Моля, влезте или се регистрирайте.
24 Май, 2012, 10:20:40
Заглавна страница Помощ Търси Календар Вход Регистрация
Новини: Желаещите да участват във форума трябва да изпратят мотивационно писмо до имаго@абв.бг.
Конвертор. Правила на форума.
+  Йога Форум
|-+  Йога
| |-+  Архив
| | |-+  Сиддха Йога
| | | |-+  Брахмане,брахмане
0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 Разпечатай
Автор Тема: Брахмане,брахмане  (Прочетена 9381 пъти)
Seeker
Ведик
Йогарадж
**
Публикации: 3432

Сахаджа йога

« Отговор #90 : 27 Януари, 2012, 04:49:04 »

с какво ги владее?
С Егото, което владее пишман йогина.
Активен

Simran
Рицарка
Йогарадж
Публикации: 1117

Рицарка

« Отговор #91 : 27 Януари, 2012, 05:22:55 »

Аз познавам един много лесен начин за овладяване на шесте сетива.
Техниката се нарича"Падане на тухла върху глава" Широка усмивка
Активен

Ти  имаш само една любов-самата Любов!
pada
Йогарадж
Публикации: 1168

« Отговор #92 : 27 Януари, 2012, 08:26:31 »

с какво ги владее?

С неотклонна Йога.

С Егото, което владее пишман йогина.

Разбира се, че шестте сетива са пипалата на Аз-фактора (аханкара). Първият еволют на пракрити е интелектът (буддхи). Негови специфични функции са удостоверяването и решаването. Когато интелектът функционира, т.е. различава и решава, имаме и его. Така че, Seeker, не е редно да се надсмивате по такъв начин над Патанджали и сие. За ваше сведение зарибявката във всички секти е една и съща - "ние ще премахнем егото ви и занапред ще бъдете съвсем нови, чисти, преуспели, вечно съществуващи и вечно блажени ... духове (или нещо от тоя род). Ха-ха-ха!
Активен

Една рисунка струва повече от хиляда думи
Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #93 : 27 Януари, 2012, 08:33:27 »

Задачата наистина е не да се премахне егото (ахам), а правилно да се идентифицира като тат (атма, тат-твам-аси), т.е. Брахман (ахам брахмасми).
Активен

чери
Йогарадж
Публикации: 2029

« Отговор #94 : 27 Януари, 2012, 09:49:32 »

Пишман йогата развива егото, че нямаш его. Его значи "аз съм", след тази констатация не може да не следва определение. Аз съм какво или кой. Когато се говори за премахване на егото, сигурно се говори за премахване на вредни черти като гордост и арогантност. Липсата не его е отказ от определение и е аморфност. От човек без ясно и строго определено его може да се очаква да възприеме всякакво его, във всеки един момент.
Активен
Seeker
Ведик
Йогарадж
**

Сахаджа йога

« Отговор #95 : 27 Януари, 2012, 10:12:11 »

Така че, Seeker, не е редно да се надсмивате по такъв начин над Патанджали и сие.
Не може да бориш Егото с Его.
Активен

Seeker
Ведик
Йогарадж
**

Сахаджа йога

« Отговор #96 : 27 Януари, 2012, 10:18:56 »

Задачата наистина е не да се премахне егото (ахам), а правилно да се идентифицира като тат (атма, тат-твам-аси), т.е. Брахман (ахам брахмасми).
Егото е илюзия, защото нашата истинска същност е Атма.
Активен

чери
Йогарадж
Публикации: 2029

« Отговор #97 : 27 Януари, 2012, 11:00:36 »

Цитат
Не може да бориш Егото с Его.

Напротив, именно това е правилният начин. Погрешната идентификация се замества с правилна.

Цитат
нашата истинска същност е Атма.

Ето, това е правилна идентификация.

Цитат
Егото е илюзия

Егото е илюзия се приема, че е творение, не съответства на реалността.  При илюзията нещо прилича на друго нещо, но не е това в действителност, не е че едно нищо прилича на нещо. Въжето прилича на змия, но е въже. Погрешното схващане за его, за това какво аз съм в действителност, прилича на правилното - по това, че е схващане по отношението на аза - его е, но пълнежът е друг.

Активен
Seeker
Ведик
Йогарадж
**

Сахаджа йога

« Отговор #98 : 28 Януари, 2012, 08:43:40 »

Напротив, именно това е правилният начин. Погрешната идентификация се замества с правилна.
Идентификацията е функция на Егото. Така пак си в неговата клопка.
Активен

Imago
Домакин
Йогарадж
Публикации: 7679

« Отговор #99 : 28 Януари, 2012, 09:07:48 »

Не е така. Идентификацията е функция на аханкара, а аханкара не е егото. Аханкара е този еволют на пракрити, който е отговорен за появата на егото (Аза) в различните му идентификации: Аз съм това, аз съм онова, аз съм атма, аз съм брахма.

Тоест, ако се замислите, ще видите, че от гледна точка на емпиричните реалии Азът не съществува. Съществуват само различни идентификации.
Активен

Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 Разпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

запомни име и парола
Top Oriental Sites