Значи ако йога се е случила при нас в СЙ и при теб би трябвало да усещаме еднакви неща.
Къде и как усещаш йога?
Не използваме думата "йога". Усещанията биха били еднакви, ако бихме имали един и същ обект на медитацията, защото за каквото мислиш, такъв ставаш. Сама по себе си, йогата, не е нещо което да бъде усетено, ами причина за усещане. Напр., ние използваме думата спомен. Ако имаш йога, т.е. ако помниш, ако мислиш за хладилника, то имаш йога с хладилника. Усещанията биха били различни, в зависимост от различните обекти. Освен всичко е необходимо познание за действителната същност на обекта за който мислим, дали има нещо и какво има в хладилника. Ако някой мисли за Шри Матаджи, без да я разпознава като Ади Шакти, това ще произведе различно усещане, от това, ако има разбирането, че това е Ади Шакти. Аз субектът мисля, свързвам се с обекта и това е йога между двата обекта, интелектуална връзка, т.е. случва се в ума, интелекта или с други думи в душата, в аза, в субекта на мислене.
Обектът на мисълта, обаче също може да възприема мисълта. т.е. вибрациите, човек знае от опит, че хората може да се свързват с мислите си и да усещат кога някой мисли за тях и да карат чрез мислите си някой друг да усеща, че мислим за него. Но това е когато човек е жив. Сега вие кажете, къде отправят своите мисли/вибрации, след като обекта на мислите не е ясно къде е. Ето, например детето може да е в Лондон и майка му, къде ще го помни. Тя може да не знае къде е точно, но знае, че го има там някъде приблизително, има случаи също когато тя би могла да усети, ако на него му се случи нещо. А къде е горе долу, приблизително или точно е вашият обект на медитация. Всъщност да, през цялото време мислите за над главата си. Това е правилно. Преди всичко човек трябва да има йога, връзка със себе си, затова ние си представяме, визуализираме, че представляваме една звезда, душа, точка светлина, в центъра на челото. Това съм аз душата, различният от това тяло. Аз напускам това тяло и взимам друго и пр. Виждате, че всяка мисъл се базира на предварителна информация. Ние не вярваме, че човек би могъл да получава информация в медитация. Нашият метод на учене е конвенционалният познат метод за възприемане на информация чрез сетивата, гледане, слушане и пр.