Моля, влезте или се регистрирайте.
24 Май, 2012, 08:28:44
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Йога
| |-+  Архив
| | |-+  Бхакти Йога
| | | |-+  Сахаджа Йога (Модератор: Seeker)
| | | | |-+  Защо Сахаджа Йога е опасна, ненадеждна и непрепоръчителна?
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 ... 3 4 [5] Разпечатай
Автор Тема: Защо Сахаджа Йога е опасна, ненадеждна и непрепоръчителна?  (Прочетена 2645 пъти)
mengel
Шравак
*
Публикации: 16

« Отговор #40 : 18 Май, 2011, 03:26:24 »

От сахаджа-йогите които познавам лично лично, както и от постовете на 2-ма от тях във този и друг форуми, ми прави впечатление един сляп фанатизъм, не знам защо! Дали е опасно?
Активен
Брахман
Основател
Йогарадж
Публикации: 3954

« Отговор #41 : 20 Май, 2011, 08:16:56 »

За втори път нарушавате правилата, като коментирате личността, а не учението.

Хехехее аз си водя бележки ама за друго Емотикон Как не се усещаш че ти правиш същото. Не че ми пука за Ошо или ошовица Емотикон Но в случаят ти правиш същото, критикуваш "учители"... я прочети...

http://www.youtube.com/watch?v=Qed5AuJrRiM#t=1h24m30s
Брахман да си води бележки как се вадят на показ кирливете ризи на фалшивите гуру. След това има и представител на Раджниш-Ошо.

Та това правило което е сложил Имаго, трябва да се коригира. По принцип всеки може да каже някой глупост. Дори да мълчи през цялото време, понякога и мълчанието е глупост. Сега някой хора казват глупости по често, някой по нарядко. Някой хора като кажат глупост, дори не могат да се осъзнаят след това и не могат и не искат да си видят глупостите. Такива хора са класифицират като глупаци.

Други хора пък знаят че говорят глупости и въпреки всичко продължават да го правят. Това са мошеници.

А има и трета категория които едновремено не могат да осъзнаят някой от глупостите си и в същото време съзнателно лъжат за други. Това са от категорията "индийски гуру". Деветдесет и девет процента от тях са точно такива. Нирмала специално стои в челните редици на третата категория хора. Еее вече не може да го прави ама все още по инерция лъжите и заблудите и продължават да живеят в главите на нейните последователи. В такъв смисъл може да се каже че има живот след смърта. Нирмала продължава да живее и да лъже и заблуждава след смърта си...  Ухилено
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites