам, че ще се спука. - За разлика от християнството нямат паство да доят постоянно. Нямат и солидни места откъдето да получават средства.
 Ако сгреша -- аз  черпя  Емотикон
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #6 : 14 Февруари, 2011, 09:08:37 »

Крайно време е наистина да се заемат с Царството небесно, а не със земните си имоти. Църквата трябва да върне на обществото всичко, което е било държавна или публична собственост, и да задържи само личните дарения.
Активен

Quiet
Йогарадж
Публикации: 1029

« Отговор #7 : 14 Февруари, 2011, 12:20:07 »

Цитат на: Брахман
Хора които правят пари, тарикати гуровци мошеници са на първо место
а тези които не правят са
Цитат на: Брахман
мързеливци и наркомани
кои остават!?
оплакващите се че не могат да правят
или че не могат да не правят
ли!?
Активен

нитo {[...]}
अस्तीति शाश्वतग्राहो नास्तीत्युच्चेददर्शनं तस्माद् अस्तित्वनास्तित्वे नाश्रीयेत विचक्षणः।
न संसारस्य निर्वाणात् किं चिद् अस्ति विशेषणं न निर्वाणस्य संसारात् किं चिद् अस्ति विशेषणं।
persiq
Гост
« Отговор #8 : 13 Април, 2011, 09:34:05 »

Здравейте, бих искала да попитам знаете ли от къде мога да изтегля релаксираща музика за йога?
Активен
veela
Шравак
*
Публикации: 2

« Отговор #9 : 03 Септември, 2011, 03:28:59 »

Пиша в темата защото сайтът не ми позволява да изпратя лично съобщение.
Иначе молбата ми е конкретно към "Брахман".

Здравей, може ли да ми пратиш книгата, която са ти донесли от Индия от мисията на Рамакришна? Линкът, който си дал за теглене вече не е актуален.
Аз се занимавам с йога отскоро и тази книга ме заинтригува.
Благодаря предварително Емотикон
Активен
Страници: [1] 2 3 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites