Моля, влезте или се регистрирайте.
24 Май, 2012, 08:17:29
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Йога
| |-+  Раджа Йога
| | |-+  Какво идва след освобождението?
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 3 ... 12 Разпечатай
Автор Тема: Какво идва след освобождението?  (Прочетена 4281 пъти)
ivan
Шравак
*
Публикации: 7

« : 16 Февруари, 2011, 11:08:15 »

Здравейте,

Аз съм най-обикновен човек - имам си недостатъците и лудостите. От много време имам интерес към будизъм и йога и практикувам свой урудлив псевдо-будизъм. Винаги съм търсел смисъла на живота и преди известно време го намерих.
След това започнах да търся смисъла на собственото си съществуване и преди известно време намерих и него... или по-точно липсата на такъв смисъл. Успях да наредя в главата си 'кой съм' и 'как съм се формирал'. Много неприятен момент в това се оказа, че никога не е имало ''аз' - всичко е било просто продукт на средата в която съм бил.
И така достигнах до следващия въпрос "А сега какво?"

Върпсът ми към вас е:
Какво правиш след като се освободиш от себе си?

п.п. Попитах един мъдър човек, неговия отговор на въпроса беше "Правиш това, в което си добър. Така е устроено обществото. ". Но след като открих илюзорността на всичко, не успявам да правя това в което съм добър, поне не както преди.
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #1 : 17 Февруари, 2011, 12:01:25 »

Играеш по цял ден тенис.
Активен

pada
Йогарадж
Публикации: 1168

« Отговор #2 : 17 Февруари, 2011, 12:05:15 »

От много време имам интерес към будизъм и йога и практикувам свой урудлив псевдо-будизъм. Винаги съм търсел смисъла на живота и преди известно време го намерих.
След това започнах да търся смисъла на собственото си съществуване и преди известно време намерих и него... или по-точно липсата на такъв смисъл. Успях да наредя в главата си 'кой съм' и 'как съм се формирал'. Много неприятен момент в това се оказа, че никога не е имало ''аз' - всичко е било просто продукт на средата в която съм бил.

Здравейте, ivan!

Бихте ли пояснили как се практикува "уродлив псевдо-будизъм"? Казвате, че сте открили смисъла на живота, а в същото време не знаете към какво да се стремите. Ако животът има смисъл, то и собственото съществуване би трябвало да има такъв. Какъв е смисълът на живота, който вие открихте?
Активен

Една рисунка струва повече от хиляда думи
ivan
Шравак
*

« Отговор #3 : 17 Февруари, 2011, 12:27:24 »

'урудлив псевдо-будизъм' означава, че не следвам определено учение а просто знам оттук-оттам нещо и го практикувам.

Смисълът, който аз открих, е че смисълът на живота е просто да съществуваш. Всичко останало е избор.
Идеятан а този смисъл е да включва смисъла на всичко 'живо' което познаваме - цвета, животни, гумени кукли, коли...(всеки с вкуса си). Да покрива случаи от рода "родител губи детето си",...

п.п. играта на тенис е приятна, но колената ми няма да издържат такова натоварване. А и ако ще се отдам на нещо рутинно, мога просто да медитирам по цял ден и да съм отшелинк някъде.
Активен
pada
Йогарадж

« Отговор #4 : 17 Февруари, 2011, 12:41:23 »

Смисълът, който аз открих, е че смисълът на живота е просто да съществуваш. Всичко останало е избор.
Това, което си открил ми прилича на "път" или "средство" за постигане на смисъла на живота. Съгласи се, че не може да се съществува вечно.
Активен

ivan
Шравак
*

« Отговор #5 : 17 Февруари, 2011, 12:46:15 »

Това, което си открил ми прилича на "път" или "средство" за постигане на смисъла на живота. Съгласи се, че не може да се съществува вечно.
Не вечено, а колкото се може по-дълго.
Активен
pada
Йогарадж

« Отговор #6 : 17 Февруари, 2011, 12:50:32 »

Дай Боже всекиму! Дълъг и щастлив живот. Но... самото живеене е доста скучна работа. А и човек все трябва да мисли за близки, за прехрана... Не е лесен животът.
Активен

ivan
Шравак
*

« Отговор #7 : 17 Февруари, 2011, 01:22:30 »

Дай Боже всекиму! Дълъг и щастлив живот. Но... самото живеене е доста скучна работа. А и човек все трябва да мисли за близки, за прехрана... Не е лесен животът.
Върпсът ми е какво идва, след като се освободиш от това 'трябва'?
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #8 : 17 Февруари, 2011, 01:55:07 »

Играеш по цял ден тенис. А нощем висиш по форуми и се забавляваш от сърце.

Медитацията е за тези, които не са постигнали освобождението.
Активен

Seeker
Ведик
Йогарадж
**
Публикации: 3432

Сахаджа йога

« Отговор #9 : 17 Февруари, 2011, 08:31:04 »

Въпросът ми към вас е:
Оглеждаш се дали има такива като теб наоколо.  Емотикон
Активен

Страници: [1] 2 3 ... 12 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites