Възможно е да има, но аз също следя тази тематика, а не са ми известни такива. Бихте ли посочили автори и и заглавия?
Както казах преди, мисля, че е въпрос на лично предпочитание коя книга по хатха йога е най-добра. Аз лично смятам, че ако човек иска да има добри познания по хатха йога, трябва да се вземе една колекция от 20-30 книги, в които се обхващат повече неща. Не мисля, че има една-единствена книга, която да дава абсолютно всичко, което е нужно за хатха йога.
Тази книга по-долу е най голямата книга, която съм виждал по хатха йога.
A Systematic Course in the Ancient Tantric Techniques of Yoga and Kriya
by Swami Satyananda Saraswati (Author)
Книгата е около хиляда страници. Англичанинът, който му е помагал да я напише на правилен английски, е един от неговите най-добри ученици. Дори са го готвили да стане нещо като заместник на Сатянанда. Но в последния момент са го изместили от поста и са направили Ниранджананда наследник на ашрама! Вътрешни борби за власт. Англичанинът се обидил много, тъй като прекарал в Индия повече от 20 години и всичко било напразно. Самата книга е писана в продължение на 12 години. Сега този англичанин има неголям ашрам в Южен Уелс. Първоначално, след написването на книгата, той е настоявал да не се продава изобщо. Но впоследствие съавторството му бива отнето и ... сега книгата се издава. Самата книга я видях за първи път през 1990 година в Англия в неговия ашрам в Уелс. По-късно я намерих и в Индия, в Бомбай. През 1994 година струваше 2000 рупии. Сега не знам колко е. Книгата е наистина огромна и не я купих, защото имах доста други книги и огромен багаж да нося обратно. Освен това вече бях загубил интерес към книги на тема хатха йога.
Ето тук и още няколко книги
Yoga for Health
K. Chandrashekar
ISBN: 8175241624
Hathatatvakaumudi: A Treatise on Hathayoga by Sundaradeve
M.L. Gharote (ed.) Parimal Devnath (ed.) Vijaykant Jha
ISBN: 819016175X
Anatomy of Hatha Yoga
H. David Coulter
ISBN: 8120819659
A Complete Book on Yoga: The Step-by-Step Guide to Yoga for Health and Beauty for Everybody
ISBN: 8190219669
Yoga for All
Bharat Thakur
ISBN: 8174362150
Yoga and Healthy Aging
H. Kumar Kaul
ISBN: 8176464708
Asanas-Pranayama: The Foundation of Healthy Living
Sanyasi Atmabindu
ISBN: 8188575593
Step-by-Step Yoga for Stress Relief
Swami Shivapremananda
ISBN: 8178220466
Hatha Yoga for Human Health
Ganesh Shankar Nitin Korpal
ISBN: 8188134376
The Forceful Yoga
G.P. Bhatt (ed.) Panchanan Singh Rai Bahadur Srisa Chandra Vasu
ISBN: 8120820541
Secrets of Hatha Yoga
Yogi Ramacharaka
ISBN: 8177557548
Asana Pranayama Mudra Bandha
Swami Satyananda Saraswati
ISBN:

?
Asana-Pranayama : The Foundation of Healthy Life
Author: Atmabindu, Sanyasi
Year: 2006
ISBN : 8188575593
Yoga Mala
Sri K. Pattabhi Jois
Detailed instructions for the practice of Ashtanga Vinyasa yoga, specifically Yoga Chikitsa (the Primary Series) by the master himself, in true Indian style.
Виждал съм и няколко много добри книги по хатха йога, които са писани от лекари и в тях има сериозни научни изследвания. Бях взел няколко от тях, но.. оказа се, че си противоречат. Това, което препоръчва една книга, се отрича от друга. Изобщо положението е много неясно все още. Една от причините за това е, че асаните оказват различно влияние на различните хора и в зависимост от това как се изпълняват също имат различни резултати. Една и съща асана може да има съвсем различно въздействие върху един напреднал йоги.
Много от добрите книги по хатха йога в Индия се издават от отделните ашрами и трудно се намират по интернет все още. Човек трябва да има контакти с ашрама, някой да му е казал за дадена книга, за да знае, че въобще съществува подобно нещо. Иначе самите ашрами с удоволствие изпращат книгите си по цял свят. Но мисля, че в последните 5-10 години и този недостатък е преоодолян и вече почти всичко може да се намери в интернет. За пример давам ашрама на Кувалаянанда в Лонавла. Имат чудесни книги, но допреди няколко години бяха неизвестни!