Моля, влезте или се регистрирайте.
24 Май, 2012, 09:26:35
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Йога
| |-+  Йога за начинаещи
| | |-+  По пътя на йогата
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 3 ... 9 Разпечатай
Автор Тема: По пътя на йогата  (Прочетена 3220 пъти)
VessyS.
Шравак
*
Публикации: 2

« : 20 Юли, 2011, 07:30:13 »

Здравейте на всички. От доста време се запалих по йогата и си я практикувам у дома. Вчера за първи път ходих и на курс. Сигурна съм, че искам да продължа. Намерих едни страхотни клипчета, цели часове по йога в интернет, които може да се правят у дома. Правя всичко бавно и внимателно.
 Ходя един път в седмицата на курс, а другите дни се занимавам у дома. Чувството е прекрасно.
Как се чувствахте Вие когато започнахте за първи път?
Активен
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #1 : 22 Юли, 2011, 07:23:28 »

Браво!
Активен

Seeker
Ведик
Йогарадж
**
Публикации: 3432

Сахаджа йога

« Отговор #2 : 22 Юли, 2011, 07:25:14 »

Здравейте на всички. От доста време се запалих по йогата и си я практикувам у дома. Вчера за първи път ходих и на курс.
Какво очакваш от йогата?
Активен

VessyS.
Шравак
*

« Отговор #3 : 22 Юли, 2011, 03:04:11 »

Очаквам да ми даде спокойствие и хармония. Усмивка и чувството, че правя нещо за себе си и то е полезно. Емотикон
Активен
Seeker
Ведик
Йогарадж
**
Публикации: 3432

Сахаджа йога

« Отговор #4 : 22 Юли, 2011, 03:34:25 »

Защо не можеш да имаш спокойствие и хармония без йога упражнения?
Активен

pada
Йогарадж
Публикации: 1168

« Отговор #5 : 23 Юли, 2011, 12:29:46 »

Правя всичко бавно и внимателно.
 Ходя един път в седмицата на курс, а другите дни се занимавам у дома. Чувството е прекрасно.

Чувството наистина е прекрасно и е много по-дълбоко от всяко удоволствие, получено чрез външните сетива. В Йога това чувство се нарича "ананда". Емотикон
Активен

Една рисунка струва повече от хиляда думи
Observer123
Вивекин
Публикации: 717

« Отговор #6 : 02 Август, 2011, 09:28:38 »

щом някой намира Ананда чрез Йога, а не чрез ферарита и милион с  цвят зелен, за това има причина.
Активен
Lotos 13
Шравак
*

« Отговор #7 : 05 Ноември, 2011, 09:02:00 »

Здравейте,
Не съм сигурна дали моят въпрос е точно за тази тема, но бих искала да попитам по проблем който ми възникна още след първото ми упражнение по Йога. Аз съм начинаеща и преди да започна да посещавам курс по Йога, реших да се подготвя поне малко теоретично и  прочетох книгата на Венцеслав Евтимов, но веднага след първия урок в курса получих силни болки в областта на целия корем и като проекция болки в областта на кръста и гърба. Въпреки че водещият започна с лека загрявка на ставите и след това изпълнихме предварителния загряващ комплекс - слънчеви упражнения след това правихме други асани -седящи, които не мога да  опиша. Правихме и релаксации. Преподавателя по принцип е добър, но не мога да си обясня защо стана така. Ако може някакъв съвет или ако сте имали подобен случай. Сега се въздържам от ходене на този курс и мисля да започна сама по книгата, но колко е удачно това не съм сигурна. В книгата ме притеснява и дали ще успея самостоятелно да усвоя без някакви медицински усложнения- техниката на Пълното йогийско дишане. Моля Ви за мнения и съвети!
Активен
Maitri
Шравак
*
Публикации: 5

« Отговор #8 : 17 Ноември, 2011, 12:20:04 »

Здравей Lotos 13, във връзка с болките, които си получила. Асаните са упражнения напълно различни от обикновеното положение на тялото, нормално е когато се практикува да се появи нещо като "мускулна треска", в тялото с времето се натрупват блокажи, шлаки и чрез упражненията в йога се стремим да ги изчистваме, като голяма част от тях имат ефект точно върху коремните органи, а друга върху гърба и кръста, за това предварително ако има някакъв медицински проблем е хубаво да се провери дали трябва да се внимава с определена група асани. В йога е важно ненасилието, да се правят упражненията докъдето позволява тялото, при повече натоварване, а и неправилно изпълнение може да се получи някакъв неприятен ефект от този тип. Според мен е хубаво да се ходи известно време да се практикува с група, защото там водещия може да обърне внимание на изпълнението и да помогне, да намести, а вкъщи винаги може да се отдели малко време за практика. Колкото до пълното йогийско дишане не виждам никакви медицински усложнения в изпълнението. Комбинират се коремно, гръдно и ключично дишане, като първо се изпълва корема, след това гърдите, чак до ключиците и се издиша в същата последователност, можеш да контролираш движението като сложиш едната си ръка на корема, другата на гърдите. Това е моето мнение и съвет  Емотикон
Активен
pada
Йогарадж
Публикации: 1168

« Отговор #9 : 13 Януари, 2012, 02:39:51 »

Според мен е по-добре да се започне вкъщи. При груповите занимания човек се разсейва с групата, стреми се да покаже "повече" и да не изостава от другите. Дори слънчевите упражнения трябва да си правят внимателно, особено при съвременния начин на хранене.
Активен

Една рисунка струва повече от хиляда думи
Страници: [1] 2 3 ... 9 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites