Моля, влезте или се регистрирайте.
24 Май, 2012, 09:18:40
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Йога
| |-+  Архив
| | |-+  Бхакти Йога
| | | |-+  Сахаджа Йога (Модератор: Seeker)
| | | | |-+  Окултни методики, които се практикуват в модните съвременни секти
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 [2] 3 4 ... 15 Разпечатай
Автор Тема: Окултни методики, които се практикуват в модните съвременни секти  (Прочетена 4147 пъти)
чери
Йогарадж
Публикации: 2029

« Отговор #10 : 21 Юни, 2011, 12:24:21 »

Дори твърде много информация съм дал, и без да бъде поискана.
Активен
Seeker
Модератор
Йогарадж
Публикации: 3432

Сахаджа йога

« Отговор #11 : 21 Юни, 2011, 05:27:59 »

Практиката избрана от теб помогна ли за случването на йога?
Активен

чери
Йогарадж

« Отговор #12 : 21 Юни, 2011, 05:40:41 »

Да.
Активен
Seeker
Модератор
Йогарадж

Сахаджа йога

« Отговор #13 : 21 Юни, 2011, 05:44:28 »

Значи ако йога се е случила при нас в СЙ и при теб би трябвало да усещаме еднакви неща.
Къде и как усещаш йога?
Активен

Източен
Йогарадж
Публикации: 2936

« Отговор #14 : 21 Юни, 2011, 07:11:56 »

Най-много да прегрее главата, от Йога. Ако огледалото не е почистено, за да отразява, а не да се напича. Намигване
Активен
Seeker
Модератор
Йогарадж

Сахаджа йога

« Отговор #15 : 21 Юни, 2011, 07:21:45 »

Отразяват Его и Суперего.
Активен

Източен
Йогарадж
Публикации: 2936

« Отговор #16 : 21 Юни, 2011, 07:29:05 »

Те са отражения. Няма как да отразяват.
Активен
pada
Йогарадж
Публикации: 1168

« Отговор #17 : 21 Юни, 2011, 08:04:07 »

Значи ако йога се е случила при нас в СЙ и при теб би трябвало да усещаме еднакви неща.
Къде и как усещаш йога?

Това вече го знаем - Йога се усеща с ЦНС. Намигване
Активен

Една рисунка струва повече от хиляда думи
чери
Йогарадж

« Отговор #18 : 21 Юни, 2011, 08:04:44 »

Цитат
Къде и как усещаш йога?

Не използваме думата "йога". Усещанията биха били еднакви, ако бихме имали един и същ обект на медитацията, защото за каквото мислиш, такъв ставаш. Сама по себе си, йогата, не е нещо което да бъде усетено, ами причина за усещане. Напр., ние използваме думата спомен. Ако имаш йога, т.е. ако помниш, ако мислиш за хладилника, то имаш йога с хладилника. Усещанията биха били различни, в зависимост от различните обекти. Освен всичко е необходимо познание за действителната същност на обекта за който мислим, дали има нещо и какво има в хладилника. Ако някой мисли за Шри Матаджи, без да я разпознава като Ади Шакти, това ще произведе различно усещане, от това, ако има разбирането, че това е Ади Шакти. Аз субектът мисля, свързвам се с обекта и това е йога между двата обекта, интелектуална връзка, т.е. случва се в ума, интелекта или с други думи в душата, в аза, в субекта на мислене.

Обектът на мисълта, обаче също може да възприема мисълта. т.е. вибрациите, човек знае от опит, че хората може да се свързват с мислите си и да усещат кога някой мисли за тях и да карат чрез мислите си някой друг да усеща, че мислим за него. Но това е когато човек е жив. Сега вие кажете, къде отправят своите мисли/вибрации, след като обекта на мислите не е ясно къде е.  Ето, например детето може да е в Лондон и майка му, къде ще го помни. Тя може да не знае къде е точно, но знае, че го има там някъде приблизително, има случаи също когато тя би могла да усети, ако на него  му се случи нещо. А къде е горе долу, приблизително или точно е вашият обект на медитация. Всъщност да, през цялото време мислите за над главата си. Това е правилно. Преди всичко човек трябва да има йога, връзка със себе си, затова ние си представяме, визуализираме, че представляваме една звезда, душа, точка светлина, в центъра на челото. Това съм аз душата, различният от това тяло. Аз напускам това тяло и взимам друго и пр. Виждате, че всяка мисъл се базира на предварителна информация. Ние не вярваме, че човек би могъл да получава информация в медитация. Нашият метод на учене е конвенционалният познат метод за възприемане на информация чрез сетивата, гледане, слушане и пр.
Активен
Seeker
Модератор
Йогарадж

Сахаджа йога

« Отговор #19 : 21 Юни, 2011, 09:04:48 »

Това вече го знаем - Йога се усеща с ЦНС. Намигване
Какво се усеща?
Активен

Страници: 1 [2] 3 4 ... 15 Разпечатай 
« назад напред »